Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΔΡΑΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΦΩΚΑΙΑΣ

16 Μαΐου 2012 Παλαιά Φώκαια Καθαρισμός Βυθού στο Λιμάνι 005 Η Δημοτική Κοινότητα Παλαιάς Φώκαιας σε συνεργασία με την ομάδα Υδρόβιος Σαρωνικού του Δικτύου Σαρωνικού και με το Diving Store, που προσέφερε φιάλες και εξοπλισμό κατάδυσης, πραγματοποίησε καθαρισμό του βυθού στο λιμάνι της Παλαιάς Φώκαιας την Τετάρτη στις 16 Μαΐου 2012 από τις 17:00 μέχρι τις 20:00.

Στην παραπάνω ιδιαίτερα αποκαλυπτική για την κατάσταση του βυθού δράση συμμετείχαν πολλοί εθελοντές δύτες αλλά και εθελοντές επιφανείας που παρείχαν υποστήριξη σε όσους καταδύθηκαν. Παράλληλα, ήταν παρόντα, προκειμένου να συνδράμουν και μέλη της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Λ.Ε.Φ.Ε.Δ.).

Σε όλη τη διάρκεια του γεγονότος ήταν παρόντες και επέβλεπαν άνθρωποι του Λιμενικού Σταθμού Παλαιάς Φώκαιας, ενώ η Υπηρεσία Καθαριότητας της Δημοτικής Κοινότητας ανέλαβε την αποκομιδή των ποικίλων απορριμμάτων που ανέσυραν στην επιφάνεια οι εθελοντές δύτες.

16 Μαΐου 2012 Παλαιά Φώκαια Καθαρισμός Βυθού στο Λιμάνι 023 Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας, Γ. Λάμπρου, μετά την ολοκλήρωση του καθαρισμού δήλωσε τα ακόλουθα: «Ο καθαρισμός του βυθού αποτελεί δράση με πραγματική, κυρίως όμως με συμβολική αξία, γιατί αφενός ανακουφίζει τον βυθό από πλήθος απορριμμάτων, αφετέρου δίνει τη δυνατότητα σε όσους έχουν ενεργό συμμετοχή αλλά και στους θεατές να δουν πέρα από την «επιφάνεια» με την κυριολεκτική και μεταφορική της σημασία. Παρέχει τη δυνατότητα μιας άλλης θέασης του βυθού, ιδιαίτερα αποκαλυπτικής για τις επιπτώσεις της δραστηριότητάς μας στο θαλάσσιο περιβάλλον και κατά συνέπεια αφυπνιστικής για τις συνειδήσεις των πολιτών και κυρίως των παιδιών και των νέων. Η ευαισθησία μας σε περιβαλλοντικά ζητήματα είναι δεδηλωμένη και έμπρακτα εκφρασμένη με τη διοργάνωση σχετικών εκδηλώσεων στο παρελθόν, όπως άλλωστε και η πρόθεσή μας να υλοποιήσουμε και να υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο τέτοιες δράσεις και στο μέλλον. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους με τη συμμετοχή τους συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή του καθαρισμού».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york