Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

9ο Φεστιβάλ Χορού μαθητών Δ/νσης Π.Ε. Αν. Αττικής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημέρωση για το 9ο Φεστιβάλ Χορού μαθητών Δ/νσης Π.Ε. Αν. Αττικής.

Η Διεύθυνση Π.Ε. Αν. Αττικής στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Θεμάτων και Καλλιτεχνικών Αγώνων, σας ενημερώνει ότι διοργανώνει, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, το

9ο Φεστιβάλ Χορού

μαθητών Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων της Ανατολικής Αττικής, την Παρασκευή 18 Μαΐου στις 17.45΄, στο Δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δήμου Αχαρνών.

Το Διεθνές Συμβούλιο Χορού, μέρος της UNESCO έχει καθιερώσει από το 1982 η Παγκόσμια Ημέρα Χορού, να γιορτάζεται, στις 29 Απριλίου. Οι Καινοτόμες Δράσεις της Δ/νσης Π.Ε. Αν. Αττικής με την αποφασιστική συμμετοχή των καθηγητών Φυσικής Αγωγής και την αμέριστη συμπαράσταση των γονέων –και των Συλλόγων τους- πήραν το μήνυμα, το παγκόσμιο αυτό μήνυμα, και το μετέτρεψαν σε δράση μέσα στα όρια του Σχολείου.

Πάνω από χίλιοι μαθητές, από σαράντα πέντε σχολεία της Διεύθυνσης Αν. Αττικής με τις φορεσιές του, παραδοσιακές ή σύγχρονες, σε μια μοναδική συνάντηση, θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ικανότητές τους στο χορό, παραδοσιακό και μοντέρνο.

Οι μαθητές θα μας ταξιδέψουν, με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, στο Αιγαίο, τη Θράκη, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, την Κρήτη, την Πελοπόννησο, την Αττική, την Αν. Ρωμυλία, τη Μικρασία μα και στη σύγχρονη μοντέρνα πραγματικότητα.

Παράλληλα, στην είσοδο του Θεάτρου θα λειτουργήσει έκθεση ζωγραφικής με τρακόσια περίπου έργα των μαθητών, ατομικά και συλλογικά, που αποτύπωσαν με το δικό τους τρόπο και τα δικά τους χρώματα το χορό.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται και χρηματοδοτείται, από την Περιφέρεια Αττικής-Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής και φιλοξενείται από το Δήμο Αχαρνών.

Η Διευθύντρια

Δ/νσης Π.Ε Αν. Αττικής

Ξυθάλη Βασιλική

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york