Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

"Παγώνουν" οι αποκρατικοποιήσεις μέχρι τις εκλογές

Από Enimerwsi.gr : http://www.enimerwsi.gr/
"Παγώνουν" έως τον σχηματισμό της κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, οι εννέα διαγωνισμοί του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων που είχαν σχεδιαστεί να πραγματοποιηθούν έως το τέλος Ιουνίου, αλλά και οι αποφάσεις για παραχωρήσεις (π.χ. Ελληνικό). Το Ταμείο...
Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, ότι «κατά τη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου και μέχρι τον σχηματισμό κυβέρνησης που θα προκύψει από τις νέες εκλογές, θα απέχει από τη λήψη αποφάσεων, οι οποίες είναι δεσμευτικές για το μέλλον».

Οι εννέα διαγωνισμοί που "παγώνουν", αφορούν στην πώληση του 35% των ΕΛΠΕ, του 29% του ΟΠΑΠ, του 61% της ΕΥΔΑΠ, του 90% των Ελληνικών Ταχυδρομείων, του 74% της ΕΥΑΘ και των περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ, στη σύμβαση παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, καθώς και στην παραχώρηση αρκετών από τα μικρά λιμάνια και τις μαρίνες της χώρας. Επίσης, σε εκκρεμότητα είναι οι διαγωνισμοί για την παραχώρηση ακινήτων, όπως στο Ελληνικό και στην Αφάντου στη Ρόδο.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Ταμείου πρότεινε να βρεθεί τρόπος συνέχισης της λήψης αποφάσεων για τις προσκλήσεις ενδιαφέροντος που είναι απλώς προπαρασκευαστικές πράξεις. Ενώ, σύμφωνα επίσης με το ΤΑΙΠΕΔ, «οι παρατηρητές που ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη εξέφρασαν την ανησυχία τους για την απόφαση του συμβουλίου».0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york