Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ «ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ»

20120511_amfiktyonia_2 Στο  πλαίσιο του εορτασμού της 9ης  Μαΐου «Ημέρα της Ευρώπης» ο Δήμαρχος Παιανίας κ. Δημήτρης Γ. Δάβαρης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας «Αμφικτυονία» και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παιανίας Κωνσταντίνος Μπουλμέτης συμμετείχαν στην ημερίδα με θέμα «Ευρώπη χθες-σήμερα–αύριο: Αυτοδιοίκηση και Ευρωπαϊκή Προοπτική», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Μαΐου 2012 στο Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα .

Κεντρικοί  ομιλητές ήταν ο κ. Παγουλάτος Γεώργιος ( Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας ), ο κ. Σχοινάς Μαργαρίτης ( Αναπληρωτής Δ /ντης      Σώματος  Συμβούλων  Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ) καθώς και οι Ευρωβουλευτές, κ. Σταυρακάκης Γεώργιος και ο κ. Σαλαβράκος Νικόλαος. 

Τα βασικά θέματα της ημερίδας ήταν η σημασία της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλη την Ευρώπη και ο ρόλος της στην νέα προγραμματική περίοδο, οι δυνατότητες ανάπτυξης των τοπικών οικονομιών καθώς και η ιστορική αναδρομή της ΕΕ και ο ρόλος της στην έξοδο από την σημερινή οικονομική κρίση.

Στο διάλογο που αναπτύχθηκε κατά την διάρκεια της ημερίδας αναφέρθηκε η συμπίεση που δέχεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση στα οικονομικά της , λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και τα γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίζει στην εκτέλεση έργων.

H ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Γραφείο Ενημέρωσης Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα , το Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας  «Αμφικτυονία» και την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis

 
Free Host | lasik surgery new york