Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Ο Βορίδης συνεχίζει να "ρίχνει πόρτα" στον Χρυσοχοΐδη για την Αμυγδαλέζα


Δεν θα επιτρέψω να μεταφερθούν μετανάστες στην Αμυγδαλέζα, τονίζει ο Μάκης Βορίδης

Την έντονη αντίθεσή του για την λειτουργία κέντρου κράτησης παράνομων μεταναστών στην περιοχή της Αμυγδαλέζας εκφράζει ο υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης, στο ντιμπέιτ με την υπουργό Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου που θα μεταδοθεί ολόκληρο την Τετάρτη από το in.gr.....


«Εκεί που πρόκειται να μετακινηθούν οι μετανάστες υπάρχουν σπιτάκια για σεισμόπληκτους που ανήκουν στην δική μου ευθύνη. Δεν πρόκειται να μπει κανένας σε σπιτάκι στα κοντέινερς για τους σεισμόπληκτους» ξεκαθαρίζει ο κ.Βορίδης.

Τονίζει ότι το ζήτημα της διαχείρισης της μετανάστευσης χρειάζεται σοβαρή και υπεύθυνη προσέγγιση και ότι η όποια απόφαση πρέπει να ληφθεί από την επόμενη κυβέρνηση.

«Αυτά που σε κυβερνητικό επίπεδο, διάφορες μονομερείς αποφάσεις, δηλαδή θα πάρω 1000 (σ.σ. παράνομους μετανάστες) και θα τους πάω κάπου, δεν μπορούν να γίνονται. Αυτά θέλουν έναν συνολικό σχεδιασμό. Η επόμενη κυβέρνηση, όποια είναι, θα κάτσει να δει πόσα χρειάζονται, πού χρειάζονται, πού θα τοποθετηθούν, θα συζητήσει, θα δει τις προδιαγραφές και τα κόστη».

»Μπορεί κάποιος να θεωρήσει ότι αποτελεί δικαίωμα μια απόφαση του αρμόδιου υπουργού. Δεν είναι ούτε καν έτσι διοικητικά» λέει ο υπουργός και ξεκαθαρίζει ότι προεκλογικά δεν πρόκειται να ισχύσει κάτι τέτοιο. «Δεν θα μπούμε σε τέτοιου είδους προεκλογικές λογικές που είναι εντελώς παράλογες παρεμπιπτόντως» υπογραμμίζει.

Στον αντίποδα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επιμένει στην επικείμενη λειτουργία του κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών στην Αμυγδαλέζα, προσθέτοντας μάλιστα και την δημιουργία ενός ακόμη τέτοιου κέντρου κράτησης εντός του νομού Αττικής! Ποιός από τους δύο θα υπερισχύσει άραγε; Ο πρώην ακροδεξιός (και με μεταγραφή στη ΝΔ δεξιός) Μάκης Βορίδης ή ο "αδιάβαστος" αλλά πολύ συνεργάσιμος με την γνωστή πρεσβεία Χρυσοχοΐδης; "Αγώνας" για γερά νεύρα, αφού μόλις σήμερα ο κ. Χρυσοχοΐδης πρόσθεσε στην "ατζέντα" περί κράτησης λαθρομεταναστών και απειλή για σύλληψη σε όποιον τολμήσει να δώσει στέγη σε λαθρομετανάστη...

πηγη

Από Enimerwsi : http://www.enimerwsi.com


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis

 
Free Host | lasik surgery new york