Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Μήνυμα Μέρκελ για σταθερή κυβέρνηση

Το τηλεφώνημα έγινε με πρωτοβουλία της γερμανίδας καγκελαρίου, ενώ για το περιεχόμενό του ο Κάρολος Παπούλιας έχει ήδη ενημερώσει τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό κ. Παναγιώτη Πικραμμένο που με τη σειρά του ξεκίνησε τηλεφωνικές επαφές με τους πολιτικού αρχηγούς.

Φειδωλός υπήρξε από γερμανικής πλευράς ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γκέοργκ Στράιτερ.

Σχετικά ερωτηθείς περιορίστηκε να δηλώσει ότι κατά την συγκεκριμένη επικοινωνία η Αγκελα Μέρκελ εξέφρασε την πάγια θέση της γερμανικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων για τον σχηματισμό σταθερής ελληνικής κυβέρνησης, το συντομότερο, μετά τις εκλογές.

Ο κ. Στράιτερ, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των συντακτών, σημείωσε ότι οι δύο ηγέτες έχουν και κατά το παρελθόν συζητήσει και θα το επαναλάβουν σίγουρα και στο μέλλον, ενώ αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συνομιλίας, το οποίο χαρακτήρισε «εμπιστευτικό».

Σύμφωνα με πληροφορίες επικοινωνία με τον υπηρεσιακό υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη είχε και ο ομόλογός του της Γερμανίας Γκίντο Βέστερβέλε.

Ετοιμοι για κάθε ενδεχόμενο
«Οι πολίτες περιμένουν από εμάς να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο» δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Σίλκε Μπρουνς, απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των συντακτών, σχετικά με το εάν η γερμανική κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.


http://www.ethnos.gr/r.asp?pubid=63658881



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york