Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Σοβαρά ερωτηματικά για το κύκλωμα παράνομων αδειών μεταναστών στην πρώην Κοινότητα Κρυονερίου

|

014

Σοβαρά ερωτηματικά για το κύκλωμα παράνομων αδειών μεταναστών

στην πρώην Κοινότητα Κρυονερίου

 

Για δεύτερη φορά μέσα σε δυο χρόνια, έρχεται ένα πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, να ταράξει τα ήσυχα νερά της πρώην Κοινότητας Κρυονερίου. Αυτή τη φορά, κύκλωμα με άδειες διαμονής αλλοδαπών είχαν στήσει στην κοινότητα Κρυονερίου δημοτικοί υπάλληλοι σε συνεργασία με ιδιώτες, εκμεταλλευόμενοι τους μετανάστες, που ζητούσαν κάρτες νόμιμης παραμονής στη χώρα.


«Αρχηγός» του κυκλώματος φέρεται να είναι ο «κύριος Τάκης», συγγενής του προϊσταμένου Διοικητικών Υπηρεσιών της κοινότητας, το όνομα του οποίου αναγραφόταν 27 φορές στο πρωτόκολλο του γραφείου αλλοδαπών, στο πεδίο που συμπληρωνόταν τα στοιχεία επικοινωνίας με τους μετανάστες.

 

Το κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ύστερα από εξονυχιστικό έλεγχο διαπίστωσε ότι:

·        Είχε αφαιρεθεί ολόκληρο τμήμα του πρωτοκόλλου στο γραφείο Αλλοδαπών την περίοδο 2001-2003 και οι καταχωρίσεις που βρέθηκαν αφορούσαν την περίοδο από το 2004 έως το 2010.

·        Ακόμη και στις σελίδες του πρωτοκόλλου που είχαν συμπληρωθεί σε πολλές καταχωρήσεις ονομάτων δεν υπήρχε καν αιτιολογία, ενώ διαπιστώθηκε ότι πολλοί αριθμοί ήταν κενοί για να κρατηθεί για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένοι αιτούντες.

·        Δίνονταν άδειες παραμονής σε μετανάστες που δεν πληρούσαν τα κριτήρια και άρα κυκλοφορούσαν... ελεύθεροι κι ωραίοι κάποιοι που δεν είχαν δικαίωμα να βρίσκονται στην Ελλάδα.

·        Σε 207 περιπτώσεις δεν εισπράχθηκε το παράβολο που πρέπει να δώσουν οι μετανάστες, αλλά στα βιβλία φαινόταν να έχει καταβληθεί εκ των υστέρων, αλλά η ημερομηνία καταβολής ήταν άγνωστη.

 

 

Εδώ προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά για τον χειρισμό της υπόθεσης μετά την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου Διονύσου:

 

1. Πως αποκάλυψε πρώτη η πρώην κοινοτική αρχή Κρυονερίου την υπόθεση, όταν το πόρισμα μας ενημερώνει για το αντίθετο, ότι δηλαδή οι Ελεγκτές-Επιθεωρητές προχώρησαν σε εξονυχιστικό έλεγχο και κατέληξαν στις παραπάνω διαπιστώσεις;

 

2. Πως αποκάλυψε πρώτη η πρώην κοινοτική αρχή Κρυονερίου την υπόθεση, όταν το Γραφείο Τύπου μας ενημερώνει ότι: «Την 1η Μαρτίου του 2012 παραλήφθηκε η 51/Α/12 Έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, η οποία αφού αποφαίνεται ότι υπήρξε δυσλειτουργία του Γραφείου αλλοδαπών της Κοινότητας Κρυονερίου ζητάει την αναζήτηση πειθαρχικών ευθυνών». Τότε ποιος ήταν ο ρόλος της κοινοτικής αρχής;

 

3. Γιατί μόνο μετά το συγκεκριμένο πόρισμα διατάχθηκε πειθαρχικός έλεγχος κατά του προϊσταμένου των Διοικητικών Υπηρεσιών της Κοινότητας και όχι εξαρχής;

 

4. Το Γραφείο Τύπου μας διαβεβαιώνει ότι, ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Κρυονερίου με την υπ’ αριθμ. 3336 απόφαση, η οποία πάρθηκε στις 02/07/2012 (2010 θέλουν να πουν, ας προσέχουν λιγάκι πριν βγάλουν ένα Δελτίο Τύπου), έδωσε εντολή διενέργειας ΕΔΕ στον προϊστάμενο κ. Μ. για την υπόθεση των αλλοδαπών σε βάρος του υπαλλήλου κ. Α.

 

Παρακάτω αναφέρει ότι, τις 9 Μαρτίου 2012, ο δήμαρχος Διονύσου (9 ημέρες από την στιγμή που παρέλαβε το πόρισμα των Επιθεωρητών Ελεγκτών) παραπέμπει για έλεγχο πειθαρχικών παραπτωμάτων τους μόνιμους υπαλλήλους κ.κ. Μ. και Α.  Δηλαδή, ενώ αρχικά έδωσαν εντολή διενέργειας ΕΔΕ σε έναν υπάλληλο, μετά το πόρισμα των Επιθεωρητών, τον παραπέμπουν και αυτόν; Τι τραγέλαφος είναι αυτός;

 

5. Πως, κατά το λαλίστατο Γραφείο Τύπου, το πόρισμα της ΕΔΕ της Κοινότητας Κρυονερίου δεν διαπίστωσε τίποτα από τα όσα σοβαρά αποκαλύπτει το πόρισμα των Ελεγκτών;

 

6. Ποιος είναι τελικά ο "κύριος Τάκης", ποιο είναι το πλήρες ονοματεπώνυμο του και ποια η επαγγελματική του ιδιότητα; Και αφού πρώτη η πρώην κοινότητα αποκάλυψε την υπόθεση, ας ενημερώσει τους πολίτες και τις δημοτικές παρατάξεις σχετικά.

 

Απαιτούμε:

·        να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση

·        να δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης

·        να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο

·        να υπάρξει ενημέρωση για το αν προέκυψαν και ποινικές ευθύνες και σε ποιο στάδιο βρίσκεται αυτή η υπόθεση

 

 

26.03.2011                              Το Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york