Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

«ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΤΑΛΛΕΙΑ – ΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

«ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΤΑΛΛΕΙΑ –

ΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

t079 Υπογράφτηκε στις 10/5 από τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων κ. Αν. Ανδρεαδάκη η χρηματοδότηση του έργου της αποχέτευσης του παραλιακού μετώπου του Δήμου Σαρωνικού συνολικού προϋπολογισμού 78.896.945,16 ευρώ.

Με την παραπάνω απόφαση, που αποτελεί μια τεράστια κατάκτηση για το Δήμο και τους πολίτες του, οι περιοχές της Π. Φώκαιας της Αναβύσσου της Σαρωνίδας και του Λαγονησίου θα συνδεθούν μέσω παραλιακού αγωγού με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ και θα εξυπηρετηθούν από το ΚΕΛ της Ψυτάλλειας.

Η κατάκτηση αυτή είναι νίκη της πολιτικής επί της μοιρολατρίας

Στο σύγχρονο πολιτικό περιβάλλον που καλλιεργείται και αναπτύσσεται η θέση ότι όλα είναι προαποφασισμένα και προσχεδιασμένα σε κλειστά γραφεία, ότι το μακρύ χέρι της κεντρικής διοίκησης είναι απροσπέλαστο, η κατάκτηση της σύνδεσής μας με την Ψυτάλλεια σπάει τη νοοτροπία της μοιρολατρίας, την αντίληψη του «τίποτα δεν αλλάζει», αποδεικνύει περίτρανα την αποτελεσματικότητα της πολιτικής διεκδίκησης και επαναφέρει τον συγκροτημένο και οργανωμένο αγώνα στο επίκεντρο της πολιτικής μας ζωής.

Η κατάκτηση αυτή είναι νίκη της κοινωνίας των πολιτών

Στο σύγχρονο άγονο πολιτικό περιβάλλον που δημιουργήθηκε εξαιτίας της απόστασης μεταξύ της βούλησης των πολιτών και της εξουσίας, η κατάκτηση της σύνδεσής μας με την Ψυτάλλεια υπενθυμίζει ότι ο ισχυρότερος σύμμαχος της διοίκησης είναι η ίδια η τοπική κοινωνία.

Η συμπαράσταση και ο έλεγχος της κοινωνίας των πολιτών προς την εκάστοτε διοίκηση είναι ο ασφαλής δρόμος που επιλύει κάθε αδιέξοδο και δρομολογεί επιτυχείς εξελίξεις.

Η κατάκτηση αυτή είναι νίκη της εμπιστοσύνης έναντι της καχυποψίας

Στο σύγχρονο πολιτικό περιβάλλον που εντείνεται η καχυποψία απέναντι στην πολιτική και τους εκπροσώπους της, η κατάκτηση της σύνδεσής μας με την Ψυτάλλεια αποδεικνύει ότι το στέρεο έδαφος για κάθε επιτυχία είναι η καλλιέργεια δεσμών εμπιστοσύνης της κοινωνίας με αυτές τις πολιτικές και αυτούς τους πολιτικούς που αντλούν τη νομιμοποίηση των θέσεών τους από την ίδια την κοινωνία.

Η κατάκτηση αυτή είναι νίκη της ορθολογικά σχεδιαζόμενης ανάπτυξης έναντι της προχειρότητας

Στο σύγχρονο πολιτικό περιβάλλον που περισσεύει η λογική του πρόχειρου και του μη επαρκούς, που περισσεύει η λογική έργων μικρής πνοής και περιορισμένης δυναμικής, η κατάκτησή μας με την Ψυτάλλεια σηματοδοτεί ένα νέο μοντέλο σκέψης γύρω από τα αναπτυξιακά έργα. Ένα μοντέλο με σεβασμό στο περιβάλλον και κυρίως ένα μοντέλο βιώσιμο και ολοκληρωμένο.

Η κατάκτηση αυτή είναι νίκη του μέλλοντος έναντι του παρελθόντος

Στο σύγχρονο πολιτικό περιβάλλον που εγκλωβίζεται σε λύσεις οι οποίες προέρχονται από το παρελθόν, από ένα καθυστερημένο τεχνικά και τεχνολογικά παρελθόν, η κατάκτηση της σύνδεσής μας με την Ψυτάλλεια έρχεται από το μέλλον. Δεν υπάρχει πιο τρανή απόδειξη για την υποστήριξη της θέσης ότι τα αναπτυξιακά έργα πρέπει να έχουν στραμμένη τη ματιά προς το μέλλον, από την ένταξη αυτού του πρωτοποριακού έργου.

Η κατάκτηση αυτή είναι νίκη του αυτονόητου έναντι πάσης σκοπιμότητας

Στο σύγχρονο πολιτικό περιβάλλον που αυτοπαγιδεύεται προτάσσοντας πάσης φύσεως σκοπιμότητες, προσωπικές, πολιτικές, οικονομικές, η κατάκτηση της σύνδεσής μας με την Ψυτάλλεια προκρίνει το ορθό, το λογικό, το κοινωνικά χρήσιμο, το περιβαλλοντικά ωφέλιμο και τελικά το πολιτικά αυτονόητο έναντι κάθε άλλης δράσης και πρωτοβουλίας με ιδιοτελή κίνητρα.

Η κατάκτηση αυτή Μας ανήκει

Στο σύγχρονο πολιτικό περιβάλλον που δεν ξέρει να μοιράζεται με τους πολίτες, η κατάκτηση της σύνδεσή μας με την Ψυτάλλεια αναδεικνύει τα εξής καθοριστικά στοιχεία:

ü εάν μοιράζεσαι με τους πολίτες αγωνίες, προβληματισμούς, θέσεις,

ακόμη και αστοχίες,

ü εάν στη διαδικασία αυτή, ακούς περισσότερο και μιλάς λιγότερο,

ü εάν νομιμοποιείς διαρκώς και αδιαλείπτως την εκάστοτε θέση σου από τους

πολίτες,

τότε και μόνον τότε μοιράζεσαι και κατακτήσεις.

τότε και μόνον μια κατάκτηση είναι κοινή.

τότε και μόνο τότε Μας ανήκει το μέλλον.

Για την κατάκτηση αυτή ευχαριστώ θερμά τους συνεργάτες και τις υπηρεσίες του Δήμου, τον Περιφερειάρχη κ. Σγουρό, τους Υπουργούς κ.κ. Βορίδη και Παπακωνσταντίνου, τη διοίκηση και τις τεχνικές υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ και όλους ανεξαιρέτως τους δημοτικούς συμβούλους που στήριξαν αυτήν την προσπάθεια.

Ευχαριστώ όλους τους πολίτες του Δήμου Σαρωνικού για τη στήριξή τους.

Κυρίως ευχαριστώ τους συμπολίτες μου της Π. Φώκαιας, που συμπορεύτηκαν μαζί μας και με τη δημιουργική κριτική και τη εμπιστοσύνη τους υπήρξαν οι πολύτιμοι σύμμαχοι σε αυτόν τον αγώνα.

Μανώλης Θ. Τσαλικίδης

Αντιδήμαρχος Σαρωνικού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york