Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Γιώργος Σμέρος: H κινητήριος δύναμη του ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα είναι ο Λαός και η Βάση του

|

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΜΕΡΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

(πρ. Δήμαρχος Παλλήνης)

Σαλαμίνος 12 – Παλλήνη - Τ.Κ. 15351
Τηλ. Γραφ : 2106034800-900
FAX : 2106034990
Κιν. : 6932294100
6971893897

e-mail : andioikitis@sismanoglio.gr
website : www.gsmeros.gr

 

 

ΘΕΜΑ: Ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

smeros-300x250 Η επιτυχής και κοπιώδης ολοκλήρωση του PSI μας φέρνει αποκλειστικά αντιμέτωπους με δύο επιλογές. Αυτόν της ενεργητικής αξιοποίησης της και αυτόν της παθητικής αποδοχής. Το σταυροδρόμι που έχουμε φτάσει μετά από θυσίες, ταπεινώσεις , υποβιβασμούς και άδικες κριτικές, μας θέλει συντεταγμένα και ομόφωνα να κάνουμε μία εθνική επιλογή ομοψυχίας και συλλογικής απόφασης. Ο δρόμος της αλλαγής των δεικτών ανάπτυξης της χώρας πρέπει να γίνει δρόμος χωρίς επιστροφή για όλους μας. Αποφυγή της χρεωκοπίας, δυστυχώς, δεν σημαίνει αυτόματη προσαρμογή στον δρόμο της αρετής, της ανάπτυξης και της αλλαγής.

Η αποφυγή της χρεοκοπίας δρα ως άλλος αφέτης που δίνει το σύνθημα της εκκίνησης σε όλους μας, κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου για τις μεγάλες και πρωτοφανείς δυσκολίες του αγώνα. Δυσκολίες που δεν θα είναι λίγες, δεν θα είναι ευχάριστες, δεν θα ενέχουν το στοιχείο της αυτοτέλειας αλλά αυτό των αλληλεπιδρώμενων άθλων. Η αποφυγή της χρεοκοπίας έχει μεγάλο τίμημα που θα κληθούμε να πληρώσουμε εμείς για να μην ζήσουν τα παιδιά μας χειρότερα από εμάς.

Το γιατί φτάσαμε εδώ το γνωρίζουμε ή το υποπτευόμαστε. Η κριτική και η αυτοκριτική πρέπει να γίνεται συνεχώς. Δυστυχώς, το διαμορφωμένο μέχρι πρόσφατα πολιτικό σύστημα που απολάμβανε της εμπιστοσύνης και ενίοτε της ανοχής του ελληνικού Λαού στην περίοδο της ακμής του άφησε παθογενή και ιδεοληπτικά κατάλοιπα στην εξέλιξη του. Ευτυχώς, αυτό το σύστημα έχει τεθεί στην κρησάρα των ίδιων των πολιτών , οι οποίοι με σαφήνεια δείχνουν την Αλλαγή που χρειάζεται να γίνει.

Μία αλλαγή βαθειά θεσμική και ανανεωτική που θα απαγκιστρώσει τα κακώς κείμενα ως πρωταγωνιστικές χαράξεις των δεδομένων που επικρατούν επί δεκαετίες στην δημόσια ζωή και θα επιβάλλει ένα νέο μοντέλο υγιούς ανάπτυξης.

Απέναντι σε αυτή την Αλλαγή το ΠΑΣΟΚ οφείλει ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού προς τις ομάδες που διαχρονικά το στήριξαν και το εμπιστεύτηκαν να κάνει μία σκληρή αυτοκριτική ώστε να αντιληφθεί που έφταιξε και που ωφέλησε, να ορθώσει έναν ειλικρινή και σαφή προγραμματικό λόγο μακριά από ευχολόγια του παρελθόντος για ανεκπλήρωτους οραματισμούς που εξέθρεψαν στρεβλές νοοτροπίες και να συντάξει μία επιπλέον κοινωνική δυναμική προς την απαιτούμενη Ανόρθωση.

Τα λάθη είναι πασιφανή. Όλοι όσοι συμμετείχαμε στην δημόσια σφαίρα της χώρας έχουμε την δική μας ξεχωριστή ευθύνη για την σημερινή κατάσταση. Είναι η τελευταία φορά που μας δίδεται η δυνατότητα να αποδείξουμε ότι μπορούμε διαφορετικά. Πρέπει να διορθώσουμε τα μεγάλα λάθη μας και να αναπροσδιοριστούμε στην κοινωνία. Ως ελάχιστο δείγμα συγγνώμης αλλά και ανάληψης της ευθύνης μας.

Το ΠΑΣΟΚ αποτελεί την μεγάλη κοιτίδα της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης της πατρίδας και παράλληλα σημαντικός πυλώνας της απαραίτητης σταθερότητας ειδικά τώρα που βρισκόμαστε στην κρίσιμη και δύσβατη ατραπό. Οφείλει να επανατοποθετηθεί απέναντι στην ιστορία του ως μεταρρυθμιστικό σοσιαλδημοκρατικό ευρωπαϊκό κόμμα. Η σχέση ΠΑΣΟΚ και κοινωνίας μπορεί σήμερα να βρίσκεται απόλυτα δικαιολογημένα σε μεγάλη κρίση και ένταση, όμως παραμένει σχέση αλληλένδετη.

Αυτή τη σχέση μας πρέπει να την ανανεώσουμε σε στέρεες βάσεις. Θα είναι μία διαδικασία επώδυνη την οποία όμως πρέπει να δείξουμε ότι θέλουμε να την κάνουμε. Το πρώτο και απαραίτητο βήμα είναι με την ανάδειξη της νέας ηγεσίας. Η υποστήριξη προς την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου, ακόμα και αν δεν ήταν η μόνη, πρέπει να είναι ξεκάθαρη και ισχυρή. Το αποτέλεσμα του έργου του και το στίγμα των προθέσεων και των θέσεων του, αποτελούν εγγύηση της απαραίτητης ενότητας και προοπτικής.

Την Κυριακή όλοι μας πρέπει να βρεθούμε μαζικά στις κάλπες της παράταξης και να σηματοδοτήσουμε με την συμμετοχή μας, την ευθύνη αλλά και την θέληση όλων μας, να διαμορφώσουμε την φυσιογνωμία που θέλουμε και πρέπει να δώσουμε στο ΠΑΣΟΚ, για μια νέα επανεκκίνηση στην δομή και την λειτουργία του. Γιατί η κινητήριος δύναμη του Κινήματος μας ήταν, είναι και θα είναι ο Λαός και η βάση του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york