Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Βίντεο - σοκ με Αμερικανούς Πεζοναύτες



Το Σώμα των Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες ότι διεξάγει έρευνα για την βιντεοταινία όπου εμφανίζονται τέσσερις Αμερικανοί στρατιωτικοί να ουρούν σε σορούς μαχητών Ταλιμπάν.

Στην ερασιτεχνική ταινία που δημοσιεύθηκε στο Ιντερνετ και προέρχεται μάλλον από επιχείρηση στο Αφγανιστάν, εμφανίζονται τέσσερις άνδρες ντυμένοι με αμερικανικές στρατιωτικές στολές να ουρούν επί τριών πτωμάτων έχοντας επίγνωση ότι ένα πέμπτο άτομο τους βιντεοσκοπεί.

Σε κάποια στιγμή ακούγεται ο ένας από τους στρατιώτες να λέει απευθυνόμενος στο ένα από τα πτώματα επάνω στο οποίο ουρεί: «Καλή σου μέρα φίλε μου».

«Δεν έχουμε ακόμη επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του βίντεο, αλλά αυτές οι ενέργειες δεν συνάδουν με τις αξίες μας και δεν εκφράζουν τους Πεζοναύτες», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα το Σώμα των Πεζοναυτών.

«Μου γύρισε το στομάχι», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Όποιες και να είναι οι συνθήκες ή όποια και αν είναι τα πρόσωπα στο βίντεο αυτό, πρόκειται για μία αηδιαστική συμπεριφορά, τερατώδη και απαράδεκτη για κάθε ένστολο», είπε.

Αυτό το είδος συμπεριφοράς αντιβαίνει στον κώδικα της στρατιωτικής δικαιοσύνης, δήλωσε άλλος αμερικανός στρατιωτικός, σύμφωνα με τον οποίο το είδος του κράνους και του όπλου που φορούν οι αμερικανοί στρατιωτικοί παραπέμπει, εάν επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα του βίντεο, σε ομάδα επίλεκτων σκοπευτών.

Περί τους 20.000 Πεζοναύτες είναι ανεπτυγμένοι στο Αφγανιστάν, κυρίως στις επαρχίες Κανταχάρ και Χελμάντ.

Σε μία επιστολή που έστειλε στον υπουργό Αμυνας Λίον Πανέτα, το Συμβούλιο Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων, η μεγαλύτερη αμερικανική μουσουλμανική ένωση «καταδικάζει αυτήν την κατά τα φαινόμενα βεβήλωση σορών».

Αποτελεί «παραβίαση των κανονισμών του στρατού της χώρας μας και κανόνων του πολέμου που απαγορεύουν τέτοιες ανήθικες και αηδιαστικές πράξεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Έχουμε εμπιστοσύνη στο γεγονός ότι μία απόλυτα διαυγής έρευνα θα διεξαχθεί για το ανησυχητικό αυτό περιστατικό και ότι θα ληφθούν τα προσήκοντα μέτρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συμβουλίου Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων , που θεωρεί ότι οι στρατιώτες που εμπλέκονται το συμβάν θα τιμωρηθούν σύμφωνα με τον στρατιωτικό κώδικα και τους νόμους των Ηνωμένων Πολιτειών.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york