Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΒΙΝΤΕΟ: Κόντρα για την Αμυγδαλέζα



Έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ του Μιχάλη Χρυσοχοίδη και του Μάκη Βορίδη για την λειτουργία του κέντρου κράτησης παράνομων μεταναστών στην περιοχή της Αμυγδαλέζας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη λειτουργία του πρώτου Κέντρου Προσωρινής Κλειστής Φιλοξενίας παράνομων ξεκαθάρισε πως: «Ο σχεδιασμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προχωράει κανονικά και το πρώτο Κέντρο θα λειτουργήσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ήδη ανακοινωθεί». Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει ξεκαθαρίσει ότι χίλιοι παράνομοι μετανάστες θα φιλοξενηθούν έως το τέλος Μαΐου στο πρώτο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.

Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Αθηνών σημείωσε ότι η ΝΔ βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί πιστεύοντας ότι αν αφήσει περιθώριο για υποσχέσεις θα κερδίσει.



«Θα υπάρξει ένα οριστικό κλείσιμο της πόρτας από την πλευρά των δανειστών μας» προειδοποίησε ο υπουργός για το ενδεχόμενο να μην υπάρξει μετεκλογική συνεργασία.

Εν τω μεταξύ, οι εργασίες για το κέντρο στην Αμυγδαλέζα συνεχίζονται ενώ οι κάτοικοι συνεχίζουν να αντιδρούν στη δημιουργία του.

Ο Μ. Χρυσοχοϊδης μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε πως για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης θα διώκονται ποινικά οι ιδιοκτήτες ακινήτων στα οποία διαμένουν παράνομοι μετανάστες. «Η Αθήνα θα καθαρίσει σε λίγες ημέρες, σήμερα ή αύριο θα ανακοινωθεί ότι τα διαμερίσματα στα οποία υπάρχουν μαζικά λαθρομετανάστες θα αδειάζουν και θα διώκονται ποινικά οι ιδιοκτήτες».



Όλα αυτά την ίδια ώρα που ο υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης, εκφράζει την έντονη αντίθεσή του για την λειτουργία κέντρου κράτησης στην περιοχή της Αμυγδαλέζας

Μ. Βορίδης: Δεν θα επιτρέψω να μεταφερθούν μετανάστες στην Αμυγδαλέζα

«Εκεί που πρόκειται να μετακινηθούν οι μετανάστες υπάρχουν σπιτάκια για σεισμόπληκτους που ανήκουν στην δική μου ευθύνη. Δεν πρόκειται να μπει κανένας σε σπιτάκι στα κοντέινερς για τους σεισμόπληκτους» ξεκαθαρίζει ο κ.Βορίδης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο in.gr, ο υπουργός Υποδομών τονίζει ότι το ζήτημα της διαχείρισης της μετανάστευσης χρειάζεται σοβαρή και υπεύθυνη προσέγγιση και ότι η όποια απόφαση πρέπει να ληφθεί από την επόμενη κυβέρνηση.

«Αυτά που σε κυβερνητικό επίπεδο, διάφορες μονομερείς αποφάσεις, δηλαδή θα πάρω 1000 (σ.σ. παράνομους μετανάστες) και θα τους πάω κάπου, δεν μπορούν να γίνονται. Αυτά θέλουν έναν συνολικό σχεδιασμό. Η επόμενη κυβέρνηση, όποια είναι, θα κάτσει να δει πόσα χρειάζονται, πού χρειάζονται, πού θα τοποθετηθούν, θα συζητήσει, θα δει τις προδιαγραφές και τα κόστη».

«Μπορεί κάποιος να θεωρήσει ότι αποτελεί δικαίωμα μια απόφαση του αρμόδιου υπουργού. Δεν είναι ούτε καν έτσι διοικητικά» λέει ο υπουργός και ξεκαθαρίζει ότι προεκλογικά δεν πρόκειται να ισχύσει κάτι τέτοιο. «Δεν θα μπούμε σε τέτοιου είδους προεκλογικές λογικές που είναι εντελώς παράλογες παρεμπιπτόντως» υπογραμμίζει ο Μάκης Βορίδης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york