Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Ξεκίνησαν οι γεωτρήσεις στο λιμάνι της Παλαιάς Φώκαιας για το Αλιευτικό Καταφύγιο

Γεωτρήσεις στο Λιμάνι της Π Φώκαιας

ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΠΑΛΑΙΑΣ ΦΩΚΑΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΛΑΙΑΣ ΦΩΚΑΙΑΣ

Από την Παρασκευή 6/4/2012 άρχισαν να διενεργούνται γεωτρήσεις στον χώρο του λιμανιού της Παλαιάς Φώκαιας, στο πλαίσιο της εκπόνησης της πρώτης από τις οριστικές μελέτες για την υλοποίηση του έργου: «Βελτίωση και Εκσυγχρονισμός Αλιευτικού Καταφυγίου Παλαιάς Φώκαιας».

Από τις πέντε συνολικά προβλεπόμενες γεωτρήσεις οι δύο πραγματοποιήθηκαν στον χερσαίο χώρο του λιμανιού, ενώ οι υπόλοιπες τρεις θα διενεργηθούν μετά το Πάσχα στον θαλάσσιο χώρο και συγκεκριμένα η πρώτη έξω από τον Φάρο, η δεύτερη στο κέντρο του υπάρχοντος λιμανιού και η τρίτη μπροστά από το Λιμεναρχείο.

Οι γεωτρήσεις αυτές πραγματοποιούνται για τη συγκέντρωση στοιχείων αναφορικά με την ποιότητα και τη σύσταση του εδάφους, τα οποία είναι απαραίτητα για τη θεμελίωση του έργου.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα αξιολογηθούν και θα αξιοποιηθούν για την εκπόνηση της δεύτερης σχετικής μελέτης που αφορά τα λιμενικά έργα και τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Ο Δήμος Σαρωνικού βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους μελετητές, την Περιφέρεια και τη Διαχειριστική Αρχή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιεία «ΕΠΑΛ», προκειμένου όλες οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν ταχύτατα και χωρίς πρόβλημα.

Ο Αντιδήμαρχος, κ. Μανώλης Τσαλικίδης, αναφερόμενος στις γεωτρήσεις δήλωσε: «Μετά από τόσα χρόνια προσπαθειών, για πρώτη φορά διεξάγονται εργασίες που αφορούν το έργο του αλιευτικού καταφυγίου. Βρισκόμαστε στην τελική φάση των δύο μελετών και περιμένουμε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα είμαστε σε θέση, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, να δημοπρατήσουμε το έργο, που ως γνωστό έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το ΕΠΑΛ ύψους 2.377.510 ευρώ.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη, κύριο Ι. Σγουρό, την Αντιπεριφερειάρχη, κυρία Χ. Κισκήρα και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής για τη μέχρι τώρα συνεργασία τους».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york