Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Περιφέρειας Αττικής: Ημέρα Μνήμης Γενοκτόνιας Ελλήνων του Πόντου

ΛΚ Η Περιφέρεια Αττικής τιμώντας, όπως κάθε χρόνο, την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιήσει διήμερο εκδηλώσεων το...
Σαββατοκύριακο 19-20 Μαΐου 2012.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 19 Μαΐου 2012 και ώρα 17:00, στο Μουσείο της Ακρόπολης με Ποδηλατοπορεία Μνήμης «Τρέχω για τη ζωή, τρέχω για τη μνήμη» και θα συνεχιστούν στις 18:00 στην Πλατεία Συντάγματος με Συναυλία Μνήμης, με απαγγελίες, ακριτικά τραγούδια και μουσικό αφιέρωμα στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
Στις 19:00 στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη θα πραγματοποιηθεί επίσημη αλλαγή Προεδρικής Φρουράς, με τους δύο εύζωνες να είναι ενδεδυμένοι την τιμημένη φορεσιά του Πόντιου Αντάρτη. Παράλληλα, θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων της Π.Ο.Ε., Γεώργιος Βαρυθυμιάδης και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός. Τέλος, θα ακολουθήσει ομιλία από τον καθηγητή και στρατηγικό σύμβουλο, Νικόλαο Λυγερό και θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας.
Την Κυριακή 20 Μαΐου 2012, η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 12:30 με την καθιερωμένη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κυρίου ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β’.
Θα ακολουθήσει ομιλία του κ. Σάββα Καλεντερίδη, συγγραφέα και εκδότη εφημερίδας «Ποντιακή Γνώση».
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δηλώνει:
«Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου είναι μια από τις μαύρες σελίδες της ιστορίας. Έχουμε χρέος απέναντι στη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων της να μην ξεχάσουμε. Από την πλευρά μας, ως Περιφέρεια Αττικής, θα τιμούμε τη μνήμη των Ελλήνων του Πόντου που χάθηκαν. Οφείλουμε να μη ξεχάσουμε ποτέ τις τραγικές συνέπειες του μίσους και της βίας του εθνικιστικού και θρησκευτικού φανατισμού. Μόνον έτσι, θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε να διαπραχθούν ανάλογα εγκλήματα στο μέλλον».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york