Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Κωνσταντέλλος: Υπάρχουν χρήματα για λουλουδάκια και όχι για αποψιλώσεις

konst-vima_360x270 Ημερίδα για την εθελοντική δασοπυρόσβεση με τίτλο «Συμμετέχω και προστατεύω την πόλη μου» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Μαϊου στο Δήμο Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης. Η ανταπόκριση των πολιτών, όμως, δεν ήταν η αναμενόμενη.
Το παρόν έδωσε και ο Γρηγόρης Κωνσταντέλος, επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος μίλησε για επαναλαμβανόμενες συζητήσεις του θέματος δίχως την ουσιαστική προσέλκυση εθελοντών. Η πρόταση που έκανε, είναι η δημιουργία ενός Πυροσβεστικού σταθμού στην περιοχή, τονίζοντας ότι «Αυτό είναι θέμα της πολιτικής ηγεσίας».
Εν συνεχεία πρότεινε να τοποθετηθούν αναλυτικοί χάρτες των δρόμων για τη σωστή καθοδήγηση των πυροσβεστών.
Αναφερόμενος στην πυρκαγιά που ξέσπασε το προηγούμενο βράδυ, είπε «Ακούγοντας όλη τη συνομιλία από τον ασύρματο, επί δυόμιση ώρες, έχω την πεποίθηση ότι για μεγάλα χρονικά διαστήματα είχαμε ‘’χάσει τη μπάλα’’. Πράγμα που είναι παράλογο να συμβαίνει. Παρ’ όλη την υπερπροσπάθεια και την φιλοτιμία των πυροσβεστών, δεν είχανε κεντρικό συντονισμό ουσίας.» Μιλώντας για την υλικοτεχνική υποδομή των εθελοντικών ομάδων, την χαρακτήρισε ανεπαρκή λόγω έλλειψης κονδυλίων. 
Συνεχίζοντας είπε ότι δεν συνάδει να υπάρχουν χρήματα για ανθοφύτευση σε έκταση δυόμιση στρεμμάτων στην περιοχή τη στιγμή που προέχουν οι αποψιλώσεις. «Εγώ θέλω περισσότερα λουλούδια στην πόλη μας, αλλά πρώτα θα βάλω το παντελόνι μου και μετά θα βάλω άρωμα, αλλιώς θα με περάσουν για ψωνισμένο», είπε χαρακτηριστικά.
Κλείνοντας, ο κύριος Κωνσταντέλος, πρότεινε την κατεύθυνση των πενιχρών, όπως είπε, οικονομικών μέσων του δήμου σε αποψιλώσεις και σε υλικοτεχνική υποδομή για τις εθελοντικές ομάδες, αλλά και την ζήτηση χορηγιών από τους οικονομικά ευνοούμενους της περιοχής για ανθρώπινο δυναμικό. 
Δείτε την δήλωση του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου στην κάμερα του vimaonline.gr σχετικά με τα 2 περιστατικά πυρκαγιών στον δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york