Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Εξώσεις-εξπρές σε ασυνεπείς ενοικιαστές



Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την είσπραξη οφειλόμενων ενοικίων και την έξωση των μη συνεπών ενοικιαστών προβλέπει σχετική ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία τέθηκε σε ισχύ προ ολίγων ημερών, αναφέρεται σε άρθρο της Καθημερινής.

Βάσει της ρύθμισης αυτής, οι ιδιοκτήτες που αντιμετωπίζουν κακοπληρωτές ενοικιαστές θα μπορούν να προβαίνουν σε εξώσεις ακόμα και χωρίς τη διεξαγωγή δίκης, διαδικασία η οποία σε αρκετές περιπτώσεις απαιτούσε αρκετά χρόνια και πολλά έξοδα.

Προϋπόθεση είναι η προσκόμιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών από τον ιδιοκτήτη, βάσει των οποίων θα εκδίδεται διαταγή άμεσης απόδοσης του ενοικίου.

Είναι ο νέος τρόπος, όπου με διαδικασίες-εξπρές μπορούν να εισπραχθούν όλα τα οφειλόμενα ποσά. Για να εκδοθεί μια τέτοια απόφαση θα πρέπει να υπάρχει καθυστέρηση καταβολής του μισθώματος, να κοινοποιηθεί εξώδικο στον ενοικιαστή μέσα σε 15 ημέρες και να κατατεθούν στο δικαστήριο τα απαραίτητα έγγραφα.

Συνολικά, η διάρκεια της διαδικασίας μπορεί να κρατήσει περί τις 50 ημέρες. Αξίζει να τονιστεί ότι με την ίδια διαταγή ο δύστροπος ενοικιαστής καταδικάζεται και στην πληρωμή όχι μόνο των ενοικίων αλλά και των κοινοχρήστων και λογαριασμών κοινής ωφελείας που τον βαρύνουν.

ΠΗΓΗ: www.euro2day.gr




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york