Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012

Στα σχολεία από την επόμενη χρονιά το νέο βιβλίο Ιστορίας της Στʼ ΔημοτικούΝέο βιβλίο Ιστορίας θα έχουν από την ερχόμενη σχολική χρονιά όλοι οι μαθητές της Στʼ Δημοτικού. Σχεδόν πέντε χρόνια μετά την απόσυρση του βιβλίου με τίτλο «Στα νεότερα και σύγχρονα χρόνια» ο αντικαταστάτης του είναι πλέον προ των σχολικών αιθουσών.

Το νέο βιβλίο της Ιστορίας συντάχθηκε από ομάδα καθηγητών με επικεφαλής τον καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ι. Κολιόπουλο και θα διανεμηθεί το Σεπτέμβριο στο σύνολο των μαθητών της Στʼ Δημοτικού.

Πρόκειται για το εγχειρίδιο που θα αντικαταστήσει το προηγούμενο βιβλίο, γραμμένο από ομάδα εκπαιδευτικών και ιστορικών με επικεφαλής την καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό του ΑΠΘ Μαρία Ρεπούση. Αρκετά σημεία του αποσυρθέντος βιβλίου, η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε για τη συγγραφή του, ορισμένες φράσεις, κυρίως αυτή που χαρακτήριζε τη σφαγή της Σμύρνης ως «συνωστισμό» είχαν προκαλέσει το 2007 ποικίλες αντιδράσεις, τόσο σε πολιτικό επίπεδο, όσο και αντιπαράθεση στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί, επί υπουργίας της Μαριέττας Γιαννάκου.

Το νέο βιβλίο εφαρμόστηκε πιλοτικά εφέτος σε σχολεία της χώρας και με απόφαση του υπουργού Παιδείας κ. Γ. Μπαμπινιώτη και της υφυπουργού κυρίας Εύης Χριστοφιλοπούλου από την ερχόμενη σχολική χρονιά θα διδαχθεί σε όλα τα σχολεία. Τιτλοφορείται «Ιστορία του νεότερου και σύγχρονου κόσμου» και αποτελεί πόνημα των καθηγητών Ιστορίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ι. Κολιόπουλου, Ιάκωβου Μηχαηλίδη και των εκπαιδευτικών Χαρ. Μηνάογλου και Αθ. Καλιανιώτη.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, μετά την επιτυχή πιλοτική εφαρμογή του σε σχολεία, το νέο βιβλίο Ιστορίας της Στ' Δημοτικού πήρε την έγκριση από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο -πριν αυτό καταργηθεί -το οποίο και εισηγήθηκε την εκτύπωση και αποστολή του στα δημοτικά σχολεία.

Με δεδομένο ότι έχουν δημοσιευθεί τα προγράμματα σπουδών για όλα τα γνωστικά αντικείμενα δημοτικού και γυμνασίου, εκτός από αυτό της Ιστορίας, ο κ. Μπαμπινιώτης και η κυρία Χριστοφιλοπούλου αποφάσισαν από κοινού την εκτύπωση και τη διανομή του νέου βιβλίου προκειμένου να βρίσκεται εγκαίρως στα σχολεία μαζί με όλα τα υπόλοιπα βιβλία ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Το νέο βιβλίο θα αντικαταστήσει αυτό που διδάσκεται σήμερα στη Στ' Δημοτικού και έχει γραφεί πριν από δεκαπέντε και πλέον χρόνια και είχε επανεισαχθεί στο πρόγραμμα σπουδών μετά την απόσυρση του βιβλίου της ομάδας Ρεπούση.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis

 
Free Host | lasik surgery new york