Κυριακή, 3 Ιουνίου 2012

ΣΥΝ: Εξολοθρευτής του δημοσίου συστήματος υγείας ο Λοβέρδος


«Οι πάντες σε αυτόν τον τόπο γνωρίζουν ότι το εκρηκτικό πρόβλημα έλλειψης φαρμάκων που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές οφείλεται στη δραματική υποχρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Συνασπισμός, με αφορμή τη δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου που τόνισε ότι αν υπήρχε κυβέρνηση θα είχε δοθεί λύση στο θέμα των φαρμάκων.

Το τμήμα Υγείας - Πρόνοιας του ΣΥΝ ασκεί δριμεία κριτική στον πρώην υπουργό Υγείας: «Ο πιο πρόθυμος στην υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών και των συνταγών της τρόικα, ο εξολοθρευτής του δημόσιου συστήματος υγείας και δημιουργός του καταδικασμένου σε κατάρρευση ΕΟΠΥΥ, πρώην υπουργός Υγείας, κ. Λοβέρδος, προσπαθώντας να αποσείσει τις τεράστιες ευθύνες του για τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, εν προκειμένω της φαρμακευτικής περίθαλψης, την αποδίδει σε "ακυβερνησία"».

Επίσης, ο ΣΥΝ στην ανακοίνωσή του εξηγεί ότι «αυτή την ώρα είναι απαραίτητο η υπηρεσιακή κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας να πάρουν μέτρα για την άμεση κάλυψη με φάρμακα των ασθενών που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, καθώς και για την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των ασφαλισμένων σε φάρμακα».
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis

 
Free Host | lasik surgery new york