Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

«Σάκος του μποξ» το πολιτικό σύστημα


Στη σκιά της βίαιης επίθεσης του Ηλία Κασιδιάρη στην βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη και την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου συνεχίζεται η προεκλογική περίοδος. Οι εικόνες του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής να γρονθοκοπεί τη βουλευτή του ΚΚΕ και να πετάει νερό στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε ζωντανή εκπομπή προκάλεσαν αμηχανία στην ελληνική πολιτική σκηνή και έντονη αντιπαράθεση στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης. Το Facebook και το Twitter πήραν «φωτιά» από τα σχόλια εκατοντάδων χιλιάδων χρηστών που εμφανίζονταν μοιρασμένοι στις απόψεις τους για το περιστατικό.



Στη δημοσιότητα δόθηκε και άλλο βίντεο με μέλη της Χρυσής Αυγής που επιτέθηκαν φραστικά σε υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στις Σέρρες. Οι εικόνες βίας έκαναν πολλούς πολιτικούς να μιλούν για «σκηνές από το μέλλον» και «πρόβα τζενεράλε» της Χρυσής Αυγής για τα όσα αναμένεται να διαδραματιστούν εντός του ελληνικού κοινοβουλίου.



Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε τις βιαιοπραγίες και δήλωσε την άρνηση του να συμμετέχει σε εκπομπές που παρίστανται μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ οι σκηνές μεταδόθηκαν μέσα σε λίγη ώρα από τα μεγαλύτερη διεθνή ΜΜΕ. Ωστόσο, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης που συνεδρίασε εκτάκτως δεν ακολούθησε την «γραμμή» των κομμάτων και κάλεσε τα ΜΜΕ να λάβουν τα μέτρα τους για να διεξάγονται οι πολιτικές συζητήσεις με τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων.

Διαβάστε αναλυτικά τι μετέδωσαν τα μεγαλύτερα διεθνή ΜΜΕ

Άμεσα κινήθηκε και η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου που έδωσε εντολή για σύλληψη του υποψηφίου βουλευτή της Χρυσής Αυγής για την επίθεση σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη για την απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, που διώκεται αυτεπάγγελτα.

Η Λιάνα Κανέλλη περιέγραψε στον Real fm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου για την επίθεση που δέχθηκε. «Δεν μπορώ να κάνω ψυχανάλυση σε πολιτικό κτήνος» είπε η βουλευτής του ΚΚΕ.



Η Ρένα Δούρου έκανε λόγο για «κρίση της Δημοκρατίας» και υπογράμμισε ότι «ήταν δυστυχώς το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Κακώς κάποιοι διατείνονται ότι έπεσε από τον ουρανό. Είναι κάτι που προετοιμάσαμε. Δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό».

Δεν καταδικάζει η Χρυσή Αυγή

Για «ατυχές περιστατικό» κάνει λόγο στην ανακοίνωση της για την βιαιοπραγία η Χρυσή Αυγή, που επιτίθεται κατά των δημοσιογράφων και των εκπροσώπων των κομμάτων. Η Χρυσή Αυγή δηλώνει ότι προχωρά σε εμπάργκο στα κανάλια και τις εφημερίδες και κανένα στέλεχος της δεν θα μετέχει σε δημόσιες συζητήσεις στα ΜΜΕ. 

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής  

ΕΣΡ: Δεν δικαιολογείται ο αποκλεισμός κανενός κόμματος

Στις συνεχείς εκκλήσεις να αποκλειστούν οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής από τις εμφανίσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να γίνει με βάση το Σύνταγμα. Το ΕΣΡ, που συνεδρίασε εκτάκτως για το θέμα, κάλεσε τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς να λάβουν μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή των συζητήσεων ανάμεσα στα κόμματα.

Διαβάστε ολόκληρη τη γνωμοδότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york