Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ «ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ»

Την Κυριακή 05/02/2012, η «Δύναμη Ελπίδας», κάλεσε τις Φίλες και τους Φίλους της  στο κέντρο «Άμμος» για την κοπή της Πίτας του νέου έτους.
Η προσέλευση των Φίλων, ομολογουμένως, ήταν εντυπωσιακή  και γι’ αυτό ο Πρόεδρος της  παράταξης κος Γ. Αδάμος και το Πολιτικό Συμβούλιο, θα ήθελαν να ευχαριστήσουν  θερμά τους συνδημότες μας για  την τιμή που μας επεφύλαξαν.
Το «τελετουργικό» της συγκέντρωσης ξεκίνησε με καλωσόρισμα από την δημοτική σύμβουλο κα Αγγελική Τεμπονέρα και ακολούθησε ομιλία (παρατίθεται πιο κάτω) του Προέδρου της Κίνησης κου Γεωργίου Αδάμου.
Με το πέρας της  ομιλίας του κου Αδάμου, δόθηκε ο λόγος σε αρκετούς Δημότες και  Κατοίκους του Δήμου μας, οι οποίοι παρουσίασαν διάφορα θέματα και  έκαναν προτάσεις για την βελτίωση της ποιότητας ζωής στην περιοχή  μας.
Ακολούθως και σύμφωνα  με τις παραδόσεις μας, κόπηκε η βασιλόπιτα, το φλουρί της οποίας ανέδειξε τυχερό της χρονιάς τον μικρό μας  φίλο Μιχάλη Ντίνα.
Το δώρο ήταν το εξαιρετικό βιβλίο του συντοπίτη μας συγγραφέα  Σταμάτη Μεθενίτη, με τίτλο «Το Μαρκόπουλο των Μεσογείων - Οδοιπορικό στους αιώνες».  
                  Πόρτο Ράφτη, 07/02/2012
                  «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ»
                  το  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας του Προέδρου Γιώργου Αδάμου:
Φίλες και Φίλοι καλημέρα
  • με την ευκαιρία της σημερινής μας συνεύρεσης θα ήθελα να σας καλωσορίσω και να σας ευχηθώ καλή χρονιά, υγεία και ευτυχία για εσάς και τις οικογένειές σας.
  • έχουμε την τύχη να ζούμε σ’ ένα πανέμορφο τόπο - αξίζουμε μια καλύτερη ζωή και απαιτούμε άλλου επιπέδου υπηρεσίες από τον Δήμο μας. 
  • μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να το πιστέψουμε.
  • σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη ως κοινωνία να μεγαλώσουμε τη ΔΥΝΑΜΗ μας και να διατηρήσουμε ζωντανή την ΕΛΠΙΔΑ,  έτσι ώστε να έχουμε ελπίδα για τη ζωή μας.
  • τίποτα δεν χαρίζεται σε κανέναν, όλοι ξέρουμε ότι στη ζωή τα πάντα κερδίζονται με αγώνες
  • η παράταξη μας, η «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ», καταφέρνει και διαψεύδει συνεχώς τις Κασσάνδρες.
  • πριν ενάμιση χρόνο - 3 μόλις μήνες πριν τις εκλογές – όταν κάναμε τις πρώτες συζητήσεις για να φτιάξουμε το συνδυασμό μας, πολλοί ισχυρίζονταν ότι αυτό είναι αδύνατο. Ωστόσο τα καταφέραμε και με την αγάπη σας έχουμε σήμερα δυο (2) δημοτικούς συμβούλους.
  • αμέσως μετά άρχισαν να διαδίδουν ότι διαλυόμαστε και προσπάθησαν με κάθε τρόπο – θεμιτό και αθέμιτο - να απαξιώσουν τη δράση μας και την ύπαρξή μας.
  • μας προπηλάκισαν, μας απείλησαν, ακόμα και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, άλλα πήραν  την απάντησή τους.
  • είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, πριν λίγο καιρό, με τίτλο:
             «η μόνη και ουσιαστική αντιπολίτευση είναι η ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ»
  • αυτό το έχουν αντιληφτεί οι πάντες. Γι’ αυτό και θα έχετε διαπιστώσει ότι ο κ. Δήμαρχος εκδίδει και μοιράζει συνεχώς ανακοινώσεις όχι με πολιτικές θέσεις αλλά με χαρακτηρισμούς, συχνά ανεπίτρεπτους για την θέση του, εναντίον της «ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ»  αλλά  και συγκεκριμένων στελεχών μας προσωπικά. Μας αποκαλεί συνεχώς «ο Αδάμος και η παρέα του»,
            προσβάλλοντας όλους εσάς που με τη συμμετοχή σας έχετε φέρει αυτό
           το αποτέλεσμα.
     Εμείς, αντί για χαρακτηρισμούς του ιδίου επιπέδου, απαντάμε με
    πολιτικές θέσεις.
     Δεν θέλει ο κ. Μεθενίτης  να παραδεχτεί την οντότητα και τη δυναμική της
      Παράταξής μας, αποφεύγει τις λέξεις  «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ», που μάλλον
     θα τις βλέπει στον ύπνο του ως εφιάλτη.
  • η παράταξή μας είναι πανταχού παρούσα και με τη δύναμη των θέσεων της και την καθαρότητα των απόψεων της μεγαλώνει αδιάκοπα.
  • προχωρήσαμε στην εσωτερική μας οργάνωση, ψηφίσαμε καταστατικό, το όποιο μπορεί να το έχει ο καθένας μέσω της ιστοσελίδας μας και εκλέξαμε τα πολιτικά μας όργανα.
  • διατηρούμε τα γραφεία μας, τα όποια είναι ανοιχτά σχεδόν κάθε μέρα 7 με 9 το απόγευμα.
  • κάθε Δευτέρα έχουμε ανοιχτή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της κίνησής μας όπου ο καθένας, χωρίς να γίνει μέλος της «ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ», μπορεί να έλθει να ακούσει αλλά και να  προβάλλει τις απόψεις του.            
  • εξακόσιοι (600) και πλέον συμπολίτες μας λαμβάνουν συνεχή ενημέρωση μέσω email και έχουν τη δυνατότητα από το χώρο τους να μας στέλνουν τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους, πολλές από τις οποίες βλέπουν να τις υιοθετούμε και να τις προβάλλουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τι  είναι αυτό που  μας κάνει να ξεχωρίζουμε:
  1. Η πολλή δουλειά, έχουμε τις περισσότερες συμμετοχές τόσο στα δημοτικά συμβούλια όσο και στις διάφορες επιτροπές. Δεν απουσιάζουμε σε κρίσιμα τοπικά ζητήματα και δεν εμφανιζόμαστε, όπως άλλοι, μόνο όταν είναι να εκφράσουμε την κεντρική πολιτική γραμμή του κόμματος που υποστηρίζουμε και μας υποστηρίζει.
  2. Οι γνώσεις μας και οι ικανότητες των στελεχών μας
  3. Η ανιδιοτέλεια και η πλήρης ανεξαρτησία μας. Δεν μας ενώνει κάποια κομματική γραμμή, δεν μας προστατεύει κάποια κομματική «ομπρέλα» ούτε πολύ περισσότερο άλλης φύσεως συμφέροντα.
    Το σύνθημα μας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ» είναι αυτό που μας ενώνει.
    Η αγωνία για το μέλλον των παιδιών μας, μας δίνει ΔΥΝΑΜΗ.
    Η αφοσίωση μας στο  κοινωνικό συμφέρον γιγαντώνει την ΕΛΠΙΔΑ
  • Από την πρώτη στιγμή ορθώσαμε το ανάστημα μας απέναντι στην αναξιοκρατία, τη διαφθορά, την ανικανότητα, την προχειρότητα, τα συμφέροντα των ολίγων και απαιτήσαμε τα αυτονόητα. Να αποκτήσουν το πραγματικό τους νόημα έννοιες, όπως:
ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ  – ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ                                                    ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.
  • Δεν υπάρχουν για μας ημέτεροι -  δικοί μας.
  • Όλοι είμαστε ίσοι σε δικαιώματα, σε όλους πρέπει να δίνονται οι ίδιες ευκαιρίες.
  • Δεν διχάζουμε, ενώνουμε, αναδεικνύουμε τα καλά στοιχεία του καθενός, αναπτύσσουμε την ευγενή άμιλλα για το καλό όλων μας.
    Για να μη καταχραστώ το χρόνο σας και να δώσουμε τη δυνατότητα να ακουστούν και άλλες απόψεις,  θα αναφέρω μερικά από τα σοβαρότερα θέματα που μας απασχόλησαν αυτό το χρόνο. Εφόσον ζητηθούν θα δώσουμε στη συνέχεια διευκρινήσεις και λεπτομέρειες.
  1. Αποχέτευση
     Στο πρόγραμμα  μας προεκλογικά είχαμε προτείνει  εκτός από τη διεκδίκηση του  μεγάλου έργου της Αποχέτευσης να ληφθούν άμεσα  μέτρα,  «ασπιρίνες» τα είχαμε χαρακτηρίσει, ώστε να περιοριστεί η ανεξέλεγκτη ρύπανση της θάλασσας. Τέτοια ήταν ο έλεγχος της στεγανότητας των βόθρων των καταστημάτων της παράκτιας ζώνης και της πλαζ, η αυστηρή αστυνόμευση για το άδειασμα των βόθρων στους δρόμους, η δυνατότητα ένταξης σε επιδοτούμενα προγράμματα της κατασκευής ατομικών βιολογικών βόθρων, κ.α. Σήμερα, ένα χρόνο μετά, τίποτα δεν έχει γίνει και το έργο της δημιουργίας αποχέτευσης στην παράκτια ζώνη, έστω και αυτό των (600) συνδέσεων, συναντάει ακόμα εμπόδια. Επικροτήσαμε την αλλαγή στάσης των άλλων Δημοτικών παρατάξεων και την απόσυρση της προσφυγής του Δήμου εναντίον του ΚΕΛ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ και επιμείναμε το σύνολο των λυμάτων του ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ να οδεύσει κατευθείαν εκεί και όχι στη «ΜΕΡΕΝΤΑ», μιας και αυτό επιστημονικά θεωρείται αδύνατο.
  1. Αξιοκρατία και Διαφάνεια στις προσλήψεις στο Δήμο.
    Ίσως όλοι γνωρίζετε  ότι η Δημοτική αρχή προκήρυξε εν μέσω Αύγουστου (35) θέσεις με 8μηνες συμβάσεις και βεβαίως αυτοί που προσήλθαν και κατέθεσαν αίτηση ήταν κατά πλειοψηφία οι συγγενείς και φίλοι δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης. Την απόφαση αυτή η κίνηση μας την έχει προσβάλει στα αρμόδια διοικητικά όργανα.
  1. Έλεγχος της οικονομικής διαχείρισης της τρέχουσας χρονιάς και των προηγούμενων ετών.
    Είμαστε η μόνη παράταξη που ψήφισε τα ευρήματα, που ήταν πολλά, να σταλούν στον εισαγγελέα. Η Δημοτική αρχή, ενώ αρχικά συμφώνησε, στη συνέχεια άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να τα στείλει  στο Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για περαιτέρω έλεγχο, με άμεσο τον κίνδυνο της παραγραφής.
  1. Είσπραξη των λογαριασμών νερού και των δημοτικών τελών.
    Κατ’ επανάληψη έχουμε ζητήσει στοιχεία για δημότες, οι οποίοι οφείλουν υπέρογκους λογ/σμούς νερού καθώς και την έκδοση των λογ/σμών για τους οικισμούς Πολυτεχνείου, Νέας Βραυρώνος, Χαμολιάς. Δυστυχώς δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο, πλήρης αδράνεια και ύποπτη αδιαφορία εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής.
  1. Ανάδειξη του θέματος του γηπέδου του ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ στο ΑΥΛΑΚΙ.
    Ζητήσαμε επίμονα  ο σύλλογος «ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ» να παρουσιάσει  τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ήταν συντριπτικά. Επίσημες αεροφωτογραφίες από τη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού αποδεικνύουν ότι η έκταση ήταν Θάλασσα. Ο δικηγόρος του Δήμου ισχυρίστηκε ότι δεν κατάφεραν να εντοπίσουν έστω και ένα μάρτυρα που να το βεβαιώσει, ενώ οι διεκδικητές βρήκαν τους δικούς τους που βεβαιώσαν ότι καλλιεργούσαν το χώρο αυτό. Ζητήσαμε  αλλαγή των δικηγόρων μιας και ο Δήμος έχασε και τη δίκη για την οφειλή διαφυγόντων ενοικίων και κινδυνεύει να αναγκαστεί να πληρώσει ένα σημαντικό πόσο (διεκδικείται το ποσό του 1.800.000 €). Για να υπερασπιστούμε την δημοτική περιουσία ζητήσαμε να συναντηθούν οι επικεφαλής των παρατάξεων με τους νομικούς συμβούλους τους, προκειμένου να χαραχτεί η τακτική αντιμετώπισης του θέματος στο εγγύς μέλλον. Έχουν περάσει δυο(2) μήνες και ακόμη περιμένουμε.
  1. Προστασία των κοινοχρήστων χώρων.
    Δίνουμε καθημερινά μάχη για να σώσουμε τους κοινόχρηστους  χώρους. Με την αδιαφορία των προηγουμένων διοικήσεων να εισπράξουν τις οφειλόμενες  εισφορές σε χρήμα από την ένταξη στο σχέδιο των περιοχών και με αυτά να αποζημιώσουν αυτούς που οι ιδιοκτησίες τους δεσμεύτηκαν για  κοινόχρηστους χώρους, άρχισαν να έρχονται βροχή οι δικαστικές αποφάσεις  για αναγκαστική  άρση απαλλοτριώσεων. Το αποτέλεσμα θα είναι το ΠΟΡΤΟ  ΡΑΦΤΗ να μείνει χωρίς κοινόχρηστους  χώρους, παρά το ότι μπήκαν στο σχέδιο χιλιάδες στρέμματα.
  1. Το μεγάλο θέμα της «ΠΟΥΝΤΑΣ».
    Το θέμα το αναδείξαμε και το προβάλλαμε, με αποτέλεσμα να σταματήσουμε τους επιδόξους «αναπτυξιακούς επενδύτες», οι οποίοι σκοπό είχαν να οικοδομήσουν το μοναδικό αυτό κομμάτι φυσικού κάλλους της περιοχής μας, και μάλιστα με αυξημένο συντελεστή. Εδώ να τονίσουμε ότι δεν διεκδικούμε την ιδιοκτησία κανενός. Ζητάμε να εφαρμοστεί ο νόμος που ισχύει, και να μην γίνουν παρανομίες που θα είναι σε βάρος της ποιότητας της ζωής μας, στο όνομα οποιωνδήποτε συμφερόντων
  1. Συγκοινωνία.
    Οι κάτοικοι και ιδιαίτερα αυτοί του ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, απαιτούν συγκοινωνία που να συνδέει κάθε μισή ώρα ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ - ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ – ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΡΟ/ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ και ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ. Η Δημοτική Αρχή, αντί να φροντίσει για την επίλυση αυτού του ζητήματος, έχει παραχωρήσει με μια μηνιαία σύμβαση που έχει λήξει από το καλοκαίρι τα δυο μικρά λεωφορεία που διαθέτει στα ΚΤΕΛ, τα οποία ΚΤΕΛ βεβαίως ενδιαφέρονται μόνο για το δικό τους συμφέρον. Ζητάμε να αξιοποιηθεί η περιουσία του Δήμου προς όφελος των κατοίκων και όχι των ΚΤΕΛ. Ζητάμε να αναδειχθούν οι συμβατικές υποχρεώσεις των ΚΤΕΛ, μιας και έχουν την αποκλειστικότητα του συγκοινωνιακού έργου στο Δήμο μας. Πριν είκοσι (20) χρόνια το ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ συνδέονταν με το ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ κάθε μια (1) ώρα, δεν μπορεί και σήμερα να γίνεται το ίδιο.
  1. Το μεγάλο θέμα με τα απορρίμματα.
    Πιέζουμε για  αναδιοργάνωση του όλου συστήματος αποκομιδής των απορριμμάτων. Επιδιώκουμε  τη συνεργασία όλων –  Δήμου, συλλόγων, επαγγελματιών, κατοίκων, κλπ - στη προσπάθεια να καθαρίσουμε και να διατηρήσουμε καθαρό τον τόπο μας. Να θυμίσουμε εδώ ότι αναδείξαμε και ματαιώσαμε την προσπάθεια για μεταφορά των υπολειμμάτων του ΧΥΤΥ της ΚΕΡΑΤΕΑΣ στο Δήμο μας (η γνωστή υπόθεση με την περιοχή ΓΙΔΟΤΟΠΙ στη ΜΕΡΕΝΤΑ) 
  1.   Λιμενικό Δημοτικό Ταμείο.
          Με συμφωνία που έγινε εν κρύπτω, συμπολίτευση και αξιωματική
          αντιπολίτευση απέκλεισαν  την παράταξή μας από την εκπροσώπησή
         της στο Δ.Σ. του ταμείου. Ωστόσο, τους προειδοποιούμε ότι τα μάτια
         μας θα είναι συνεχώς στραμμένα επάνω τους και οποιαδήποτε
         προσπάθεια που θα παρεκκλίνει των αρχών της χρηστής διοίκησης θα
         στηλιτεύεται.
  1. Κεραίες κινητής τηλεφωνίας.
    Παρ’ όλο που οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου ενέκριναν το αίτημα για εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας εντός του οικιστικού ιστού της πόλεως του ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ και η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής ήταν ψήφος κατά συνείδηση, η «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» με την εμπεριστατωμένη παρουσίαση στοιχείων από τη σχετική βιβλιογραφία  στο Δημοτικό Συμβούλιο, τεκμηρίωσε τους λόγους για τους όποιους το αίτημα θα πρέπει να απορριφθεί. Μετά την εισήγησή μας ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου ερμηνεύοντας τα αισθήματα όλου του Δ.Σ   είπε: «μετά την εισήγηση του κ. Αδάμου το θέμα καταψηφίζεται ομόφωνα». Η «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» ζήτησε επιπλέον η Δημοτική Αρχή να απαιτήσει από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να της παραδώσουν πλήρη κατάλογο με όλες τις εγκατεστημένες κεραίες, προκειμένου να ερευνήσει για τυχόν ύπαρξη παράνομα εγκατεστημένων κεραιών.
    12. Ρύπανση από ιππόδρομο - αεροδρόμιο.
    Ποτέ δεν μπορούσαμε να φαντασθούμε τι περιβαλλοντικούς κινδύνους κρύβει η λειτουργία του ιππόδρομου. Διαπιστώσαμε ότι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας δεν τηρούνται και τα απόβλητα στην πλειονότητα τους καταλήγουν στα ρέματα, τους δρόμους και βεβαίως στη θάλασσα. Σ’ αυτή λοιπόν την περιοχή, που οι κάτοικοι κοντινών συνοικισμών , όπως ο Γιανναπάς και το Συνορέζι, που απέχουν πάνω από 1 χλμ, ανησυχούν για την ρύπανση, θεωρούμε πως είναι ανεπίτρεπτο να ανεγερθούν σχολικά κτίρια. Επιπλέον, ο βιολογικός καθαρισμός του αεροδρομίου δεν έχει αποδέκτη με αποτέλεσμα τα επεξεργασμένα;;; λύματα να χύνονται στον Ερασίνο ποταμό και να δημιουργούν, επίσης, σοβαρά περιβλήματα ρύπανσης.
    13. Μεταδημoτεύσεις.
    Παρά τις περσινές διαβεβαιώσεις του κ. Δημάρχου ότι  θα διευκολύνονταν να μεταδημοτεύσουν  οι πραγματικά μόνιμοι κάτοικοι του  Δήμου μας, ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να προβάλλονται εμπόδια. Κατά παράβαση του νόμου απαιτούν να δηλώνεται  ως μόνιμη κατοικία στη φορολογική δήλωση, η κατοικία εντός των ορίων  του Δήμου. Ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή να θυμηθεί τι έλεγε και να τηρήσει το λόγο της.
  1. Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών.
    Η θέση μας είναι ότι στον συγκεκριμένο χώρο (παραπλεύρως του κοιμητηριού) και στην είσοδο του Δήμου δεν μπορεί να εγκατασταθεί αποτεφρωτήριο νεκρών. Η πρότασή μας είναι να ερευνηθεί η εξεύρεση άλλης περιοχής – μακριά από κατοικίες και παραγωγικές δραστηριότητες τροφίμων – που πιθανόν θα μπορούσε να χωροθετηθεί μια τέτοια εγκατάσταση.
Φίλες και Φίλοι,                        
Από την πρώτη στιγμή κύριο μέλημα μας είναι να επιδιώκουμε τη συμμετοχή όλο και περισσότερων στα κοινά. Προσπαθούμε γι’ αυτό με όλες μας τις δυνάμεις. Η μεγάλη συμμετοχή με ταυτόχρονη τήρηση διάφανων δημοκρατικών διαδικασιών, αναδεικνύει τους «ΑΡΙΣΤΟΥΣ» . Η συμμετοχή είναι αυτή που θα αποτρέψει να γίνονται δημοτικοί άρχοντες μόνο αυτοί που έχουν χρήματα ή έχουν την δυνατότητα να εκποιήσουν ακίνητη περιουσία για να διεξαγάγουν πολυδάπανο προεκλογικό αγώνα.
Αγαπητοί συμπολίτες,
φοβούνται την εντιμότητά μας,  τους πονάει η ανιδιοτέλεια μας.
Είναι κολλημένοι στο παρελθόν  και χρησιμοποιώντας αναχρονιστικές μεθόδους προσπαθούν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη.
Η «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» λειτουργεί με ανιδιοτέλεια και τιμιότητα. Αγαπάμε  τον τόπο που επιλέξαμε  να ζήσουμε και να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας.  Αγαπάμε την πρόοδο του τόπου μας αλλά και την ατομική πρόοδο των κατοίκων του Δήμου.
Η ενασχόληση με τα κοινά δεν αποτελεί για μας στόχο ζωής μιας και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ήδη μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία.
Δεν αλλάζουμε τους εαυτούς  μας,   δεν υποκρινόμαστε,  δεν κατευθυνόμαστε.
Όλοι μαζί συναποφασίζουμε και επιλέγουμε την πορεία μας.
Στο σημείο αυτό επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε δυο ρήσεις αρχαίων προγονών μας:
Πλάτων, 427-347 π.χ.,
«μια από τις τιμωρίες για το ότι δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι, ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου».
Αριστοτέλης, 384-322 π.χ.,
«το κύριο γνώρισμα του πολίτη είναι η συμμετοχή στην απονομή δικαιοσύνης και στην άσκηση εξουσίας».
  • πρέπει να αντιληφτούμε όλοι ότι τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται μόνο ατομικά. Η συμμετοχή και η ανάπτυξη της συλλογικότητας είναι αυτή που θα δώσει άλλη διάσταση στον αγώνα μας.
  • με ΑΡΧΕΣ - ΟΡΑΜΑ – ΣΥΝΕΠΕΙΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ΟΡΓΑΝΩΣΗ, να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Μπορούμε, αρκεί να το πιστέψουμε!                          
                                          ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york