Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΥΠΕΣ: 10.000 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ

simvoulio_epikrateias_proslipseis_420_aftodioikisi Μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της aftodioikisi.gr για τη δυσλειτουργία στους δήμους εξαιτίας της απαγόρευσης στις προσλήψεις ελέω... ακυβερνησίας και παρατεταμένης εκλογικής περιόδου*, το υπουργείο Εσωτερικών διά του υφυπουργού Πάρη Κουκουλόπουλου, κινήθηκε προς την κατεύθυνση της επίλυσης αυτού του προβλήματος μέσα από ένα «παραθυράκι» του νόμου.

Έτσι, με επιστολή του υφυπουργού προς την Επιτροπή του άρθρου 28, παρ. 4 του Ν. 2190/1994 (σ.σ: νόμου Πεπονή) του Συμβουλίου της Επικρατείας ζητεί να γίνουν περίπου... 10.000 (για την ακρίβεια 9.403) «εξαιρέσεις» για τους δήμους της χώρας, καθώς «η παράταση της περιόδου αναστολής, σε συνδυασμό με την έλευση της θερινής περιόδου που οδηγεί σε κατακόρυφη άνοδο των αναγκών των φορέων αρμοδιότητάς μας σε προσωπικό έχει ήδη αρχίσει να προκαλεί σοβαρές δυσχέρειες στη λειτουργία τους, με άμεσο αντίκτυπο στους εξυπηρετούμενους πολίτες, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ελλοχεύει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία».

Έτσι, ο Π. Κουκουλόπουλος ζητεί να υπάρχουν κατ' εξαίρεση προσλήψεις σε ανταποδοτικούς τομείς των δήμων. Αναλυτικότερα, αιτείται:

- 4.703 προσλήψεις στις υπηρεσίες καθαριότηταςη έλλειψη έχει άμεσο αντίκτυπο στη δημόσια υγεία, ιδίως κατά τη θερινή περίοδο, οπότε ο όγκος των απορριμμάτων αυξάνεται λόγω της τουριστικής κίνησης και ο σχετικός κίνδυνος από τη μη έγκαιρη αποκομιδή τους επεκτείνεται λόγω των υψηλών θερμοκρασιών»).

- 4.000 δίμηνες συμβάσεις προσωπικού για:

  • ναυαγοσώστεςη πρόσληψή τους είναι υποχρεωτική εκ του νόμου για την κάλυψη εκμισθούμενων από τους ΟΤΑ ακτών και παραλιών από την 1η-6 έως την 31η-8-2012. Η μη πρόσληψή τους επισείει την επιβολή προστίμων από τις Λιμενικές Αρχές»).
  • τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, που θα λειτουργούν έως το τέλος Ιουλίου («οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό -συνταξιοδοτήσεις τακτικών υπαλλήλων, λήξη συμβάσεων εκτάκτου προσωπικού- έχουν ως αποτέλεσμα οι εναπομείναντες εργαζόμενοι να μην επαρκούν για τη στοιχειώδη λειτουργία τους και τη φροντίδα των νηπίων που έχουν εγγραφεί σε αυτούς -βρεφονηπιοκόμοι-, αλλά και για την κάλυψη των αναγκών σίτισης και καθαριότητας -μάγειροι, καθαρίστριες»).
  • την πυρασφάλεια (καθώς «οι πρωτοβάθμιοι ΟΤΑ επικουρούν το αντιπυρικό έργο των αρμόδιων υπηρεσιών προσλαμβάνοντας εργάτες για τον καθαρισμό δασών»).

- 500 υδρονομείς άρδευσηςστις περιοχές, όπου η έναρξη της αρδευτικής περιόδου συνέπεσε με την προεκλογική περίοδο, δεν πραγματοποιήθηκαν οι προσλήψεις αυτές, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι καλλιέργειες»).

- 700 στελέχη για τις δημοτικές παιδικές κατασκηνώσεις («είναι αυτονόητο ότι η μη πρόσληψη του προσωπικού αυτού, ενώ επίκειται η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος, θα σημάνει την αναστολή της λειτουργίας του, στις οποίες έχουν εγγραφεί πολλά παιδιά»).

Να σημειωθεί πως εξαιρέσεις στις προσλήψεις στους δήμους για τους συγκεκριμένους τομείς ζήτησε και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού τους συμβουλίου (εδώ).

* εδώ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/19886

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york