Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Προσπάθεια παραπληροφόρησης των πολιτών από τη δημοτική παράταξη «Δύναμη Ελπίδας», για το ζήτημα του εξωδικαστικού συμβιβασμού του Δήμου Μαρκοπούλου, με τη Λατομική Εταιρεία «Αφοί Κ. Σταύρου Α. Ε.» (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προσπάθεια παραπληροφόρησης των πολιτών από τη δημοτική παράταξη «Δύναμη Ελπίδας», για το ζήτημα του εξωδικαστικού συμβιβασμού
του Δήμου Μαρκοπούλου, με τη Λατομική Εταιρεία «Αφοί Κ. Σταύρου Α. Ε.».

Σε ανακοίνωσή της στον ηλεκτρονικό τύπο, για το ζήτημα του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού του Δήμου Μαρκοπούλου, με τη Λατομική Εταιρεία «Αφοί Κ. Σταύρου Α. Ε.», η δημοτική παράταξη «Δύναμη Ελπίδας», ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή, για εγκατάλειψη των συμφερόντων του Δήμου Μαρκοπούλου και ίσως, υπόγεια συναλλαγή, με την εταιρεία «Αφοί Κ. Σταύρου Α. Ε.».

Ως γνωστόν, η «Δύναμη Ελπίδας» έχει επενδύσει πολλά στην οικονομική (και όχι μόνο) απαξίωση του Δήμου Μαρκοπούλου και στη δυσφήμιση της Δημοτικής Αρχής!

Ενδεικτικά αναφέρουμε, ότι στα στοιχεία που παρουσιάζει η «Δύναμη Ελπίδας», συνειδητά συμπεριλαμβάνονται λανθασμένα, οι οφειλές 2001-2003, οι οποίες και έχουν παραγραφεί!

Κυρίως, δεν συμπεριλαμβάνεται ο τόκος επί των τριάντα (30) δόσεων του διακανονισμού, που καλείται να καταβάλει η εταιρεία «Αφοί Κ. Σταύρου Α. Ε.», ύψους τριακοσίων χιλιάδων (300.000) Ευρώ.

Επίσης, στην προσπάθειά τους, να παραπλανήσουν συνειδητά την κοινή γνώμη, μειώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο, τα χρήματα που θα εισπράξει ο Δήμος Μαρκοπούλου, αφαιρούν το ποσό των πεντακοσίων σαράντα χιλιάδων (540.000) Ευρώ, που εξασφάλισε ο Δήμος Μαρκοπούλου, κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, με τις νομικές ενέργειες για την κατάσχεση όλων των τραπεζικών λογαριασμών, της εν λόγω εταιρείας. Ας μας θυμίσουν, πότε ο Δήμος Μαρκοπούλου τόλμησε να προβεί σε αντίστοιχη κατάσχεση, στη δεκαπενταετή διαμάχη για τις λατομικές οφειλές! Φυσικά, ποτέ!

Αν η «Δύναμη Ελπίδας» πιστεύει, ότι τα ποσά των πεντακοσίων σαράντα χιλιάδων (540.000) Ευρώ (κατάσχεση) και των τριακοσίων χιλιάδων (300.000) Ευρώ (τόκοι), δεν θα πρέπει να συνεκτιμηθούν στο συνολικό ποσό των τριών εκατομμυρίων (3.000.000) Ευρώ που θα εισπράξει ο Δήμος Μαρκοπούλου, τότε θα πρέπει να αναρωτηθούν… για τις διανοητικές, αλλά και αριθμητικές τους ικανότητες!

Επίσης, η «Δύναμη Ελπίδας» δηλώνει ψευδώς, ότι ο Δήμος Μαρκοπούλου συμφώνησε να εισπράξει απλά, ό,τι του πρότεινε η εν λόγω λατομική εταιρεία.

Ενημερώνουμε, ότι η εταιρεία «Αφοί Κ. Σταύρου Α. Ε.», είχε προτείνει την καταβολή ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων (1.500.000) Ευρώ, για τη συνολική και οριστική διευθέτηση της οφειλής της!

Αν κάποιος πιστεύει, ότι μια εταιρεία τέτοιου μεγέθους και ισχύος, θα ήταν πρόθυμη να καταβάλει μέσα σε (30) τριάντα μήνες, ποσά που δεν κατέβαλε σε διάστημα δεκαπέντε (15) ετών και μάλιστα σε μια περίοδο, που με αφορμή την οικονομική κρίση, μεγάλες και μέχρι πρότινος υπερκερδοφόρες εταιρείες, προσπαθούν να αποφύγουν την καταβολή μισθών και φόρων, τότε θα πρέπει… να προσγειωθεί και να επανέλθει στην πραγματικότητα!

Αφήνουμε για το τέλος, μια είδηση που είναι χαρακτηριστική του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν οι κύριοι της «Δύναμης Ελπίδας».

Διαμαρτύρονται, ότι ποτέ δεν τους προσκομίστηκαν, τα οικονομικά και νομικά στοιχεία της διαπραγμάτευσης!

Πρόκειται για ένα ακόμα καθαρό και τεράστιο ψέμα!

Για την ιστορία, είχαμε ζητήσει από τους Νομικούς μας Συμβούλους, που είχαν αναλάβει την εν λόγω διαπραγμάτευση, να προχωρήσουν στη λεπτομερή ενημέρωση των δημοτικών παρατάξεων, για όλα τα ζητήματα αυτής, συμπεριλαμβανομένων και των ισχυρών φορολογικών στοιχείων, που προσκόμισε η εταιρεία «Αφοί Κ. Σταύρου Α. Ε.», αλλά και των κατασχετήριων εκθέσεων, που αποδεικνύουν, ότι το συνολικό όφελος για τον Δήμο Μαρκοπούλου από τις κατασχέσεις, θα υπολείπονταν αρκετά του ποσού των τριών εκατομμυρίων (3.000.000) Ευρώ, που εξασφαλίστηκε με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Κλείστηκε μάλιστα και ειδικό ραντεβού, στο εν λόγω Δικηγορικό Γραφείο στην Αθήνα, στο οποίο, με παρότρυνση και μεταφορικά μέσα της Δημοτικής Αρχής, προσήλθαν όλες οι παρατάξεις, πλην φυσικά της «Δύναμης Ελπίδας», η οποία αν και είχε δεχθεί την πρόσκληση, άλλαξε στάση, μισή ώρα πριν το ραντεβού και τελικώς δεν προσήλθε,… γιατί έτσι! Τόση σοβαρότητα και υπευθυνότητα!

Όλη την προηγούμενη οκταετία, ο Δήμαρχος Σωτήρης Ι. Μεθενίτης και ο κος Σπύρος Γέγος έγιναν ευρύτερα γνωστοί, μέσω των παρεμβάσεων τους, που είχαν ως μοναδικό στόχο, την εφαρμογή των περιβαλλοντικών διατάξεων, αλλά και τη διευθέτηση των οικονομικών υποχρεώσεων των λατομικών εταιρειών, προς τον Δήμο Μαρκοπούλου. Ήταν τέτοια η πίεση που άσκησαν οι κοι Μεθενίτης και Γέγος, που οδήγησε τους πολιτικούς τους αντιπάλους, να διατυπώσουν ψευδώς την άποψη, ότι η τότε αντιπολιτευόμενη παράταξη «Πάμε Μπροστά», επιθυμούσε την απόλυση των εκατοντάδων εργαζομένων, που απασχολούνταν στα λατομεία!

Σε ειδική συγκέντρωση στη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, το έτος 2008, ο νυν Δήμαρχος δέχθηκε έντονη φραστική και σωματική επίθεση, αλλά και απειλές, από άγνωστους εργαζόμενους της εταιρείας «Λατομεία Μαρκοπούλου Α.Β.Ε.Ε.».

Τότε και πάντα φυσικά, όλα τα στελέχη της «Δύναμης Ελπίδας», ήταν μονίμως απόντες!

Τέλος, αν τα στελέχη της «Δύναμη Ελπίδας» θεωρούν, ότι με τον εν λόγω Εξωδικαστικό Συμβιβασμό, θίγονται τα συμφέροντα του Δήμου Μαρκοπούλου, μπορούν να υποβάλουν μηνύσεις, κατά όλων των Δημοτικών Συμβούλων της Συμπολίτευσης και της Αντιπολίτευσης, που στήριξαν την απόφαση!

Μήνυση φυσικά και όχι Μηνυτήρια Αναφορά, η οποία δεν έχει καμία επίπτωση στον μηνυτή που ψεύδεται. Το πολιτικό θάρρος δεν μετριέται με βαρύγδουπα λόγια και απειλές, αλλά απαιτεί πρωτίστως την ανάληψη των ευθυνών! Ελπίζουμε, ότι κάποια στιγμή θα το αντιληφθούν και στην παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης!

Παρακαλούνται λοιπόν, εάν πράγματι πιστεύουν, ότι θίχτηκαν τα συμφέροντα του Δήμου μας, με τη συμφωνία που έκλεισε η Δημοτική Αρχή, να υποβάλλουν μήνυση εναντίον της, υπογράφοντάς την με τα ονοματεπώνυμά τους, όπως θα έκανε ο κάθε έντιμος πολίτης στη θέση τους! Αλλιώς, καλύτερα να σταματήσουν να φλυαρούν με ψεύδη και να σιωπήσουν!

Γραφείο Τύπου Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york