Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Αναγέννηση Κορωπίου: «Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ, Η ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Δ. ΚΙΟΥΣΗ

Αγαπητοί συμπολίτες
Ο κ. Δήμαρχος μας έχει συνηθίσει να δημαγωγεί και να λαϊκίζει. Στο πλαίσιο αυτό και συνεπής στην προσφιλή τακτική του να διαστρεβλώνει την αλήθεια, εξέδωσε μία απαράδεκτη ανακοίνωση, προσπαθώντας έτσι να δικαιολογήσει τα «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» για τη δήθεν ρεαλιστική πρόταση του για την μεταφορά των μαθητών της Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης.
Κύριε Δήμαρχε. Η περίοδος των αποκριών τελειώνει και οι μάσκες του ψεύδους πέφτουν. Τα σχετικά έγραφα της ΠΕΔΑ και οι ημερομηνίες των γεγονότων αποκαλύπτουν πλήρως την ΑΛΗΘΕΙΑ και το ΨΕΜΑ.
Κύριε Δήμαρχε. Στις 17/01/2012 συμμετείχατε στην συνεδρίαση της ΠΕΔΑ με θέμα τη διαμόρφωση και αποστολή προτάσεων στο Υπουργείο Εσωτερικών για να επιλυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών.
Στις 18/01/2012 η ΠΕΔΑ με έγγραφό της, που κοινοποιήθηκε σε όλους τους Δημάρχους της Περιφέρειας (άρα και σε εσάς), κατέθεσε τις προτάσεις της στον Υφυπουργό Εσωτερικών χωρίς να συμπεριλάβει τη μη ρεαλιστική πρόταση σας.
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 24/01/2012 παρουσιάσατε στην εισήγησή σας :
1.    την πρόταση για την μεταβίβαση της αρμοδιότητας της μεταφοράς των μαθητών από τους Δήμους στην Περιφέρεια (πρόταση που συμπεριλαμβάνετε στις προτάσεις της ΠΕΔΑ) την οποία και ως παράταξη ψηφίσαμε θετικά (άρα ΟΜΟΦΩΝΑ) και
2.    την πρότασή σας για την αγορά λεωφορείων από το κράτος και την παραχώρησή τους στους Δήμους, πλήρως στελεχωμένα με οδηγούς και συνοδούς και με την κάλυψη από το κράτος των αντίστοιχων δαπανών. Την πρόταση αυτή ως παράταξη την καταψηφίσαμε ως μη ρεαλιστική και ανεφάρμοστη.
Κύριε Δήμαρχε, παρότι γνωρίζατε ότι η πρόταση σας δεν συμπεριλαμβάνεται στις προτάσεις της ΠΕΔΑ, στο Δημοτικό Συμβούλιο επιχειρήσατε, ισχυριζόμενος ότι η πρότασή σας «έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση τόσο στα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης (ΠΕΔΑ, 17.1.2012), όσο και μεταξύ αιρετών αντιδημάρχων Παιδείας της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Αττικής», να παραπλανήσετε εσκεμμένα τους συμβούλους όλων των παρατάξεων προκειμένου να στηρίξουν την πρότασή σας.
Η ενέργειά σας αυτή κ. Δήμαρχε είναι ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΑ.
Παραπλανείτε επίσης δημαγωγώντας με τις ανακοινώσεις σας τους συμπολίτες μας, γιατί εκμεταλλευόμενος την δυσχερή οικονομική κατάσταση, τους δίνετε «φρούδες» ελπίδες και προσδοκίες.
Κύριε Δήμαρχε, για το ποιός διακατέχεται από «τον ιό του τυφλού πολιτικού φανατισμού» και για το ποιος προσβάλει την πολιτική υπόσταση των αιρετών των όμορων Δήμων (που μας κατηγορείτε στην ανακοίνωσή σας), εμείς σεβόμενοι τη νοημοσύνη των συμπολιτών μας το παραπέμπουμε στην κρίση τους.
Τέλος, επειδή το θέμα έχει έμμεσα σχέση με την εκπαίδευση, προς ενημέρωση και για την αποφυγή παρεξηγήσεων, παραθέτουμε παρακάτω την επεξήγηση των λέξεων «ρεαλιστής», «λαϊκιστής», «διαστρεβλώνω» και «δημαγωγία».
Ρεαλιστής = Ο άνθρωπος που βασίζει τις πράξεις του στην αντίληψη της πραγματικότητας
Λαϊκιστής = Πρόσωπο, συνήθως της δημόσιας ζωής, που κολακεύει το λαό και υιοθετεί απόψεις ευχάριστες αλλά όχι ωφέλιμες για το λαό, με σκοπό να κερδίσει την υποστήριξη και την εύνοιά του
Διαστρεβλώνω = Παρουσιάζω σκόπιμα κάτι με αλλοιωμένη μορφή
Δημαγωγία = η πολιτική ρητορεία που αποσκοπεί στο να παρασύρει το λαό στοχεύοντας περισσότερο στο συναίσθημα παρά στη λογική
Η Συντονιστική Επιτροπή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york