Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2012 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΩΡΩΠΟΥ

003

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2012 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΩΡΩΠΟΥ

Στο δημοτικό συμβούλιο της 01/03/2012 η δημοτική αρχή του «ανεξάρτητου» κου Οικονομάκου σε ρόλο φορομπήχτη έφερε ένα προϋπολογισμό ο οποίος για τα έσοδα του δήμου για το 2012 βασίζεται κύρια στην είσπραξη φόρων και τελών από τους δημότες της περιοχής. Συγκεκριμένα από το 100% (46.863.917,47 €) των πραγματικών εσόδων (αφαιρώντας το υπόλοιπο του ταμείου του 2011 και τις εισπράξεις υπέρ του δημοσίου) το 54,77 % (25.668.455,76 €) προέρχεται από είσπραξη φόρων-τελών και προστίμων απευθείας από την τσέπη των δημοτών. Μάλιστα οι εισπράξεις εσόδων παρελθόντων οικονομικών ετών που είτε θα βεβαιωθούν πρώτη φορά μέσα στο 2012 ή έχουν βεβαιωθεί παλιότερα είναι αυξημένες κατά 14,21 % σε σχέση με το 2011 (από 12.908.597,11 € το 2011 σε 14.743.419,95 € για το 2012), και τα έσοδα από φόρους-τέλη και λοιπές εισφορές είναι αυξημένα κατά 10% σε σχέση με το 2011 (από 9.154.451,00 € το 2011 σε 10.070.035,81 € για το 2012).

Ενδεικτικό επίσης είναι το γεγονός ότι ενώ ποτέ δεν διεκδίκησαν σαν δημοτική αρχή τους παρακρατηθέντες πόρους από το κράτος (12,5 δις ευρώ) και ενώ τα θεσμοθετημένα έσοδα εμφανίζονται μειωμένα κατά 21,36 % σε σχέση με το 2011 (από 5.946.778,09 € το 2011 σε 4.676.634,02 € για το 2012 και αποτελούν το 10 % του συνολικού προϋπολογισμού εσόδων για το 2012), οι ίδιοι μιλάνε για συγκυρία και αναγκαιότητα της εποχής, μιλάνε για ορθολογισμό και προσαρμογή στις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν. Και τελικά η αναγκαιότητα της εποχής για αυτούς είναι το άρμεγμα και του τελευταίου ευρώ από τη τσέπη και του τελευταίου δημότη. Είναι το νέο φοροσαφάρι που ξεκινάνε για το 2012 μέσα από την επιβολή ακόμα μεγαλύτερων φόρων και τελών στο δήμο. Είναι υποκριτές απέναντι στο λαό της περιοχής και συνοδοιπόροι στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής που ορίζεται κάθε φορά από την εκάστοτε κυβέρνηση για τα συμφέροντα ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Είναι αυτοί που εμπορευματοποιούν σήμερα στο δήμο μας τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τις κοινωνικές υπηρεσίες· είναι αυτοί που παραδίδουν δημοτικές υπηρεσίες στους ιδιώτες· είναι αυτοί που αύξησαν του δημοτικού φόρους και τα τέλη 20 % το 2011 στο σύνολο του δήμου· είναι αυτοί που στον ένα χρόνο διοίκησης έχουν απολύσει δεκάδες συμβασιούχους εργάτες του δήμου.

Επιπλέον το πόσο ανεξάρτητες είναι οι παρατάξεις της «δήθεν αντιπολίτευσης» απέναντι στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής το επιβεβαιώνει και η στάση τους απέναντι στον προϋπολογισμό. Η ΔΗ.Σ.Ω. (κος Οικονόμου) είπε ότι δείχνει ανοχή απέναντι στη δημοτική αρχή και στηρίζει το «νοικοκύρεμα» στο νέο δήμο. Η Αυτοδιοικητική Συνεργασία (κος Λίτσας) κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για ανικανότητα λόγω καθυστέρησης σύνταξης του προϋπολογισμού. Η Δυναμική Πολιτεία (κος Γιασημάκης) εξέφρασε την ανησυχία του για το αν τελικά θα υλοποιηθεί εξολοκλήρου αυτός ο προϋπολογισμός φέρνοντας μάλιστα σαν παράδειγμα ότι ο περυσινός δεν εφαρμόστηκε ούτε στο κατά το ήμισυ. Τέλος ο Νέος Δήμος-Νέα Αρχή (κος Τσάκωνας) κατηγόρησε την δημοτική αρχή για δημιουργική λογιστική στη σύνταξη του προϋπολογισμού. Επιβεβαιώνεται ακόμη μία φορά αυτό που από τη πρώτη στιγμή κατήγγειλε η Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού στο λαό της περιοχής: Ότι όλοι τους συμφωνούν με την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, με την ουσία της που δεν είναι άλλη από το φοροσαφάρι και το ξεπούλημα φυσικού πλούτου σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, από τη εμπορευματοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών και την παράδοση δημοτικών υπηρεσιών σε ιδιώτες, τις δεκάδες απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων. Οι όποιες διαφωνίες εκφράζουνε απέναντι στις επιλογές της δημοτικής αρχής περιορίζονται στο πώς αυτοί καλύτερα θα μπορούσαν να εφαρμόσουν την αντιλαϊκή πολιτική.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού καλεί το λαό να εξάγει συμπεράσματα και από αυτήν την εξέλιξη. Να τους γυρίσει οριστικά την πλάτη, και σε αυτούς και στα κόμματα τους και να συμπαραταχτεί με το Κ.Κ.Ε. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ο λαός να ζει καλά αξιοποιώντας για τον εαυτό του το φυσικό πλούτο της χώρας, παίρνοντας στην ιδιοκτησία του τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, ασκώντας αυτός εξουσία και πολιτική για ανάπτυξη προς όφελος του και όχι προς όφελος των μεγάλων πολυεθνικών και επιχειρηματικών ομίλων. Καλούμε σε συστράτευση με τους κομμουνιστές σε κάθε τόπο δουλειάς και σε κάθε γειτονιά, για την ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας εργατών-αγροτών-αυταπασχολούμενων και μικρών Ε.Β.Ε.-γυναικών-σπουδαστών. Μιας συμμαχίας που προκαλώντας σήμερα ρήγματα σήμερα στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής μπορεί να γίνει η εμπροσθοφυλακή της πάλης του λαού στην πλώρη για τη δική του εξουσία.

Το γραφείο τύπου

Μάρτιος 2012

http://lsoropou.wordpress.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york