Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Πως το σύστημα συντηρεί τους ίδιους βουλευτές

ασ του Κώστα Ροδινού
Ας υποθέσουμε ότι είστε ένας νέος υποψήφιος και έχετε τη ζωηρή επιθυμία να ασχοληθείτε με τα κοινά.

Πολύ φοβούμαι ότι είστε χαμένος από χέρι!
Πρώτον, έχετε να αντιμετωπίσετε τους εν ενεργεία βουλευτές οι οποίοι αυτοδικαίως θα είναι εκ νέου υποψήφιοι και όλο αυτό τον καιρό λειτουργούν ως υποψήφιοι.
Δεύτερον, προηγούνται οι τυχεροί και εκλεκτοί οι οποίοι εδώ και καιρό έχουν εξασφαλίσει το χρίσμα και όλο αυτό το διάστημα έκαναν ό,τι μπορούσαν για να γίνουν γνωστοί και να δημιουργήσουν μηχανισμούς που θα διευκολύνουν την εκλογή τους.
Τρίτον, αν παρ’ όλα αυτά λάβετε το χρίσμα, θα έχετε το πολύ τρείς βδομάδες να ..οργανωθείτε. Αν θέλετε να είστε υποψήφιοι στην αχανή Β Αθηνών, δεν θα προλάβετε ούτε τις ….μισές λαϊκές να επισκεφθείτε!
Τέταρτον, υπάρχουν οι γνωστοί περιορισμοί στις τηλεοπτικές εμφανίσεις, οπότε πάλι σας βλέπω χαμένο. Γιατί όλα τα κανάλια για τις τελευταίες ημέρες θέλουν να έχουν προσκεκλημένους τους ….επιφανείς. Σιγά να μη καλέσουν κάποιον …παγκοσμίως άγνωστο που τον ξέρει μόνο η μάνα του!
Όλα αυτά προς απάντηση αποριών γιατί πιθανότατα, ακόμα και τώρα, θα εκλεγούν οι ίδιοι και οι ίδιοι!
Βέβαια καμιά φορά, κάποιος πρωτάρης αιφνιδιάζει το σύστημα και εκλέγεται, αλλά είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον θλιβερό κανόνα!
Ποιά είναι η απάντηση:
Για την. ..ισότητα όπλων και ευκαιριών, όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές να εκλέγονται από τη βάση.
Όλοι.
Ουδείς θα εξαιρείται του κανόνος. Τέλος, οι ….αυτοδικαίως υποψήφιοι.
Οι υποψήφιοι να εκλέγονται εγκαίρως για να ξεκινούν όλοι από την ίδια αφετηρία.
Γιατί διαφορετικά θα συνεχίζουμε να έχουμε υποψηφίους πολλών ταχυτήτων και το σύστημα θα βρίσκει την ευκαιρία να διαιωνίζει τους εκλεκτούς του.

antinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york