Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ανακοίνωση Δήμου Σαρωνικού για τις ακτές της Αναβύσσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση Δήμου Σαρωνικού για τις ακτές της Αναβύσσου –

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Δήμου με τη διοίκηση της ΕΤΑΔ Α.Ε.

Υλοποιώντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (αρ. αποφ. 148/ 25-4-2012) για προγραμματισμό συνάντησης αντιπροσωπείας του Δήμου με τη διοίκηση της ΕΤΑΔ Α.Ε. για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα με τις παραλίες της Δημοτικής Κοινότητας Αναβύσσου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Απριλίου 2012 σύσκεψη στα γραφεία της ΕΤΑΔ στο Σύνταγμα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν από πλευράς Δήμου Σαρωνικού, ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Φιλίππου, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιώργος Τζιβίλογλου και Γιώργος Σωφρόνης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βαγγέλης Ζεκάκος και ο Πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Αναβύσσου κ. Μανόλης Χαρίτος, ενώ από την πλευρά της ΕΤΑΔ παραβρέθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γρηγόρης Δούνης και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας.

Στη συνάντηση ο Δήμαρχος Σαρωνικού έθεσε υπόψη του νέου Δ/ντος Συμβούλου τις δύο πρόσφατες επιστολές που έστειλε ο Δήμος προς την ΕΤΑΔ Α.Ε. (αρ. πρωτ. 8426/19-4-2012 και 6260/19-3-2012), με τις οποίες εξέφραζε την έντονη διαμαρτυρία του για την προσπάθεια της εταιρείας να μισθώσει καντίνες στο χώρο της παραλίας των Αλυκών Αναβύσσου, καλούσε τη διοίκηση της ΕΤΑΔ να ανακαλέσει την προκήρυξη του διαγωνισμού για την παραχώρηση της χρήσης τμημάτων αιγιαλού της παραλίας Αναβύσσου και να καθίσουν από κοινού στο τραπέζι του διαλόγου για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Στη συνέχεια, ο κ. Φιλίππου εξέθεσε τις απόψεις του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού, σύμφωνα με τις οποίες η παραλία της Αναβύσσου, ως λαϊκό δημόσιο αγαθό, πρέπει να μείνει εκτός της όποιας αξιοποίησης των Αλυκών και να παραμείνει ελεύθερη και ανοιχτή σε πρόσβαση προς όλους τους πολίτες. Παράλληλα, ζήτησε για ακόμα μια φορά να παραχωρηθεί η χρήση της συγκεκριμένης παραλίας στο Δήμο Σαρωνικού.

Από την πλευρά του, ο κ. Δούνης αντιμετώπισε θετικά την πρόταση του Δήμου και δεσμεύτηκε να αποστείλει άμεσα τις θέσεις της ΕΤΑΔ προς το Δήμο Σαρωνικού. Αν αυτές γίνουν αποδεκτές, τότε θα αρθούν οι διαγωνισμοί για τις καντίνες και να σταματήσουν οι δικαστικές διαμάχες.

Ο Δήμος Σαρωνικού συνοψίζοντας τα αποτελέσματα αυτής της πρώτης συνάντησης με τη νέα διοίκηση της ΕΤΑΔ, θεωρεί ότι έγινε ένα σημαντικό βήμα προκειμένου να βρεθεί μια συνολική λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των ακτών προς όφελος των πολιτών.

Σε αμέσως επόμενη συνάντηση θα συζητηθεί το θέμα της παραλίας του Λαγονησίου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york