Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Α. Σαμαρά: Κυβέρνηση σωτηρίας με όσο το δυνατόν περισσότερα κόμματα


Δευ 18 Ιουνίου 2012 13:58

14:49 Αμέσως μετά την συνάντηση ο Πρόεδρος της ΝΔ σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι θέση του είναι ότι πρέπει να γίνει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με όσο το δυνατόν περισσότερα κόμματα.

14:23 
"Σεβόμαστε απόλυτα το αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αλ. Τσίπρας μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ν.Δ.



14:19
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον Αλ. Τσίπρα στη Βουλή.

13:55
Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα συναντά ο Αντώνης Σαμαράς στα γραφεία της Ν.Δ. στη Βουλή.

12:44 Αναχώρησε από προεδρικό Μέγαρο ο Αντ. Σαμαράς χωρίς να προβεί σε δηλώσεις. Μετά τη συνάντηση με τον Κ. Παπούλια, ο  Πρόεδρος της Ν.Δ. θα αρχίσει τον κύκλο των συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς.  Στις 18:00 η συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο.

12:34 Μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ο Πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι θα επιδιώξει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και μακράς πνοής με εκείνα τα κόμματα που έχουν προσανατολισμό στην Ευρώπη και το ευρώ. Ο Κ. Παπούλιας τόνισε στον Αντ. Σαμαρά ότι η χώρα δεν μπορεί να μείνει ούτε για 1 ώρα ακυβέρνητη.



12.30
Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και να αρχίσει διαβουλεύσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.

12:10 Την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης το συντομότερο δυνατόν εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την συνομιλία που είχε μπροστά στις κάμερες με τον απερχόμενο υπηρεσιακό Πρωθυπουργό. Ο Κάρολος Παπούλιας δεν απεδέχθη την παραίτηση που του υπέβαλε ο Παναγιώτης Πικραμμένος.



12:00
Με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο συναντάται ο Κάρολος Παπούλιας.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τον Κάρολο Παπούλια για τα επίσημα αποτελέσματα των χθεσινών βουλευτικών εκλογών. "Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο. Χρειαζόμαστε μια ισχυρή κυβέρνηση", δήλωσε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο Βύρων Πολύδωρας.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york