Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012 (Πλατεία Ελευθερίας – Δημαρχείο Κρωπίας) Μια μεγάλη μέρα για την τέχνη του πηλού ξημερώνει στο Κορωπί

Με συμμετοχή του κοινού θα δημιουργηθούν κεραμικά!

Μια μεγάλη μέρα για την τέχνη του πηλού ξημερώνει στο Κορωπί. Την Κυριακή 3 Ιουνίου, στην Πλατεία Ελευθερίας από τις 11 το πρωί (απέναντι από το Δημαρχείο Κρωπίας), διακεκριμένοι κεραμίστες από τον Βόλο, το Μαρούσι, το Μαρκόπουλο, το Κορωπί θα κάνουν επιδείξεις διαφόρων τεχνοτροπιών. Στη συνέχεια οι κεραμίστες μαζί με το κοινό θα δημιουργήσουν κεραμικά. Ειδικός φούρνος θα «ψήσει» τις κεραμικές δημιουργίες κεραμιστών και δημοτών, μικρών και μεγάλων, που θα συμμετέχουν. Το απόγευμα στις 19:00, θα συνεχιστεί η εκδήλωση, στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου ( Βασιλ. Κωνσταντίνου 47) με ομιλίες της Κερασίας Ντούνη, Αρχαιολόγου και της Αγγελικής Τσεβά, Κεραμίστριας-Ζωγράφου. Τέλος από τις 18:00 έως 20:00, θα λειτουργεί, στο Ισόγειο του Δημαρχείου Κρωπίας, έκθεση Καλλιτεχνών Κεραμιστών που δεν ζουν πια. Ειδικότερα θα παρουσιαστούν έργα των, Ιωάννη Ιωάννου, Ζήση Αφαιρημ, Μάνου Δάνου, Σωτήρη Κωνσταντή, Περδικούρη Νίκου, Τριανταφιλίδου Ήρας. Τα έργα που θα εκτεθούν, ανήκουν στην συλλογή του Μουσείου «Αγγελικής Τσεβά.».

Σε μήνυμα –πρόσκληση των διοργανωτών αναφέρονται τα εξής : «Η τέχνη είναι το αντίδοτο σε κάθε αντιξοότητα στην ζωή μας. Δεν στηρίζεται σε χίλιους κανόνες παρά μόνο στην θεϊκή αρμονία που απορρέει από το εσωτερικό μας εγώ. Η τέχνη είναι γεννημένη μαζί μας. Είναι ένας κώδικας επικοινωνίας με τον Θεό. Είναι κοινωνική αποστολή. Οι άνθρωποι σήμερα με τα ηλεκτρονικά μέσα που διαθέτουν μπορούν να ενημερωθούν εύκολα για την πορεία της τέχνης που τους ενδιαφέρει. Όμως δεν είναι το ίδιο, αν για να ενημερωθείς, συμμετέχεις και εσύ ο ίδιος στην δημιουργία του αποτελέσματος. Θα μπορεί κανείς να παρακολουθήσει κοντά μας σχεδόν όλες τις τεχνοτροπίες κατασκευής, εικαστικών και λειτουργικών κεραμικών».

Το Πρόγραμμα

11.00 π.μ.: Έναρξη

11.30 π.μ.: Καλωσόρισμα Εθελοντών Καλλιτεχνών

11.45 π.μ.: Ελάτε να γνωρίσετε την τέχνη του πηλού κοντά σε γνωστούς κεραμίστες και να δημιουργήσετε μαζί τους.

19.00 μ.μ.: Ομιλίες στην αίθουσα του Δημαρχείου. Εισηγήσεις : «Κεραμική του Προϊστορικού Οικισμού του Κορωπίου» από την κα Κερασία Ντούνη, Αρχαιολόγο και «Σύγχρονη Κεραμική», προβολή dvd από την κα Αγγελική Τσεβά, Κεραμίστρια-Ζωγράφο.

19.45 μ.μ.: Απονομή τιμητικών διπλωμάτων συμμετοχής.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά τους εθελοντές καλλιτέχνες: Βαλάτος Νίκος,Πρόεδρος ΠΕΚΑ,Κεραμιστής,Μαρούσι. Γαγιάτσος Νίκος, Κεραμιστής,Μαρούσι.Ανετόπουλος Ευάγγελος Πρόέδρος Μουσείου Σύγχρονης Κεραμικής Βόλου, Κεραμιστής. Αλεξόπουλος Φώτης, Κεραμιστής, Μαρούσι. Αντωνόπουλος Νίκος, Κεραμιστής, Μαρκόπουλο. Γαλάνης Κώστας, τέως Πρόεδρος ΠΕΚΑ, Κεραμιστής ΠΕΚΑ, Κεραμιστής, Κουρπάτσου Δανάη, κεραμίστρια, Μαρκόπουλο. Γεωργάκης Κων/νος, Κεραμιστής, Κορωπί.Αγγελική Τσεβά, Κεραμίστρια-Ζωγράφος, Κορωπί. Εταιρεία Μπόνης, Μελίσσια προσφορά καμινιού.

Τέλος, καλούν τα παιδιά των σχολείων να συμμετέχουν έστω και για λίγο σε αυτήν την γιορτή του πηλού και να δημιουργήσουν όπως εκείνα θα ήθελαν το είδωλό τους.

Την ανακοίνωση - δελτίο τύπου υπογράφουν, ο Δήμαρχος Κρωπίας κ. Δημήτρης Κιούσης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ. «Σφηττός» κ. Αντώνης Κορωνιάς και η εικαστικός καλλιτέχνης κα Αγγελική Τσεβά.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york