Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Ολυμπιακός-Βαλβέρδε: Μετά το νταμπλ οι αποφάσεις



Το σίριαλ για την παραμονή ή όχι του Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό για την επόμενη αγωνιστική περίοδο ξεκίνησε. Όπως συμβαίνει κάθε φορά, σε αυτή την τριετή (με διακοπή μιας σεζόν) συνεργασία των δύο πλευρών, όταν ο Ολυμπιακός παίρνει από νωρίς μεγάλο προβάδισμα για τον τίτλο που στο τέλος πάντοτε κατακτά με τον Ισπανό τεχνικό στον πάγκο.

Τα δεδομένα έως ετούτη την ώρα είναι τα εξής:

- Ο Ολυμπιακός και η διοίκηση Μαρινάκη επιθυμούν την παραμονή Βαλβέρδε. Η συνεργασία τους είναι άψογη, υπάρχει απόλυτη ικανοποίηση για το έργο του προπονητή, για την κατάκτηση του τίτλου, για την πορεία στην Ευρώπη και για τον τρόπο με τον οποίο παίζει η ομάδα.

- Ο Βαλβέρδε έχει ένα εξαιρετικό συμβόλαιο όσον αφορά στους οικονομικούς όρους και έχει κίνητρο για τη νέα σεζόν να κάνει με τον Ολυμπιακό μια ακόμη καλύτερη ευρωπαϊκή πορεία.

- Οι εικόνες που έζησε φέτος στα ελληνικά γήπεδα (Ηράκλειο και ΟΑΚΑ) λειτουργούν αποτρεπτικά στην επιλογή του να παραμείνει στη χώρα μας, αλλά η τελική απόφασή του δεν θα εξαρτηθεί από αυτόν τον παράγοντα.

- Ο προπονητής έχει απόλυτο σεβασμό και είναι πολύ ευχαριστημένος από τη γενικότερη συνεργασία του με τον πρόεδρο, από την εμπιστοσύνη που έλαβε σε δύσκολες στιγμές της περιόδου αλλά και από τη γενικότερη στήριξη που υπάρχει εκ μέρους της διοίκησης στο πρόσωπό του και στις συνθήκες δουλειάς.

- Υπάρχει ενδιαφέρον από ισπανικές ομάδες για τη νέα σεζόν. Μπορεί να μην είναι ακόμη η Μπαρτσελόνα, αλλά είναι βέβαιο ότι ο Βαλβέρδε θα έχει ουκ ολίγες κρούσεις και προτάσεις για να επιστρέψει στην Πριμέρα.

- Η οικογένειά του είναι πάντοτε ένα ανοιχτό ζήτημα, καθώς η επιστροφή στο σπίτι ασφαλώς και είναι το πρωτεύον μέλημά του, όσο ευχαριστημένος κι αν είναι στη χώρα μας και στον Ολυμπιακό.

Οριστική απόφαση εκ μέρους του Βαλβέρδε δεν υπάρχει και όποια κι αν είναι αυτή θα ληφθεί μετά την ολοκλήρωση των στόχων. Δηλαδή της κατάκτησης και μαθηματικά του τίτλου, αλλά φυσικά και του νταμπλ που είναι πια ο μεγάλος τελικός σκοπός της ομάδας στο φινάλε αυτής της έως τώρα επιτυχημένης σεζόν.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα κάνει και πάλι το παν για να κρατήσει τον Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό, εφαρμόζοντας την τακτική που στέφθηκε με επιτυχία στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις, όταν επανέφερε τον Ερνέστο στον Πειραιά κι όταν τον κράτησε για δεύτερη σερί σεζόν: να τον πείσει, δίχως πιέσεις και με γνώμονα πάντοτε το σεβασμό στις προσωπικές του επιλογές, για την προοπτική μιας νέας συνεργασίας με στόχο την πρόοδο του Ολυμπιακού και την επαγγελματική ασφάλεια του Ισπανού.

Στον Ολυμπιακό, η μεγάλη πλειονότητα εύχεται να υπάρξει και τώρα happy end. Και παρότι το τωρινό κλίμα διαφαίνεται αρνητικό για μια τέτοια εξέλιξη, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να αντιστραφεί...

ΠΗΓΗ: www.pamesports.gr




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york