Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για το μεγάλο έργο «Βελτίωση του Οδικού Τμήματος: Κόμβος Ιππικού Κέντρου – Καλύβια – Λαγονήσι – Ανάβυσσος»

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment?ui=2&ik=c8d0d2adcd&view=att&th=135a50a22f8176d5&attid=0.4&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P-w5YWtHh5gR8inBZuzWb42&sadet=1330027808204&sads=oE2ICNFRDx3R6PfNLtEpp29nwsUΣτη συνεδρίαση της Τρίτης 21/2/2012, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής έλαβε ομόφωνη απόφαση για την έγκριση σκοπιμότητας υποβολής προτάσεως του έργου ΚΟ-2/10 «Βελτίωση του Οδικού Τμήματος: Κόμβος Ιππικού Κέντρου – Καλύβια – Λαγονήσι – Ανάβυσσος» στο Π.Ε.Π. Αττικής και την εκτέλεση του από την Περιφέρεια Αττικής. Το έργο, αρχικού προϋπολογισμού 29.000.000€, μετά από την έκπτωση, «κλείνει» στα 18.895.463,74€ (με Φ.Π.Α.).
      Πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση, καθώς το συγκεκριμένο έργο είναι  ένα πολύ μεγάλο αναπτυξιακό έργο, απαραίτητο για την περιοχή, το οποίο αναμένεται να συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και στη διευκόλυνση της διέλευσης των οχημάτων.
      Ήδη έχουν ξεκινήσει τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή και ο Δήμος περιμένει τους Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΗ – ΟΤΕ – ΕΥΔΑΠ) να μετακινήσουν τα δίκτυά τους προκειμένου να προχωρήσει η επόμενη φάση του έργου.
      Με  παρέμβασή του στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο  Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου ζήτησε την επιπλέον χρηματοδότηση του εν λόγω έργου με 600.000€ για την κατασκευή του αγωγού της αποχέτευσης, που κρίνεται σκόπιμο να προηγηθεί  της κατασκευής των αγωγών ύδρευσης και όμβριων υδάτων, ώστε να μη χρειαστεί να υπάρξουν εκ νέου παρεμβάσεις (ξήλωμα δρόμων, ανακατασκευή κτλ) που θα επιφέρουν μεγάλες καθυστερήσεις και επιπλοκές στην υλοποίηση των δύο μείζονος σημασίας για το δήμο μας έργων.
      Το  αίτημα του Δημάρχου Σαρωνικού έγινε  αποδεκτό και υπήρξε η δέσμευση ότι  θα αναζητηθεί ο τρόπος προκειμένου  η παραπάνω αναγκαία παρέμβαση να ενταχθεί στο σύνολο του έργου. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york