Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΛΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Κ.Α.Π.Η. ΒΑΡΗΣ

Έκθεση φωτογραφίας, ιστορίας και πολιτισμού


 Η φωτογραφία αυτή αποθανατίζει το Δημοτικό Συμβούλιο της Βάρης  το 1932. Διακρίνονται ο πρόεδρος Αλέξανδρος Περσάκης, ο γραμματέας Παναγιώτης Κόλιας και οι Σύμβουλοι Αχιλλέας Ντούνης, Δημήτρης Γκίκας, Αθανάσιος Σκουρλής,και  η αστυνομία της Βάρης.
 
Στους τέσσερις τοίχους μιας αίθουσας του ΚΑ.ΠΗ ξετυλίγεται η ιστορία της πόλης. Ο Δημ. Σύμβουλος Σπύρος Τριβυζάς συγκέντρωσε και παρουσίασε στο κοινό ένα σημαντικό αριθμό φωτογραφιών που αποθανατίζουν το παρελθόν της Βάρης. Φωτογραφικό υλικό από τις αρχές του αιώνα μέχρι και σήμερα συγκίνησε τους παλαιότερους και προκάλεσε τον θαυμασμό στους επισκέπτες. Εκατοντάδες μάτια στημένα μπροστά στο παρελθόν θυμήθηκαν παλιές ιστορίες ενώ κάποιοι εξηγούσαν στους νεότερους, πρόσωπα και καταστάσεις από μια εποχή που την χαρακτήριζε η απλότητα , η ομορφιά ,η ζωντάνια.

Πρόκειται για σπάνιο υλικό, πραγματικό θησαυρό ,που ξετυλίγει νοσταλγικά την ιστορία αυτού του τόπου. Μια ιστορία που-όπως παραδέχτηκε και ο Σπύρος Τριβυάς δημιουργός αυτής της έκθεσης- πρέπει να αποτυπωθεί σε ένα λεύκωμα για να περάσει ως κληρονομιά στις γενιές που ακολουθούν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york