Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Δήλωση του Μανώλη Τσαλικίδη Αντιδημάρχου Σαρωνικού: «Ευθείες απαντήσεις για απευθείας αναθέσεις»

049_thumb[2] Δήλωση του Μανώλη Τσαλικίδη Αντιδημάρχου Σαρωνικού: «Ευθείες απαντήσεις για απευθείας αναθέσεις»

Με αφορμή το δημοσίευμα για «απευθείας ανάθεση του Φιλίππου σε συγγενή του Αντιδημάρχου» οφείλω να δηλώσω τα εξής:

Είναι προφανές ότι, εφόσον ο χωματουργός κ. Ι. Τοπάλογλου προσφέρει τις υπηρεσίες του στo Δήμο Σαρωνικού, ο Δήμος οφείλει, όπως και στην περίπτωση της συνεργασίας του με οποιονδήποτε πολίτη, να του καταβάλλει την προβλεπόμενη αμοιβή για τις υπηρεσίες του, ακολουθώντας τις διαδικασίες που ορίζει ο νόμος.

Προφανές είναι επίσης ότι, στην προκειμένη περίπτωση, την ευθύνη για την επιλογή της διαδικασίας και του τρόπου πληρωμής του κ. Ι. Τοπάλογλου είχε αυτοδικαίως ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος οικονομικών ο οποίος έλαβε και τη σχετική απόφαση.

Παράλληλα, κάθε πολίτης (συγγενής ή όχι) ασφαλώς έχει την προσωπική ευθύνη των επιλογών του.

Είναι γνωστό ότι οι απευθείας αναθέσεις (ακόμη και αν υλοποιούνται απολύτως νόμιμα) προκαλούν καχυποψία, πόσο μάλλον όταν συνδέονται με συγγενείς αιρετών.

Προσωπικά ενημερώθηκα για το γεγονός της απευθείας ανάθεσης μετά την υπογραφή από το Δήμαρχο και τη δημοσιοποίηση της σχετικής σύμβασης και ήδη έχω ζητήσει τη ματαίωσή της, για λόγους που δεν αφορούν τη νομιμότητα της, αλλά την αποκατάσταση του ηθικού ζητήματος που προέκυψε.

Μου προκαλεί όμως μεγάλα ερωτηματικά ο τρόπος με τον οποίο ο συνάδελφος Αντιδήμαρχος οικονομικών, (σε μια στιγμή μάλιστα που η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους διοικούντες είναι έτσι και αλλιώς κλονισμένη) χειρίστηκε εν αγνοία μου το θέμα και δημιούργησε με τους χειρισμούς του, ζήτημα ηθικής τάξης ως προς το όνομά μου.

Η δημόσια διοίκηση και ιδιαίτερα η οικονομική διαχείριση απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Στις δε περιπτώσεις απευθείας αναθέσεων απαιτείται απόλυτη διαφάνεια και άμεση ενημέρωση, ακριβώς γιατί οι αιρετοί δεν πρέπει να απολογούνται για ζητήματα ηθικής εκ των υστέρων, όταν δεν έχουν ενημερωθεί εκ των προτέρων.

Μανώλης Τσαλικίδης

Αντιδήμαρχος Σαρωνικού

Υ.Γ. Ευθέως θέλω να δηλώσω πως δε συμμερίζομαι σενάρια συνωμοσιολογίας, ότι δηλαδή η συγκεκριμένη ανάθεση υλοποιήθηκε «για να πληγεί ο Τσαλικίδης», εισπράττω όμως τη συγκεκριμένη συναδελφική πρακτική ως μάθημα.

Και τα μαθήματα στην πολιτική ζωή είναι πολύτιμα στο βαθμό που δεν επιτρέπουμε -και δε θα το επιτρέψω- να μετατραπούν σε παθήματα.

 

________________________________________________________________________________________

Για συνεχή ενημέρωση


κάντε μας like στοb

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york