Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση για το κτιριακό πρόβλημα του 2ου ΔΣ Πόρτο-Ράφτη

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Π.Ράφτη ιδρύθηκε το 2005 και λειτουργεί για έβδομη συνεχή χρονιά, σε ένα ενοικιαζόμενο (για 66.000 €/ χρόνο) πολυώροφο κτίριο, το οποίο δεν καλύπτει τις ανάγκες των 250 μαθητών και των δασκάλων τους. Επικίνδυνες σκάλες, ανεπαρκείς αίθουσες και τουαλέτες, έλλειψη επαρκούς προαύλιου χώρου, έλλειψη δέντρων και στεγάστρων είναι κάποια από τα βασικά προβλήματα αυτού του προσωρινού κτιρίου, το οποίο, επιπλέον, έχει γίνει επανειλημμένα στόχος απαράδεκτων βανδαλισμών! 

Ωστόσο, στο σχέδιο πόλεως του Δήμου μας, Γ.Π.Σ.πράξη εφαρμογής 28/12/2010, έχει ορισθεί ως χώρος  προς ανέγερση του 2ου Δημοτικού το οικοδομ. τετράγωνο με αρ. Γ 1145 στην περιοχή της Χιλίστρας, Π. Ράφτη, το οποίο έχει κηρυχθεί σε αναγκαστική απαλλοτρίωση από τις 31/7/2008 (ΦΕΚ 379/25/8/2008). Για να συντελεστεί η απαλλοτρίωση χρειάζεται να καταβληθεί στους δικαιούχους η χρηματ.αποζημίωση που ορίστηκε με την υπ’ αρ. 270/11 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών της 19/4/2011 εντός 18μήνου, δηλαδή ως τις 18 Οκτωβρίου 2012. Η υπόθεση πάντως φαίνεται να έχει καθυστερήσεις (μετά και από άσκηση έφεσης για την οριστικοποίηση του ποσού). Η πρώτη γενιά μαθητών ήδη αποφοίτησε από αυτό το κτίριο όπου συνεχίζεται η σπατάλη δημόσιου χρήματος αφενός σε ενοίκια αφετέρου σε συνεχείς «προσωρινές» βελτιώσεις.

ΚΑΛΕΣΜΑ

Εμείς, οι γονείς των παιδιών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Π.Ράφτη, με απόφαση της Γεν. Συνέλευσης του Συλλόγου μας με σκοπό την ανάδειξη του θέματος και την άσκηση πίεσης προς κάθε εμπλεκόμενο,

 συγκεντρώσαμε 239 υπογραφές που συνοδεύουν την επιστολή μας της 7/4/2012 προς το Δήμο μας, όπου ζητούσαμε αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη της υπόθεσης και επίσπευση της διαδικασίας. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Αντιδήμαρχο Παιδείας Κα Μ. Κιμπιζή και αναλυτική ενημέρωση για το ζήτημα όπου μας αναφέρθηκε ότι ο Οργ. Σχολικών κτιρίων είναι υπεύθυνος για την καταβολή της χρηματικής αποζημίωσης, με την προφορική υπόσχεση μάλιστα του προέδρου του, στο Δήμο μας, ότι πριν την εξάντληση του 18μήνου θα καταβληθεί τμηματικά το ποσό αυτής.

Κατόπιν τούτου σας ενημερώνουμε όλους, λοιπόν, ότι το Σάββατο 26 Μαίου 2012 στις 6.00 μμ, Γονείς και Παιδιά του 2ου Δημοτικού μαζί και με άλλους τοπικούς φορείς θα περπατήσουμε προς την Χιλίστρα ως μια πρώτη πράξη πίεσης για την επίλυση του θέματος.

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε και να στηρίξετε τη συμβολική μας δράση «Πηγαίνουμε στη Χιλίστρα» (συγκέντρωση στο χώρο σταύθμευσης απέναντι από το ΑΒ Βασιλόπουλος στη λεωφ. Αυλακίου πρώην Θαλασσοταραχή και πορεία προς το ρέμα και το οικόπ. της Χιλίστρας) όπου θα δούμε το χώρο του σχολείου μας.

Σας περιμένουμε

Από το Δ.Σ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york