Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΒΙΝΤΕΟ: Ευ.Βενιζέλος: Θέλω την πρωτιά όχι την πρωθυπουργία



Ανεβαίνουν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης στον δρόμο προς τις εκλογές με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να επιτίθεται με σφοδρότητα στον πρόεδρο της ΝΔ και να δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να είναι πρωθυπουργό και να ζητά την διερευνητική εντολή προκειμένου η χώρα να μην οδηγηθεί σε ακυβερνησία, ενώ χαρακτηρίζει επικίνδυνη μία επανάληψη της εκλογικής αναμέτρησης.

Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι οι κάλπες δεν πρόκειται να δώσουν αυτοδυναμία σε κανένα κόμμα και τάχθηκε υπέρ των συνεργασιών. «Αυτοδυναμία δεν πρόκειται να υπάρξει πρέπει να είμαστε σοβαροί και να ξέρουμε μαθηματικά. Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε και να αναλάβουμε το κόστος. Μπήκα στη φωτιά για να σώσω μία κατάσταση, κατάσταση είναι η πατρίδα» υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος που κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι απορρίπτει «με τα βδελυγμίας» το ενδεχόμενο συνεργασιών.

«Για να κυβερνηθεί ο τόπος και λυπάμαι που το λέω έτσι όπως είναι τώρα οι συσχετισμοί η μόνη λύση για να κυβερνηθεί ο τόπος αξιόπιστα είναι να είναι πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ. Να πάρω εγώ την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Εμένα δεν με ενδιαφέρει να είμαι πρωθυπουργός. Θέλω όμως την διερευνητική εντολή» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Εγώ λέω ότι θέλω συνεργασίες. Μόλις πάρω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης τους βλέπω όλους και βλέπω ποιες είναι αυτές οι δυνάμεις που μπορούν να συνεργαστούν για να πάμε από το Μνημόνιο στο σχέδιο ανασυγκρότησης. Αλίμονο αν θέσουμε σε κίνδυνο τις θυσίες που έκαναν και κάνουν οι πολίτες» ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.



Παράλληλα κατηγόρησε για διγλωσσία τον Αντώνη Σαμαρά, αν και δεν απέρριψε εντελώς το ενδεχόμενο συνεργασίας στην περίπτωση που η ΝΔ «πάρει μία οριστική απόφαση πως αντιλαμβάνεται τον εαυτό της απέναντι στην Ευρώπη και απέναντι στο πρόγραμμα». «Όταν ο κ. Σαμαράς αποφασίσει να μιλά με την ίδια γλώσσα και προεκλογικά και μετεκλογικά, όλες τις μέρες τότε θα συνεννοηθούμε και μεταξύ μας και με τους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Επιπλέον κατηγόρησε τη ΝΔ ότι λειτούργησε ως συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση και ως αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση.

Για το ενδεχόμενο να μην υπάρξει κυβέρνηση μετά τις εκλογές ο Ευάγγελος Βενιζέλος τάχθηκε κατηγορηματικά κατά της επανάληψης των εκλογών. «Η επανάληψη των εκλογών είναι απειλή του κ. Σαμαρά. Αυτό θα σημαίνει κίνδυνο για τον απλό πολίτη, διάλυση της οικονομίας και του κράτους. Εάν αυτό που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις αποτυπωθεί στην κάλπη τότε η χώρα οδηγείται σε αδιέξοδο» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.



Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ

Νέα επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι έχει εμμονή με την πρωθυπουργία. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά. «Ο κ. Σαμαράς έχει μία εμμονή με την πρωθυπουργία. Ίσως έχει την αίσθηση ότι η χώρα του χρωστάει η χώρα κάτι και πρέπει να γίνει πρωθυπουργός» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρει να εκλεγεί πρωθυπουργός αλλά επιθυμεί να προσφέρει στη χώρα.



«Ήταν λάθος το λεφτά υπάρχουν»

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος για μία ακόμη φορά πήρε σαφείς αποστάσεις από την διακυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και χαρακτήρισε λάθος το προεκλογικό σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» του ΠΑΣΟΚ το 2009, όπως είχε επαναλάβει και στην πρώτη διαδικτυακή συνέντευξη του στον «Ενικό» και τον Νίκο Χατζηνικολάου. «Το ''λεφτά υπάρχουν'' ήταν λάθος για την παράταξη, λάθος για τη χώρα. Χαλάρωσε τα αντανακλαστικά. Χαθήκαν οι ρυθμοί θα έπρεπε να κινηθούμε πολύ ταχύτερα. Έπρεπε να ληφθούν άμετρα που θα έπειθαν τις αγορές και θα μάζευαν το έλλειμμα από την αρχή» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
 




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york