Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Παιανία: Συμμετοχή του Δημάρχου στην «Ημέρα της Ευρώπης»

Hmera_Ths_Evrwphs_NEW Στο πλαίσιο του εορτασμού της 9ης Μαΐου «Ημέρα της Ευρώπης» ο Δήμαρχος Παιανίας κ. Δημήτρης Γ. Δάβαρης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας «Αμφικτυονία» και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παιανίας κ. Κωνσταντίνος Μπουλμέτης συμμετείχαν στην ημερίδα με θέμα «Ευρώπη χθες - σήμερα - αύριο: Αυτοδιοίκηση και Ευρωπαϊκή Προοπτική», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Μαΐου 2012, στο Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο κ. Παγουλάτος Γεώργιος (Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας), ο κ. Σχοινάς Μαργαρίτης (Αναπληρωτής Δ/ντης Σώματος Συμβούλων Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) καθώς και οι Ευρωβουλευτές, κ. Σταυρακάκης Γεώργιος και ο κ. Σαλαβράκος Νικόλαος.

Τα βασικά θέματα της ημερίδας ήταν η σημασία της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλη την Ευρώπη και ο ρόλος της στην νέα προγραμματική περίοδο, οι δυνατότητες ανάπτυξης των τοπικών οικονομιών καθώς και η ιστορική αναδρομή της Ε.Ε. και ο ρόλος της στην έξοδο από τη σημερινή οικονομική κρίση.

Στο διάλογο που αναπτύχθηκε κατά την διάρκεια της ημερίδας αναφέρθηκε η συμπίεση που δέχεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση στα οικονομικά της, λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και τα γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίζει στην εκτέλεση έργων.

H ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Γραφείο Ενημέρωσης Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, τον Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας «Αμφικτυονία» και την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.

via

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york