Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Βλέπει ύφεση κι αύξηση της ανεργίας...


Συνέχιση της ύφεσης και περαιτέρω αύξηση της ανεργίας μέχρι και τα μέσα του 2013 εκτίμησε ότι θα υπάρξουν ο Πρωθυπουργός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία υποστήριξε ότι ήδη <<έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος>>, τονίζοντας ωστόσο ότι ούτε η φετινή χρονιά θα είναι εύκολη αλλά ούτε αρχή της επόμενης. <<Το τρέχον έτος η ύφεση θα συνεχιστεί και η ανεργία πιθανόν να αυξηθεί περαιτέρω και ενώ η οικονομία θα παραμείνει αδύναμη στο μεγαλύτερο μέρος του 2013. Με την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και με συγκεκριμένες παρεμβάσεις θα δημιουργηθούν οι συνθήκες σταθερότητας και ανάκαμψης της οικονομίας>>, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπαδήμος είπε ότι τα επόμενα δύο χρόνια 2013-2014 απαιτείται να μειωθούν οι κρατικές δαπάνες κατά 12 δις ευρώ, παραπέμποντας όμως τις αποφάσεις για την επόμενη κυβέρνηση. <<Έχουν ξεκινήσει μελέτες, υπό την εποπτεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για να συγκεντρωθεί η βάση για να γίνει κατηγοριοποίηση, από πού δηλαδή θα γίνει η περικοπή των δαπανών. Στο τέλος της θητείας αυτής της κυβέρνησης θα γίνουν προτάσεις, ώστε η επόμενη κυβέρνηση να πάρει τις σχετικές αποφάσεις>>, ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

<<Τι είδους ανάπτυξη θα είναι αυτή κύριε Πρωθυπουργέ; Ανάπτυξη με μισθούς πείνας και 1,5 εκατομμύρια ανέργους; Τους στόχους τους θέτει ο Τόμσεν και δεν βλέπω καμία παρέμβαση από την δική σας κυβέρνηση. Οδηγούμαστε στα βράχια και εσείς λέτε ότι αυτό είναι επιτυχία. Όχι
αυτό δεν είναι επιτυχία. ο κόσμος δεν αντέχει άλλο πια>>, απάντησε στον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Τους τόνους ανέβασε όμως και η αναφορά του κ. Αλέξη Τσίπρα ότι οι δηλώσεις Μέρκελ - Σόιμπλε ξεθεμελιώνουν την επιχειρηματολογία της ελληνικής κυβέρνησης και ότι τα στοιχεία που έδωσε ο Τόμσεν στο ευρωκοινοβούλιο είναι ψευδή. <<Αυτές οι αναφορές δεν αντιστοιχούν στο κεντρικό σενάριο. Είναι αρνητικά σενάρια που μπορεί να προκύψουν αν δεν εφαρμοστεί το πρόγραμμα>>, απάντησε ο Πρωθυπουργό.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός απαντώντας στην πρόταση επιβολής ειδικού φόρου κατανάλωσης , τον οποίο θα πληρώνουν όλοι όσοι καταναλώνουν (ακόμα και τουρίστες ή λαθρομετανάστες), ανέφερε ότι η πρόταση αυτή μπορεί να εξεταστεί.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york