Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Στη φυλακή Αφγανός για τη δολοφονία Λαζανά

Κατηγορηματικός ότι δεν έχει καμία σχέση με την δολοφονία του 29χρονου Θανάση Λαζανά ήταν κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο 17χρονος Αφγανός που συνελήφθη λίγες ώρες μετά το έγκλημα. Δεν έπεισε, όμως, τον ανακριτή και τον εισαγγελέα της Πάτρας.

Ο νεαρός μετανάστης ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι βρέθηκε τυχαία στο σημείο όπου συνέβη το αιματηρό περιστατικό στην περιοχή Ιτιές, αλλά δεν σκότωσε ο ίδιος τον άτυχο 29χρονο. Τον είδε, σύμφωνα με όσα υποστήριξε, να διαπληκτίζεται με έναν άλλο ομοεθνή του και έφυγε, γιατί φοβήθηκε μήπως συλληφθεί.

Ωστόσο, οι μαρτυρίες που τον ήθελαν να συμμετέχει στον καυγά τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου ήταν αρκετά επιβαρυντικές για τον 17χρονο φερόμενο ως δράστη και οι δυο δικαστικοί αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκισή του. 

Προς το παρόν κρατείται στην Ασφάλεια Πατρών, ώσπου να αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα μεταχθεί. Παράλληλα, αφέθηκε ελεύθερος ο δεύτερος Αφγανός που ανακρινόταν για την ίδια υπόθεση, καθώς δεν αναγνωρίστηκε ούτε προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι κάτοικοι της Πάτρας, που ζητούν την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας για την πάταξη της εγκληματικότητας και ζητούν λύσεις στα προβλήματα που δημιουργούν οι παράνομοι μετανάστες στις ήδη υποβαθμισμένες συνοικίες όπου ζουν. 

Για το απόγευμα της Παρασκευής οι Πατρινοί σχεδιάζουν να διαδηλώσουν και πάλι στην περιοχή του νέου λιμανιού, παρά τις διαβεβαιώσεις δημάρχου και περιφερειάρχη για ενίσχυση των αστυνομικών μέτρων στην περιοχή. 

Στην Πάτρα βρίσκονται από την Πέμπτη και ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι θα σχεδιάσουν τα νέα αστυνομικά μέτρα που θα τεθούν άμεσα σε ισχύ, ενισχύοντας τις περιπολίες στις περιοχές όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι μετανάστες.

Άγνωστο παραμένει αν θα πραγματοποιηθεί σήμερα η πορεία αριστερών οργανώσεων, που ματαιώθηκε χθες λόγω της βροχής.


Full article



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york