Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ …ΝΤΑ!!!

|

ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ …ΝΤΑ!!!

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΒΟΥΛΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΣΤΑ «ΧΕΙΛΗ» ΤΗΣ ΧΑΒΟΥΖΑΣ

xristopo_200_200 Από τα χείλη του δήμαρχου κ. Γιώργου Χριστόπουλου, ακούσαμε ότι: «ο  Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου θα προσβάλλει στη Περιφέρεια την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων-Αρτέμιδος, σύμφωνα με την οποία, -οι γείτονες-, αποφάσισαν τη χωροθέτηση του ΚΕΛ στη θέση Πλατύ Χωράφι».

Τη δήλωση αυτή ο δήμαρχος κ. Χριστόπουλος την έκανε στη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής Επιτροπής, που υπό πίεση και «τραμπουκισμούς» αναγκάστηκε να συστήσει, λίγες μέρες πριν οι «κακοί του γείτονες», που δεν θέλουν πλέον τους βόθρους και τα βοθρολύματα στους δρόμους, ή, να «πλουτίζουν» τον υδροφόρο ορίζοντα με τα λύματά τους, ούτε πιστεύουν σε θαύματα, ή ανέφικτες λύσεις, ούτε άγονται και φέρονται από «όψιμους τιτλούχους», αποφάσισαν τη δημιουργία ΚΕΛ στο «Πλατύ Χωράφι».

«Η Επιτροπή, λέει ο κ. Χριστόπουλος, έχει ως στόχο τη δρομολόγηση των ενεργειών για την αποχέτευση του Δήμου μας στο ΚΕΛ Ψυτάλλειας ακολουθώντας την επιλογή των Δήμων Παλλήνης και Σαρωνικού». Για την ιστορία τα μέλη της Επιτροπής είναι: Γεώργιος Χριστόπουλος, Ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Παναγιώτης Στέφος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Πέτρος Βλαχάκης, Αντιδήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Βασίλειος Πιστικίδης, Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Γεώργιος Μερτίρης, Επικεφαλής Δημοτικής Κίνησης «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» και Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου, Ευφροσύνη Αρβανιτίδου και Αμαλία Τόκα, Δημοτικές Σύμβουλοι.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΒΟΥΛΙΑ

Η πολιτική αβουλία την οποία επιδεικνύει ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Χριστόπουλος στο σοβαρότατο θέμα του βιολογικού καθαρισμού αγγίζει πια επικίνδυνα όρια. Ο δήμαρχος ενδίδει σε πολιτικές πιέσεις και συνεχίζει να υποστηρίζει δύο ουτοπικές προτάσεις:

1) την (εγκαταλειμμένη πλέον;) χωροθέτηση του αυτόνομου ΚΕΛ Ραφήνας-Πικερμίου δίπλα στο νεκροταφείο της πόλης και

2) την ήδη απορριφθείσα σύνδεση του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου με την Ψυττάλεια, παρακάμπτοντας το ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι που πρόκειται να δημιουργήσει η ΕΥΔΑΠ για τους κατοίκους του δήμου Σπάτων-Αρτέμιδας.

Η πλειοψηφία των κατοίκων του δήμου του μικρή μόνο σχέση έχει με τις απόψεις και με τη σύνθεση της Επιτροπής εναντίον του ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι. Η πλειοψηφία θέλει την επίλυση του προβλήματος και έχει ήδη αντιληφθεί ότι οι αυτόκλητοι «Επίτροποι» ούτε εκπροσωπούν, ούτε πείθουν κανέναν.

Το μόνο που έχουν πετύχει είναι η συκοφαντία ενός απαραίτητου έργου υποδομής και προστασίας της δημόσιας υγείας, σε μια μερίδα των γειτονιών και των οικισμών που γειτονεύουν με το Πλατύ Χωράφι (Διασταύρωση, Καλλιτεχνούπολη, Αγία Κυριακή).

Σήμερα, οι κάτοικοι των περιοχών αυτών, νιώθουν προδομένοι, επειδή είχαν πεισθεί από τους παραταξιακούς ψευτο-κήρυκες (οι οποίοι κάνουν μικροπολιτική στον πόλεμο χαρακωμάτων που επέλεξαν από το 2005) ότι το ΚΕΛ θα είναι χαβούζα, ότι η περιοχή θα βρωμάει και ότι τα οικόπεδά τους θα χάσουν την αξία τους κ.λπ. ενώ βλέπουν και κατανοούν ότι η σημερινή τεχνολογία απορρίπτει την «τρομολαγνεία» που είχε αναπτυχθεί για το ΚΕΛ και συνεχίζεται από τους ίδιους ματαιοπονούντες.

Υπενθυμίζουμε, ότι τίποτα από τα αρνητικά σημεία που προσάπτουν στο ΚΕΛ δεν έχει γίνει πλατιά αποδεκτό. Επίσης, ότι καμία επίπτωση δεν είχε ο αντι-ΚΕΛικός αγώνας του κ. Χριστόπουλου στην κατάκτηση της δημαρχίας, και, ότι οι θέσεις και η στάση που προκάλεσαν την πτώση του κ. Ανδρέα Κεχαγιόγλου (σε άλλα, επίσης σοβαρά ζητήματα ανάπτυξης) προσομοιάζουν με τις σημερινές θέσεις και τη στάση του νυν δημάρχου στο θέμα του ΚΕΛ (και δυστυχώς όχι μόνο).

Η συνέχιση της συκοφαντίας θα προκαλέσει μαχητικότερες διαμαρτυρίες από τη μερίδα των κατοίκων που προαναφέραμε. Τι θα γίνει όμως όταν λόγω των οικονομικών δυσκολιών της χώρας ληφθούν μέτρα επιμερισμού για τα πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σχετίζονται με την μη πραγματοποίηση των απαραίτητων και αναγκαίων έργων υποδομής;

Τι θα συμβεί όταν οι κάτοικοι της Ραφήνας και του Πικερμίου πληροφορηθούν πως όχι μόνο δεν απορροφούνται οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις για την Αποχέτευση αλλά, αντίθετα, καλούνται να πληρώσουν το μερίδιο του προστίμου που τους αναλογεί επειδή η περιοχή τους δεν διαθέτει ακόμα αποχέτευση; Και ότι για την κατάσταση αυτή ευθύνεται ο αγαπημένος τους δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι που εξέλεξαν;

Αξιοσημείωτη είναι η απάντηση που έδωσε «αντιΚΕΛίστρια» στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Σπάτων-Αρτέμιδος, όταν τέθηκε το θέμα των προστίμων. «Τα πρόστιμα δεν θα τα πληρώσουν οι Δήμοι αλλά το Δημόσιο». Δηλαδή, το δημόσιο ποιοι το αποτελούν;

Ο κ. Χριστόπουλος είναι υπεύθυνος για το στένεμα των πολιτικών του περιθωρίων, ενός τόσο σημαντικού και αναπτυξιακού έργου. Πριν αρχίσουν να στενεύουν και τα χρονικά περιθώρια του προτείνουμε να απομακρυνθεί από τα χείλη της χαβούζας που δημιούργησε πριν επτά χρόνια για τον τότε αντίπαλό του, αλλά που τώρα κινδυνεύει να πέσει ο ίδιος μέσα. Και ακόμα να αναλογιστεί πως η δυναμική των εχθρών του ΚΕΛ είναι αμφίβολο να φθάνει να τον εκλέξει Δημοτικό Σύμβουλο. Ενώ, η μεγάλη «σιωπηρή» πλειοψηφία φθάνει και περισσεύει να τον επανεκλέξει δήμαρχο και να γραφτεί στην ιστορία των επιτυχημένων.

 

http://www.dhmoths.gr/the-newspaper/municipality/73-general/1452-tha-tous-kanei-nta

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york