Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Ο Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος βράβευσε τους νέους φοιτητές

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011 στις 19:00 στο Π.Κ. Σπάτων ΄ Χρήστος Μπέκας’ ο Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού & Περιβάλλοντος ‘Ο Ξενοφών’ του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος βράβευσε τους νέους φοιτητές μέσα σε μία άκρως συγκινησιακή ατμόσφαιρα. Την εκδήλωση άνοιξε ο Δήμαρχος Σπάτων Αρτέμιδος κ. Μάρκου Αντ. Χρήστος ο οποίος μεταξύ άλλων είπε:

<< Καλούμε σε μια συνεχή συνεργασία τους νέους μας σπουδαστές και φοιτητές που προσεγγίζουν σήμερα την εξειδικευμένη επιστημονική γνώση, για να υλοποιήσουμε μια σειρά έργα, μελέτες και παρεμβάσεις που έχει ανάγκη ο τόπος μας που εξ αιτίας των περιορισμένων πόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν μπορούν να εκτελεστούν.

· Η καταγραφή και η τεκμηρίωση της ιστορίας του τόπου

· Η ίδρυση και λειτουργία ιστορικού λαογραφικού μουσείου

· Η συντήρηση έργων και μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς

· Η ενίσχυση των κοινωνικών υπηρεσιών και των κοινωνικών δομών του δήμου

· Η στήριξη δημοτών που έχουν ανάγκη ειδικής κοινωνικής φροντίδας

· Η προστασία του περιβάλλοντος

· Η τουριστική προβολή του τόπου και η αναγνώρισή του ως τουριστικού προορισμού

· Η διάχυση και εγκατάσταση της νέας τεχνολογίας της πληροφορικής με καινοτόμες μορφές χρήσης από το ευρύ κοινό

Είναι κάποια από τα έργα και τις πρωτοβουλίες που η δημοτική αρχή έχει στο πρόγραμμά της και χρειάζεται την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΆ & ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ, των ειδικοτήτων της ιστορίας, της μουσειολογίας, των κοινωνικών επιστημών, των μηχανικών περιβάλλοντος, του τουρισμού, των μηχανικών των Η/Υ, με όποιο δυνατό τρόπο, φέρνοντας και με αυτό τον τρόπο την επιστημονική πανεπιστημιακή κοινότητα κοντά στην κοινωνία.

Για το σκοπό αυτό η δημοτική αρχή θα καθιερώσει ειδικά κίνητρα και τιμητικούς επαίνους για την εθελοντική τους προσφορά.

Καλώ αυτή τη γενιά των επιτυχόντων, τους 187 νέους φοιτητές και σπουδαστές των ιδρυμάτων, να ξεχωρίσουν αφενός στην επιστήμη τους και αφετέρου για την εθελοντική τους προσφορά στο τόπο μας, που την έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά αυτή την εποχή.

Σας καλώ να πλαισιώσετε τις εθελοντικές δράσεις του Δήμου και επίσης να έχετε ως αναφορά στις μελέτες σας, τις εργασίες σας, τις διατριβές σας, την επιστημονική σας έρευνα, τον τόπο μας και τον πολιτισμό του.>>.

Στην συνέχεια το λόγο πήρε η Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού & Περιβάλλοντος ‘Ο Ξενοφών’ του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος κα Μάρκου Παναγιώτα η οποία είπε:

<< Η σημερινή βραδιά είναι αφιερωμένη στους νέους φοιτητές των Σπάτων και της Αρτέμιδος και τους γονείς τους.

Επιβραβεύουμε τον κόπο τους , τις αγωνίες αλλά και τη μεγάλη χαρά τις επιτυχίας τους. Η εισαγωγή στα Ανώτατα και Ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι σταθμός στην ζωή των νέων ανθρώπων. Είναι ορόσημο. Δώσατε μάχη με ένα σκληρό εκπαιδευτικό σύστημα και τα καταφέρατε.

Η ζωή βέβαια είναι γεμάτη από μάχες που πρέπει να δίνουμε ανεξαρτήτως αποτελέσματος και για τα παιδιά που δεν τα κατάφεραν οι ευκαιρίες συνεχίζονται.

Άλλωστε ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά σας είναι μακρύς.

Σε μια κοινωνία που αλλάζει από μέρα σε μέρα , σ ’ ένα κόσμο που γέρνει ,που γκρεμίζεται, οι μόνες σταθερές αξίες είναι η γνώση, το ήθος, η παιδεία με την ευρύτερη έννοια του όρου.

Συγχαίρω εσάς και τους γονείς σας για την επιτυχία σας και σας αφιερώνω ένα γνωμικό του Νίκου Καζαντζάκη. ’Ό,τι δεν συνέβη ποτέ είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά’>>.

Στην εκδήλωση παρέστησαν : ο Δήμαρχος Σπάτων Αρτέμιδος κ. Χρήστος Αντ. Μάρκου, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Μαργέτης Αθανάσιος ,Πουλάκης Πέτρος, Σερέτης Χρήστος, οι Δοιμοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κουλοχέρης Γεώργιος, Τούντας Αντώνιος, Στάμου Δημήτριος, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αρτέμιδος κ. Ρήγας Γρηγόριος και τα μέλη κ. Φακής Νικόλαος και η κ. Σαρρή Δήμητρα καθώς και το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Σπάτων κ. Λουκάς Αθανάσιος, ο τ. βουλευτής της Ν.Δ. κ. Σταύρου Απόστολος και οι λυκειάρχες των Γενικών Λυκείων Σπάτων – Αρτέμιδος κ.κ. Ροζάνης Δημήτριος και Γιώτας Γεώργιος.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε η βράβευση των νέων φοιτητών και για πρώτη φορά δόθηκαν 2 αριστεία στην Ελίνα Γκερέκου κάτοικο Αρτέμιδος που αποφοίτησε από το ΕΠΑΛ Κορωπίου και η οποία εισήχθη στην Νοσηλευτική ΤΕΙ Αθήνας με σειρά 8η και στον Τσιουμάνη – Μάνο Κωνσταντίνο ο οποίος συγκέντρωσε το μεγαλύτερο βαθμό πρόσβασης και εισήχθη στο Ε.Μ.Π. στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών.

Ακολούθησε πλούσιος μπουφές με γλυκά χορηγία του Ζαχαροπλαστείου Απόστολος Βάρσος της Αρτέμιδος.

DSC_40182 DSC_40164 DSC_40178

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york