Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Η Συμμαχία για τον Πολίτη αντίθετη σε πρόχειρες λύσεις στο θέμα της σχολικής στέγης

|

056

Η Συμμαχία για τον Πολίτη αντίθετη σε πρόχειρες λύσεις

στο θέμα της σχολικής στέγης

Με παρέμβαση του στο Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου (9 Απριλίου 2012), ο δημοτικός σύμβουλος της Συμμαχίας για τον Πολίτη κ. Θανάσης Κυριακόπουλος, εξέφρασε την αντίθεση της δημοτικής παράταξης στις πρόχειρες λύσεις στο θέμα της σχολικής στέγης. Ειδικότερα, στην τοποθέτηση 3 νέων αιθουσών (2 διδασκαλίας και 1 πολλαπλών χρήσεων) στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στεφάνου, που προωθεί η δημοτική αρχή και που συρρικνώνει δραματικά τον ήδη ανεπαρκή προαύλιο χώρο.

Η παρέμβαση του έχει ως εξής:

Ένα ερώτημα προκύπτει για τον καλόπιστο αναγνώστη της συγκεκριμένης εισήγησης: για την υπ΄ αριθμ. 5406 /27.6.2006 σύμβαση εκπόνησης της μελέτης ζητείται έγκριση του ποσού των 15.011,10 € πλέον ΦΠΑ. Και σύμφωνα με την από 2.6.2011 βεβαίωση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, προκύπτει η συμμόρφωση του αναδόχου προς τις συμβατικές του υποχρεώσεις και η έγκριση της μελέτης.

Τι να πει κανείς! Από τότε που έπρεπε να παραδοθεί η μελέτη πέρασαν σχεδόν έξη χρόνια. Γιατί είχε παγώσει το θέμα; Μήπως υπήρξαν εύλογες αντιδράσεις φορέων και η λογικότερη στάση της προηγούμενης Διοίκησης του Δήμου Αγ. Στεφάνου;

Επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε έναν γόνιμο διάλογο, που είχα με τον κ. Δήμαρχο Διονύσου στην αναδάσωση της Σταμάτας. Τον ρώτησα, αν προχωράει το θέμα το οικοπέδου στην Μακεδονομάχων στα σύνορα Άνοιξης – Αγ. Στεφάνου για την δημιουργία Δημοτικού σχολείου, που θα καλύψει της αυξημένες ανάγκες του Δημοτικού της Άνοιξης και θα αποσυμφορήσει το 1ο Δημοτικό Αγ. Στεφάνου. Η απάντηση του κ. Δημάρχου ήταν, και έχει δίκιο, ότι έπρεπε να διαθέτουμε ακόμη μεγαλύτερο από τον συγκεκριμένο χώρο των 2 στρεμμάτων, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερος προαύλιος χώρος για καλύτερες συνθήκες άθλησης κλπ.

Καλά όλα αυτά στη θεωρία. Αλλά στην πράξη τώρα αντί να επισπεύσουμε, να τρέξουμε το θέμα της αξιοποίησης του χώρου της οδού Μακεδονομάχων και άλλων οικοδομικών τετραγώνων του Αγ. Στεφάνου. Ερχόμαστε να φυτέψουμε στον μοναδικό χώρο άθλησης, που τόσο ανάγκη έχουν τα παιδιά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Στεφάνου, δύο επιπλέον αίθουσες διδασκαλίας και μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Έτσι, θα καταστρέψουμε την αρχιτεκτονική, εικαστική αν θέλετε, εικόνα αυτού του σχολείου, που δίνει ένα χαρακτηριστικό και όμορφο χρώμα στην πόλη, αντί να την αναδείξουμε ακόμη περισσότερο, με ευαισθησία και μεράκι.

Για τους λόγους αυτούς, καταψηφίζουμε τη σχετική εισήγηση.

22.04.2012 Το Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york