Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Στο κόκκινο η εγκληματικότητα


Η χθεσινή απαγωγή ενός 15χρονου αγοριού στην Εύβοια και η δολοφονία ενός αλλοδαπού ληστή από πολίτη της Παιανίας που πήρε αγανακτισμένος τον νόμο στα χέρια του, δείχνουν την ζοφερή εικόνα της ελληνικής πραγματικότητας.

Όταν ένας ανυποψίαστος μαθητής απάγεται έξω από το σπίτι του και ένας 25χρονος φοιτητής ιατρικής φτάνει στο σημείο να κυνηγήσει και να σκοτώσει έναν ληστή σαν να είναι ο ίδιος κοινός εγκληματίας, η Ελλάδα σίγουρα απέχει πολύ από μια φιλήσυχη και ειρηνική χώρα. Και το χειρότερο είναι ότι ολοένα και περισσότεροι πολίτες φαίνονται πλέον αποφασισμένοι να υπερασπιστούν μόνοι τους και με κάθε τρόπο τις ζωές και την περιουσία τους, καθώς νιώθουν ότι είναι στο έλεος της λεηλασίας και της κακοποιίας.



Καθημερινά τα κρούσματα βίας αυξάνονται και η εγκληματικότητα χτυπά κόκκινο. Σε όλη τη χώρα, οι κλοπές, ληστείες, οι τραυματισμοί και οι δολοφονίες δεν έχουν προηγούμενο και οι πολίτες βιώνουν τη σκληρή εγκληματικότητα. Κάθε μια ώρα σε όλη την Ελλάδα, γίνεται μία ληστεία και 11 κλοπές και διαρρήξεις, ενώ κάθε δύο ημέρες ένας άνθρωπος δολοφονείται.

Μόνο τα πέντε τελευταία εικοσιτετράωρα έγιναν περίπου τριάντα επιθέσεις ληστών με αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ανθρώπων. Στη Ζάκυνθο βρέθηκε νεκρός απο πυροβολισμούς αγνώστων ένας 49χρονος νυχτοφύλακας. Στην Καβάλα ένας 77χρονος έπεσε νεκρός από τα χτυπήματα που δέχτηκε από τους ληστές. Στην Καισαριανή, δύο αδέρφια βρέθηκαν αντιμέτωπα με ληστές που κρατούσαν καλάσνικοφ και ένας  30χρονος έπεσε νεκρός.

Η έξαρση της εγκληματικότητας ενισχύει τα αίσθημα του φόβου και της ανασφάλειας των πολιτών που πιστεύουν πλέον ότι η αυτοδικία είναι η λύση και το ένστικτο της επιβίωσης συχνά οδηγεί στο να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους. Στην ουσία όμως η αυτοδικία είναι βία και ελάχιστα απέχει από τους νόμους της ζούγκλας.



Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας της Αστυνομίας,οι ληστείες το 2011 αυξήθηκαν κατά 10%, σε σύγκριση με το 2010, ενώ εμφανίζεται - αναλογικά - αρκετά αυξημένο το ποσοστό συμμετοχής των αλλοδαπών. Όσον αφορά στις δολοφονίες, το 2011 διαπράχθηκαν σε όλη την Επικράτεια 184 ανθρωποκτονίες, έναντι 176 για το 2010.

Οι Έλληνες πολίτες αισθάνονται πλέον ανασφαλείς μέσα στα ίδια τους τα σπίτια και αναγκάζονται να ζουν σαν φυλακισμένοι, καθώς κλειδαμπαρώνονται στα σπίτια τους στη προσπάθεια τους να αποτρέψουν το ενδεχόμενο των επιθέσεων. Των επιθέσεων που, στην καλύτερη περίπτωση, θα έχουν μόνο υλικές απώλειες....




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york