Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Λαυρεωτική: εν δυνάμει πόλεμος Κερατέας-Λαυρίου

 

gh007 Γράφει η Αγγελική Ραγκούση

Η εκεχειρία ενός ιδιότυπου ακήρυχτου πολέμου μεταξύ των δύο κοινοτήτων του ενιαίου δήμου Λαυρεωτικής (Λαύριο-Κερατέα) που ξεκίνησε την προεκλογική περίοδο, δεν λέει να εδραιωθεί.

Ο πόλεμος μεταξύ των δύο κοινοτήτων καλά κρατεί και ταλανίζει επί ενάμιση χρόνο τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, με παράπλευρες απώλειες (βλέπε εξοστρακισμό Βλαχογιάννη απ’ την πλειοψηφούσα παράταξη, ανηλεείς επιθέσεις με διαρκές σφυροκόπημα για έργα και ημέρες Λουκά, αδέσποτες σφαίρες που κτυπούν τον νυν δήμαρχο και άλλα ευτράπελα και μη).

Στη χθεσινή συνεδρίαση το κλίμα εκτροχιάστηκε γύρω στα μεσάνυχτα, οπότε και συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις παραλίες και την euroterra. Θέματα που άναψαν φωτιές σε σημείο να ειπωθεί οργισμένα απ’ τον πρώην αντιδήμαρχο Νίκο Βλαχογιάννη, έκπτωτο σύμβουλο της πλειοψηφίας, «αν νομίζουν κάποιοι ότι το Λαύριο θα είναι μονίμως διχασμένο, γελιούνται». Φράση που απευθυνόταν στον συνάδελφό του της πλειοψηφίας Νίκο Αντωνίου, ο οποίος γέλαγε ειρωνικά κατά τη διάρκεια έντονης λογομαχίας με προσωπικά υπονοούμενα, μεταξύ των πρώην δημάρχων Λαυρεωτικής Παπασταυρόπουλου και Λουκά. Χαρακτηριστική του κλίματος και η ατάκα της προέδρου Αρετούσας Μακρή, που απαντώντας στον Βλαχογιάννη υπενθύμισε ότι επί ένα χρόνο και βάλε ζητούσε πίσω την καρέκλα απ’ τον Λουκά, ως αντιπαραβολή με τα όσα καταμαρτύρησε στον Αντωνίου. Αλλά και του Παπασταυρόπουλου που απαντώντας στη συνήθη ατάκα Λουκά για χαστούκι που δέχτηκε απ’ το χαμηλό ποσοστό που πήρε, δήλωσε ότι εκτέθηκε ως υποψήφιος για να εμποδίσει την επανεκλογή Λουκά, πράγμα που πέτυχε. Άρα χαμένος δεν είναι αυτός, αλλά ο Λουκάς, οπότε το χαστούκι δόθηκε σε κείνον.

Το έλα να δεις ωστόσο έγινε στη συζήτηση του 16ου θέματος που αφορά τον καθορισμό δικηγορικής αμοιβής για την ακύρωση απόφασης της περιφέρειας Αττικής για τη λειτουργία της euroterra.

Αδύνατον να περιγραφούν οι σκηνές απείρου κάλλους και τα όσα άπταιστα γαλλικά ειπώθηκαν μεταξύ των διαπληκτιζομένων, με αποκορύφωση την έκρηξη του δημάρχου Λαυρεωτικής Κώστα Λεβαντή. Ο συνήθως ήρεμος και λιγομίλητος Λεβαντής υποστηρίζοντας τη θέση του ως δημάρχου χωρίς διαχωρισμούς των κοινοτήτων του καλλικρατικού δήμου, ¨πλακώθηκε¨ κατά το κοινώς λεγόμενο τόσο με τον προκάτοχό του στο Λαύριο Λουκά, όσο και με τον μέχρι πρότινος αντιδήμαρχο του Βλαχογιάννη, ξεστομίζοντας και μια βαρύτατη φράση, η οποία ούτε καν επιτρέπεται να γραφεί. Στη φασαρία δεν έμειναν αμέτοχοι οι σύμβουλοι Ρώζης και Αντωνίου.

Τη θέση του δημάρχου υπερασπίστηκε ο πρόεδρος των επαγγελματοβιοτεχνών κ. Πελέκης, ο οποίος ευχαρίστησε το δήμαρχο για την ενεργή συμπαράστασή του σε ότι του ζητήθηκε απ΄ το σύλλογο.

Έκπληξη προκάλεσε η αρνητική ψήφος του κ. Παπασταυρόπουλου στο θέμα της μετονομασίας της οδού Στρατηλάτου Κων/νου σε οδό Ευεργέτου Κων/νου Πρίφτη. Η αντίρρηση εστιάστηκε στην προσωπικότητα του στρατηλάτου που διπλασίασε το μέγεθος της χώρας, εν σχέση με τη δωρεά του κ. Πρίφτη. Πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να μετονομαστεί προς τιμή του ευεργέτη μια άλλη οδός ήσσονος σημασίας.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york