Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Με ευρεία πλειοψηφία, υπερψηφίστηκε ο εξωδικαστικός συμβιβασμός του Δήμου Μαρκοπούλου, με τη Λατομική Εταιρεία «Αφοί Κ. Σταύρου Α. Ε

Με ευρεία πλειοψηφία, υπερψηφίστηκε ο

εξωδικαστικός συμβιβασμός του Δήμου Μαρκοπούλου,

με τη Λατομική Εταιρεία «Αφοί Κ. Σταύρου Α. Ε.».

Με ευρεία πλειοψηφία, υπερψηφίστηκε ο εξωδικαστικός συμβιβασμός του Δήμου Μαρκοπούλου με τη Λατομική Εταιρεία «Αφοί Κ. Σταύρου Α. Ε.», με τον οποίο κλείνει μια εκκρεμότητα έντεκα (11) ετών, με την είσπραξη Λατομικών Οφειλών, ύψους τριών (3) εκατομμυρίων Ευρώ.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012, εκ των είκοσι τεσσάρων (24) παρόντων Δημοτικών Συμβούλων, την πρόταση της Δημοτικής Αρχής υπερψήφισαν δέκα οχτώ (18), τρεις (3) δήλωσαν παρόντες και τρείς (3) καταψήφισαν.

Συγκεκριμένα, τον ιστορικό αυτό συμβιβασμό υπερψήφισαν, σύσσωμη η Συμπολίτευση, ο κος Νικήτας Λέκκας, η κα Αθηνά Μπέη, η κα Αικατερίνη Χασιώτη και ο κος Σπύρος Στάθης από τη Δημοτική Παράταξη της Μείζονος Αντιπολίτευσης «Ανθρώπινη Πόλη - Λύσεις Ζωής» καθώς επίσης και ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κος Γιάννης Πολίτης.

Όλοι οι υπερψηφίσαντες αναγνώρισαν το σημαντικό οικονομικό όφελος για τον Δήμο Μαρκοπούλου, ο οποίος και θα εισπράξει το ποσό των τριών (3) εκατομμυρίων Ευρώ, αλλά και την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να αντιμετωπίσει με επιτυχία, ένα ζήτημα μεγάλης ηθικής και πολιτικής σημασίας για τον Δήμο μας!

Επίσης, η επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης, κα Παναγιώτα Κατσίκη δήλωσε, ότι στηρίζει πολιτικά την απόφαση για τους ίδιους λόγους, αν και δήλωσε παρούσα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας!

Υπενθυμίζουμε, ότι το ποσό που θα εισπραχθεί, είναι υπερδιπλάσιο, του συνόλου των μέχρι τώρα καταβληθέντων οφειλών της λατομικής επιχείρησης, που αποτιμάται για την περίοδο 2001 – 2010, σε μόλις ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες (1.300.000) ευρώ, εκ των οποίων, πάνω από τα μισά εισπράχθηκαν, κατά την τελευταία διετία (2001-2002) της Διοίκησης Ν. Κατσίκη!

Για άλλη μια φορά, αναμενόμενη ήταν η αρνητική τοποθέτηση της Παράταξης «Δύναμη Ελπίδας», που στοχεύει πάντοτε στη δυσφήμιση της Δημοτικής Αρχής, επιχειρώντας την ακύρωση κάθε θετικής προσπάθειας.

Προκειμένου να αποκομίσει τα όποια αντιπολιτευτικά οφέλη, απαίτησε (πόσο ανέξοδα και ανεύθυνα άραγε) τη διεκδίκηση από το Δήμο ποσών, που μαθηματικά θα ακύρωναν τον συμβιβασμό και θα οδηγούσαν σε δεκαετή δικαστική εμπλοκή, με ελάχιστες έως ανύπαρκτες πιθανότητες επιτυχίας!

Προτίμησαν δηλαδή και πάλι τη στείρα και τυχοδιωκτική αντιπολίτευση, αδιαφορώντας για την απόλυτη ανάγκη που έχουν οι δημότες και ο τόπος, από τα τρία (3) εκατομμύρια Ευρώ, που θα εισρεύσουν στα ταμεία του Δήμου μας!

Χαρακτηριστική της ανευθυνότητας και της ελλιπούς γνώσης που τους διακρίνει, είναι η ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης κου Γιώργου Αδάμου, για ποιο λόγο δεν προχώρησε ο Δήμος Μαρκοπούλου σε κατάσχεση των μηχανημάτων που ανήκουν στην εταιρεία «Αφοί Κ. Σταύρου Α. Ε.», για να λάβει την απάντηση, ότι όπως συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις εταιριών ανάλογου μεγέθους, όλα τα μηχανήματα είναι στην ιδιοκτησία τραπεζικών ιδρυμάτων, καθώς έχουν παραχωρηθεί με τη μέθοδο «leasing»!

Τόσο ¨σοβαρά¨ ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο θέμα!! Τελικά την πρόταση Εξωδικαστικού Συμβιβασμού καταψήφισαν μόνο τρείς (3) Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο κος Γ. Αδάμος, η κα Α. Τεμπονέρα και ο κος Σπ. Γέγος.

Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτήρης Ι. Μεθενίτης, αφού δήλωσε ότι αναλαμβάνει πλήρως την πολιτική ευθύνη της απόφασης, ευχαρίστησε όσους Δημοτικούς Συμβούλους και Αντιδημάρχους, εργάστηκαν σκληρά έναν ολόκληρο χρόνο, για την θετική έκβαση αυτής της υπόθεσης, καθώς και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους που στήριξαν με την ψήφο τους, αυτή την προσπάθεια!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york