Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Συναυλία - αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη από το Σύλλογο Λυκουρίζα Λαγονησίου

037

Συναυλία – αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη.

Μια ξεχωριστή βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν το Σάββατο 31 Μαρτίου στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Σαρωνικού. Ο Εξωραϊστικός – Πολιτιστικός Σύλλογος «Λυκουρίζα Λαγονησίου» του Δήμου Σαρωνικού διοργάνωσε μια μοναδική συναυλία αφιερωμένη στο μεγάλο έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Χορωδία ερμήνευσε γνωστά αγαπημένα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Ελύτη, Σεφέρη, Ρίτσου, Γκάτσου, Βάρναλη κ.α. Τραγούδια αγαπημένα, φορτισμένα με μνήμες, τραγούδια που θυμίζουν τη μεγάλη πορεία και το σημαντικό έργο του μεγάλου δημιουργού, όπως «Της δικαιοσύνης», «Του μικρού βοριά», «Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαις» κ.α.

Η προσέλευση του κοινού ήταν εντυπωσιακή και η συναυλία χαιρετίστηκε με μεγάλο ενθουσιασμό από τους θεατές που κατέκλυσαν το αμφιθέατρο του δήμου. Εξαιρετική και η εμφάνιση της Χορωδίας και της Ορχήστρας που απέδωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα σπουδαία αυτά τραγούδια υπό τη μουσική καθοδήγηση του μαέστρου Αιμίλιου Γιαννακόπουλου.

Ο Σύλλογος «Λυκουρίζα», δια του Προέδρου του κ. Ευάγγελου Ζεκάκου, ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχία της εκδήλωσης, τον μαέστρο κ. Γιαννακόπουλο που είχε αναλάβει τη διδασκαλία και τη διεύθυνση της Χορωδίας και της Ορχήστρας, τον κ. Γιώργο Πετρινόλη για τη σκηνοθεσία - απαγγελία, την κα Τασία Βαλαχή για την απαγγελία και την κα Ελένη Δέδε για την επιμέλεια των κειμένων και την παρουσίαση της βραδιάς, καθώς και το Δήμο Σαρωνικού και ιδιαίτερα το Δήμαρχο κ. Πέτρο Φιλίππου που πάντα φιλοξενεί και στηρίζει τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν αλλά και τη δραστηριότητα που αναπτύσσουν οι σύλλογοι και οι φορείς του Δήμου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york