Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΤΩΝ ΚΟΡΩΠΙΩΤΩΝ ΠΟΛΙΤΏΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΤΩΝ ΚΟΡΩΠΙΩΤΩΝ ΠΟΛΙΤΏΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ

Μεγάλη συμμετοχή τουλάχιστον 2.500 χιλιάδων πολιτών !

Οι πολίτες του Κορωπίου με την αθρόα συμμετοχή τους στην εκδήλωση του Δήμου Κρωπίας για τη διανομή φθηνών αγροτικών προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς, το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, έστειλαν δυνατό μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση εναντίον της ακρίβειας και των μέτρων φτωχοποίησης. Πάνω από 2.500 πολίτες ( οι παραγγελίες ήταν 1700 έως την ημέρα λήξης της προθεσμίας παραγγελιών) έδωσαν το παρών !

Από τις 7.30 το πρωί γέμισε η είσοδος του Δημοτικού Σταδίου «Γ.Σ. Παπασιδέρη» . Η κίνηση της ροής ανόδου των οχημάτων για την παραλαβή των προϊόντων γινόταν από την οδό Αδριανού και από εκεί περιφερειακά προς το Δημοτικό Στάδιο του Ολυμπιονίκη «Γ. Σ. Παπασιδέρη». Η έξοδος γινόταν υποχρεωτικά από την οδό Αναστασίου Ντούνη προς το κέντρο Κορωπίου.

Φιλότιμες προσπάθειες κατέβαλαν εθελοντικά, δημοτικοί υπάλληλοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ειδικοί συνεργάτες Δήμου Κρωπίας, αλλά και ένστολοι της Αστυνομίας για να βοηθήσουν στην ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας. Οι παραγωγοί εντυπωσίασαν με την οργάνωσή τους και τη θέλησή τους να ανταποκριθούν στην μεγάλη ζήτηση και στην γρήγορη εξυπηρέτηση των πολιτών που σχημάτιζαν ουρές.

Δεν έλειψαν τα προβλήματα στην διαδικασία αφού δεν κατορθώθηκε να γίνει απευθείας με Ι.Χ, η παραλαβή των τροφίμων, που ήταν όμως περισσότερα ( φακές, φασόλια δύο ειδών, λάδι και πατάτες) σε σχέση με άλλες διανομές σε άλλους Δήμους.

Ιδιαίτερα δύσκολη ήταν η παραλαβή των 30κιλων συσκευασιών πατάτας. Όμως οι παραγωγοί ακόμα και δημοτικοί υπάλληλοι, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι βοηθούσαν όσους δεν μπορούσαν να τα μεταφέρουν. Πολλοί πάρκαραν τα αυτοκίνητά τους και πήγαιναν να προμηθευτούν τα προϊόντα. Στη συνέχεια με το αυτοκίνητό τους μετέβαιναν για να τα παραλάβουν. Παρόλα αυτά, η υπομονή των οδηγών και των συγγενικών τους προσώπων ήταν μεγάλη φανερώνοντας ότι οι δημότες του Κορωπίου ήθελαν να στείλουν ηχηρό μήνυμα σε όσους υποτιμούν τις δυνατότητες αυτοοργάνωσης και αντίστασης των πολιτών στο φαινόμενο της ακρίβειας.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης συνεχάρη τον κόσμο του Κορωπίου για την μεγάλη συμμετοχή του και την υπομονή που επέδειξε σε αυτή την πρωτόγνωρη διαδικασία διανομής φθηνών αγροτικών προϊόντων. Τέτοια εκδήλωση όπως τόνισε δεν έχει ξαναγίνει στο Κορωπί. Είναι μεγάλη η θέληση των πολιτών να πάρουν την υπόθεση «ακρίβεια» στα δικά τους χέρια. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να είμαστε κοντά στις ανάγκες και τις θελήσεις της κοινωνίας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από τα δυσβάσταχτα αυτά οικονομικά μέτρα. Μας περιμένει μεγάλος αγώνας στη πορεία. Κανείς δεν θα είναι μόνος του σε αυτή την μεγάλη περιπέτεια που ζούμε. Όλοι με αλληλεγγύη και ανθρωπιά μπορούμε να αντέξουμε. Ο Δήμος Κρωπίας ζητάει συγνώμη σε όσους/ες ταλαιπωρήθηκαν έκανε όμως το καλύτερο σε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στο Κορωπί.

Την οργάνωση της εκδήλωσης είχαν αναλάβει το Γραφείο Δημάρχου, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης και δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Δήμου, η επιστημονική συνεργάτιδα Δήμου Κρωπίας, Ελένη Κωστίδη, την τεχνική ηλεκτρονική υποστήριξη είχε ο ειδικός συνεργάτης Δήμου Κρωπίας, Γιάννης Μπιλικιάν ενώ δημοσιογραφική συνδρομή προσέφερε ο ειδικός συνεργάτης Δήμου Κρωπίας, Ιωάννης Κατιμερτζόγλου.

Στις συμπληρώσεις και στην παραλαβή εντύπων παραγγελίας βοήθησαν οι δημοτικοί υπάλληλοι, Kατερίνα Μίχου, Πηνελόπη Αχχιλεοπούλου και Βάσω Λιούρκα.

Στη διευθέτηση της ροής οχημάτων και στη βοήθεια στις μεταφορές προϊόντων συνέδραμαν, οι δημοτικοί υπάλληλοι Σπυρίδων Κοσμάς, Ηλίας Βασιλείου, Βαγγέλης Στάμος, Δημήτρης Λάμπρου, Κωνσταντίνος Αντωνάκος, Δημήτρης Θεοδώρου, Γιάννης Γριλιονάκης, Βασίλειος Δήμας, Γεώργιος Θεοχάρης, Σωτήρης Λάμπρου. Την επίβλεψη είχε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θοδωρής Γρίβας.

Στα γκισέ του ελέγχου των παραγγελιών βοήθησαν η Χριστίνα Παπαχρήστου ( Γραφείο Δημότη) , η Ελένη Κωστίδη και μέλη του Γραφείου Δημάρχου Κρωπίας.

 

064063

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york