Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012

Αλ.Τσίπρας: Οι κινδυνολόγοι μας οδήγησαν στα βράχιαΣφοδρή επίθεση σε όσους αναφέρονται στα σενάρια κατάρρευσης της Ελλάδας και επιστροφής στη δραχμή εξαπέλυσε από το Ζάππειο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτή η κινδυνολογία περί κατάρρευσης της χώρας σε περίπτωση που λαός δεν λυγήσει στην τρομοκρατία και επιλέξει να σταθεί όρθιος και επιλέξει τη μόνη δύναμη που θα τον βγάλει από το Μνημόνιο προέρχεται από τις δυνάμεις της ανευθυνότητας. Είναι οι δυνάμεις που μας οδήγησαν σήμερα στα βράχια» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και ανέφερε ότι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για τη χώρα δεν βρίσκονται εκτός των τειχών.

«Αυτοί που αναπαράγουν την κινδυνολογία είναι οι κομματικές δυνάμεις που βλέπουν να χάνουν την εξουσία κάτω από τα πόδια τους, η τραπεζοκρατία και οι δυνάμεις της διαπλοκής της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας που ελέγχουν και μέρος των ΜΜΕ» ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε αυτές τις δυνάμεις ότι «αναπαράγουν αυτή την κινδυνολογία χωρίς να λογαριάζουν ότι θέτουν σε κίνδυνο το τραπεζικό σύστημα και την σταθερότητα της οικονομίας».«Όσοι αναπαράγουν την κίνδυνο της επιστροφής στη δραχμή είναι που εξυπηρετούν την κερδοσκοπία. Αυτοί είναι που υπηρετούν το λόμπι της δραχμής» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Η συζήτηση για πιθανότητα διάλυσης του ευρώ ξεκίνησε στη χώρα μας όταν άρχισε να εφαρμόζεται το μνημόνιο της λεηλασίας και της καταστροφής. Το μνημόνιο είναι που οδηγεί τη χώρα στο αδιέξοδο».

«Ζούμε μία ιστορική διαδικασία ειρηνικής επανάστασης του λαού μας. Οι δυνάμεις του χθες όσο κι αν προσπαθούν με την αρχιτεκτονική της λάσπης ή με το σύνδρομο του Νέρωνα. Δηλαδή πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα ή προσπαθώντας να δουν από ψηλά την καταστροφή που έχουν δημιουργήσει και να προσπαθούν να ρίξουν σε εμάς τις ευθύνες δεν θα μπορέσουν να καταβάλουν το ασίγαστο πάθος του λαού μας για ζωή με αξιοπρέπεια» ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον σε ερώτηση πότε και πως θα διαπραγματευθεί με τους Ευρωπαίους εταίρους το Μνημόνιο ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι δεν θα πάει «με τσαμπουκά» αλλά μα διάθεση συνεννόησης. «Θα τους πούμε ότι με τις επιλογές σας μία χώρα διαλύεται. Εσείς πρώτοι έχετε συμφέρον να σταματήσετε αυτό τον ψυχρό πόλεμο. Να σταματήσετε τους εκβιασμούς με τη δανειοδότηση και να στηρίξετε ένα σχέδιο που θα έχει σχέδιο την παραγωγική ανασυγκρότηση. Η Ευρώπη δεν μπορεί να έχει μέλλον μέσα από το μνημόνιο της καταστροφής» είπε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.Βίαιη ωρίμανση του ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση στην σκληρή της ΝΔ για τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ από την ίδια τη ζωή αναγκάστηκε να μετατραπεί από ένα πολυτασικό κίνημα σε ένα ενιαίο κόμμα που διεκδικεί την ψήφο του λαού μας με συγκροτημένο πρόγραμμα, με ενιαία πολιτική γραμμή» ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.«Την ώρα που εμείς μεταμορφωνόμαστε σε μία ενιαία πλατιά δημοκρατική παράταξη της αριστεράς η ΝΔ αποκτά πολλές τάσεις και πολλές απόψεις. Εμείς ουδέποτε κρύψαμε ούτε τις αδυναμίες μας ούτε τις διαφορετικές απόψεις μας. Εμείς έχουμε κοινό αξιακό πεδίο, κοινή ιδεολογία» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Προτεραιότητα στον επανέλεγχο των σκανδάλων

Σε επανέλεγχο όλων των σκανδάλων των τελευταίων ετών δεσμεύθηκε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που είπε ότι πρώτα από όλα θα ανοίξει ο φάκελος της Siemens. «Όσοι νομίζουν ότι κουκούλωσαν τις βρώμες τους γελάστηκαν. Η νέα βουλή θα αναζητήσει και θα αποδώσει ευθύνες» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.Επιπλέον επανέλαβε ότι τα μέτρα που θα λάβει άμεσα μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι, μεταξύ άλλων: αποκατάσταση μισθών και συντάξεων, κατάργηση των χαρατσιών, επαναφοράς της μετενέργειας, ανασύσταση του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας και νέα «σεισάχθεια» με την ολική ή μερική διαγραφή των υποχρεώσεων νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων προς τις τράπεζες.
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis

 
Free Host | lasik surgery new york