Κυριακή, 13 Μαΐου 2012

Την Κυριακή, στις 12:00, το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών

|

t032

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχτεί κατ΄αρχή μαζί τους τρεις αρχηγούς που πήραν τη διερευνητική εντολή και στη συνέχεια τους υπόλοιπους τέσσερεις αρχηγούς έναν – έναν

Μετά την κατάθεση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στον Κάρολο Παπούλια δρομολήθηκαν οι διαδικασίες για το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών αποτελεί την ύστατη προσπάθεια για τη συγκρότηση κυβέρνησης και το ραντεβού του κ. Παπούλια με τους αρχηγούς θα γίνει την Κυριακή στις 12:00 σε δύο φάσεις.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχτεί κατ΄αρχή μαζί τους τρεις αρχηγούς που πήραν τη διερευνητική εντολή και στη συνέχεια τους υπόλοιπους τέσσερεις αρχηγούς έναν - έναν. Η σειρά σύμφωνα με πληροφορίες είναι: Καμμένος, Παπαρήγα, Μιχαλολιάκος και Κουβέλης
Ο κ. Παπούλιας επικοινώνησε τηλεφωνικά με ορισμένους πολιτικούς αρχηγούς και του ενημέρωσε σχετικά με την αυριανή συνάντηση.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, δύο προβλήματα που πρέπει να διαχειριστεί η Προεδρία της Δημοκρατίας: το πόσο κοντά σε λύση μπορούν να βρεθούν ορισμένοι αρχηγοί κομμάτων, αλλά και η ενδεχόμενη παρουσία του αρχηγού των νεοναζιστών σε μια τέτοια συνάντηση.
Πηγή από την Προεδρία της Δημοκρατίας αναφέρει ότι θα υπάρξει απόλυτη συνέπεια με τις συνταγματικές επιταγές.
Εάν διατηρηθεί το αδιέξοδο το πιθανότερο είναι ότι θα κληθούν όλοι μαζί οι πολιτικοί αρχηγοί για να αποφασιστεί η νέα προσφυγή στις κάλπες και να επιλεγεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει στις εκλογές.
Πάντως, δεν αποκλείεται οι συναντήσεις με τον κ. Παπούλια να γίνουν κατ' ομάδες ή και κατ' ιδίαν. Εξάλλου, το Σύνταγμα δεν ορίζει δεσμευτικά τη μορφή των επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας.

 

tovima.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis

 
Free Host | lasik surgery new york