Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Για 75.000 € κινδυνεύει να εκποιηθεί σε πλειστηριασμό μεγάλης αξίας ακίνητο της Αναβύσσου

gh Το απέτρεψε η σθεναρή αντίδραση του Σάββα Γκέραλη και του Ντίνου Μπούκη

Σε αντιπαράθεση μεταξύ του δημάρχου κ. Πέτρου Φιλίππου και του πρώην δημάρχου Αναβύσσου κ. Σάββα Γκέραλη, εξελίχθηκε η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου που συνεδρίασε σήμερα 30/4/2012.
Ο δήμαρχος έφερε εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα πλειστηριασμού ακινήτου ιδιοκτησίας του δήμου, που έχει προσημειωθεί από ιδιώτη και βρίσκεται στον οικισμό της Παραλίας Αναβύσσου, αντί του ποσού των 75.000 €!!! Το ποσό αυτό διεκδικεί ο ιδιώτης ως αποζημίωση από τον δήμο. Πρόκειται για χρέος από την απαλλοτρίωση ιδιοκτησίας του από τον συνεταιρισμό «Αττική» κατά την ένταξη του Αγίου Νικολάου Αναβύσσου στο σχέδιο πόλης (το 1960), για το οποίο ουδέποτε αποζημιώθηκε (διαβάστε εδώ  και εδώ σχετικά δημοσιεύματα).
Ο δήμαρχος εισηγήθηκε να μην καταβάλλει ο δήμος το ποσό των 75.000 € που διεκδικεί ο ιδιώτης και να οδηγηθεί στον πλειστηριασμό το ακίνητο, το οποίο πρέπει να σημειωθεί ότι είναι πολλαπλάσιας αξίας μια και βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού της Παραλίας Αναβύσσου, στη διασταύρωση των οδών Κουντουριώτη και Καισάρειας και στο έχει οικοδομηθεί ημιτελές κτήριο που προοριζόταν αρχικά για περιφερειακό ιατρείο και στη συνέχεια για πολιτιστικό κέντρο του δήμου Αναβύσσου.
Η εισήγηση του δημάρχου συνάντησε την έντονη αποδοκιμασία του πρώην δημάρχου Αναβύσσου κ. Σάββα Γκέραλη, ο οποίος ζήτησε να καταβάλλει ο δήμος το ποσό, θέτοντας την ερώτηση στον δήμαρχο: «Αν το ακίνητο ήταν στα Καλύβια, θα επέτρεπες να γίνει ο πλειστηριασμός;» για να πάρει την απάντηση «Όχι δεν θα το άφηνα». Μετά την έντονη αντιπαράθεση, ο πρώην δήμαρχος Αναβύσσου απεχώρησε από την συνεδρίαση.

Η απόφαση που λήφθηκε τελικά κάτω από την πίεση και άλλων μελών της οικονομικής επιτροπής, όπως του κ. Κωνσταντίνου Μπούκη, ήταν να παραπεμφθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο με εισήγηση υπέρ του να καταβληθεί η αποζημίωση από τον δήμο και να μην εκπλειστηριαστεί ένα ακίνητο πολλαπλάσιας αξίας.
Κύκλοι της Αναβύσσου, αποδίδουν σαφέστατες ευθύνες στον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Τζιβίλογλου, ο οποίος είχε αναλάβει την διαχείριση του προβλήματος των πλειστηριασμών των ακινήτων του δήμου και η κατάληξη είναι να έχουν εκποιηθεί φιλέτα σε εξευτελιστικά ποσά για την πραγματική εμπορική τους αξία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οικόπεδο 1500 τ.μ. στον Άγιο Νικόλαο Αναβύσσου, το οποίο βρίσκεται σε πλαγιά, εφαπτόμενο του σχεδίου πόλης, το οποίο εκπλειστηριαστικε αντί του ποσού των 150.000 €(!!!).
Η απόφαση της οικονομικής επιτροπής στην οποία αναγκάστηκε να συρθεί ο δήμαρχος, αναφέρει ότι   το θέμα παραπέμπεται στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με εισήγηση, όπως προαναφέραμε,  να καταβληθεί η αποζημίωση στον ιδιώτη, ώστε να διασωθεί η περιουσία του δήμου.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york