Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

ΝΠΔΔ ΣΦΗΤΤΟΣ-ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ: Πολιτιστικός Θεσμός : «Σφήττεια 2012» «Τέχνη και Παράδοση»


Άρχισαν οι εκδηλώσεις την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Συνεχίζονται  την Τετάρτη 4 Ιουλίου με την Εθνική Λυρική Σκηνή και τη διάσημη όπερα του Giuseppe Verdi  « Η Τραβιάτα»
και το Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Ιουλίου με σημαντικές μουσικές και θεατρικές παραστάσεις

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

         Ξεκίνησε ο πρώτος κύκλος εκδηλώσεων Σφήττεια 2012, την Κυριακή 1 Ιουλίου το βράδυ στην Πλ. Δεξαμενής Κορωπίου. Τα χορευτικά σύνολα του Λυκείου Ελληνίδων, του Συλλόγου Ποντίων Κορωπίου «Εύξεινος Πόντος» και της Βυζαντινής παραδοσιακής Χορωδίας του Ι. Ναού Αναλήψεως του Κυρίου προσέφεραν ένα δυνατό δίωρο πρόγραμμα με θέμα τα «Ελλαδικά έθιμα του Δεκαπενταύγουστου», αφιερωμένο στη Παναγία Θεοτόκοπου ικανοποίησε τους εκατοντάδες θεατές που το παρακολούθησαν. Είχαν προηγηθεί τα εγκαίνια της έκθεσης Ζωγραφικής από το Εργαστήρι του «Σφηττός». Η διδάσκουσα Βασιλική Πιστικού παρουσίασε μια σειρά έργων ζωγραφικής των διδασκόμενων του Εργαστηρίου, που εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους. Πραγματικά αξίζει τον κόπο να περιηγηθούμε στις ζωγραφικές δημιουργίες της Αστέρω Αλεξανδρή, της Αντιγόνης Αλεξοπούλου, του Αγγέλου Γκίκα, της Λένας Γκούμα, της Αγγελικής Ζώτου, της Θεοδώρας Μουζακιάρη, της Εφης Μπακόλα, της Αγάπης Ντόντου, της Καθλίν Παπαγεωργίου, της Ζωής Παπαμιχάλη, της Κατερίνας Πρίφτη, της Μυρσίνης Πρίφτη, της Ευθυμίας Τσοπάνογλου, της Ειρήνης Χαραλαμπίδου, της Μαρκέλλας Χαρίση, του Ιωάννη Χασιώτου.
         Οι Κυκλάδες, η Ευρυτανία, τα Κύθηρα, η Μακεδονία, ο Πόντος και η Θράκη αποτέλεσαν τόπους έμπνευσης των διοργανωτών της  παράστασης ενώ η Παναγία η Θεοτόκος λάμπρυνε  μετην Χάρη τις μουσικές ιδιαιτερότητες κάθε ελληνικής περιοχής : Παναγία της Τήνου, Παναγία Κανάλα, Παναγία Σπηλιώτισσα, Παναγία Μυρτιδιώτισσα, Παναγία της Σιάτιστας, Παναγία τηςΣουμελάς, Παναγία Κοσμοσώτηρα.
           Την εκδήλωση χαιρέτισε, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Σφηττός κ.Αντώνης Κορωνιάς, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Κορωπίου κα Αντωνία Ιωακειμίδου,  ενώ παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσηςαντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού συμβουλίουκαθώς και η Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ Σφηττός κα Αγγελική Γκιόκα μαζί με μέλη του ΔΣ του Νομικού Προσώπου.
           Οι συντελεστές της παράστασης : Την επιμέλεια της παράστασης -σκηνοθεσία είχε ο Φώτης ΑυγέρηςΗ Καλλιόπη Αγγελή είχε την επιμέλεια των κειμένων. Χοράρχης ήταν η Ελένη Χελιώτη. Έπαιξαν οι μουσικοί, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Αλέξανδος Αρκαδόπουλος, Κωνσταντίνος Παπαπροκοπίου, Μανούσος Κλαπάκης ενώ από την Ορχήστρα Ποντίων έπαιξαν οι Δημήτρης Μαυρίδης και Αλέξανδρος Ζουρνατζίδης. Ξεχωριστή θέση είχαν, η Έφορος Παραρτημάτων Λυκείου Ελληνίδων κα Μαρία Παπαμάρκου, η έφορος Ιματιοθήκης κα Μαριλένα Κουκουλήθρα, οι κυρίες της Βυζαντικής και Παραδοσιακής Χορωδίας του Ι.Ν Αναλήψεως του Κυρίου, η έφορος Χορού καΧριστίνα Αγγελή, η διδάσκουσα του παιδικού τμήματος Σταυρούλα Τσούτση.

Αξίζει να μνημονεύσουμε τις «Κορωπιώτισσες» Παναγίες που αποτελούν σημεία αναφοράς των φετινών Σφηττείωνόπως την Παναγία του Κουρσαλά ( Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου, μεταβυζαντινή εκκλησία), την Παναγία του Σκουπέρη (17ος αιώνας. Εορτάζει στις 23 Αυγούστου) και την Παναγία «Μισοσπορίτισσα» του Θήτη (Αφιερωμένο στα Εισόδια της Θεοτόκου, στην περιοχή Κίτσι, πάνω στις αρχαιότητες των Υπένερθεν ή Παραλίων Λαμπτρών). Περισσότερα στο www.koropi.gr στο πρόγραμμα των Σφηττείων 2012 σε κείμενα του Γιάννη Πρόφη και φωτογραφίες του Τ.Πρόφη.

Τετάρτη 4 Ιουλίου
Η παράσταση της  Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τη διάσημη όπερα του Giuseppe Verdi 
« Η Τραβιάτα» στις 21:00.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται  την Τετάρτη 4 Ιουλίου με τα εγκαίνια της Έκθεσης τοπικών αγροτικών προϊόντων ( κρασί, λάδι, μέλι ) στις 20:00 και την σημαντική παράσταση της  Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τη διάσημη όπερα του Giuseppe Verdi   « Η Τραβιάτα» στις 21:00.

Συνεχίζεται η Έκθεση Ζωγραφικής από το Εργαστήρι του «Σφηττός» στο Κτίριο και το Περίπτερο της Πλ. Δεξαμενής. Η  έκθεση είναι ανοιχτή τις ημέρες των εκδηλώσεων ( 20:00-23:00)

Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Ιουλίου
  1. Σάββατο 7 Ιουλίου : Μουσική βραδιά «Under the stars» με τους Μelos Brass και Σοφία Καπετανάκου στις 21:00
  2. Κυριακή 8 Ιουλίου : Θεατρική παράσταση «8 γυναίκες κατηγορούνται» του Ρομπέρ Τομά, από την Θεατρική ομάδα ενηλίκων του Σφηττός στις 21:00

Τοποθεσία εκδηλώσεων: Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Πλ. Δεξαμενής

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york