Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ: ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 5ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

156

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 5ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, ο επικεφαλής της Κίνησής μας κ. Γιώργος Αδάμος και η δημοτική σύμβουλος κα Αγγελική Τεμπονέρα, ανέδειξαν τα ακόλουθα θέματα:

ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Υπενθύμισαν, για ακόμη μια φορά, τη θέση της «ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ» αναφορικά με το τέλος παρεπιδημούντων και τα τέλη επί των ακαθαρίστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων και συναφών καταστημάτων. Το ζήτημα αυτό ανεδείχθη, κυρίως, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 7ης Δεκεμβρίου και τα όσα ειπώθηκαν περιγράφονται στο αντίστοιχο Δελτίο Τύπου, το οποίο είναι δημοσιευμένο τόσο στην ιστοσελίδα της Κίνησής μας, όσο και σε όλες τις τοπικές ιστοσελίδες, το οποίο λέει τα εξής: [ο κ. Δήμαρχος τοποθετούμενος για τα οφειλόμενα «τέλη επί των ακαθαρίστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων και συναφών καταστημάτων», ανέφερε πως υπάρχει δήλωση αδυναμίας των ιδιοκτητών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Αιτιολόγησε δε τη συσσώρευση των συγκεκριμένων οφειλών προς το Δήμο, ως απόρροια της προτροπής της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής προς τους καταστηματάρχες «να μην πληρώνουν για να παραγραφούν»!! ]

Ξεπερνώντας το σοκ της συγκεκριμένης δήλωσης, οι εκπρόσωποί μας τόνισαν :

α) Τα τέλη αυτά είναι χρήματα που πληρώνουν οι καταναλωτές όπως ο ΦΠΑ και

όπως αποδίδεται ο ΦΠΑ έτσι θα πρέπει να αποδίδονται και τα συγκεκριμένα

τέλη β) έχουν παραγραφεί ήδη σημαντικές οφειλές για τα έτη προ του 2005,

επειδή ποτέ δεν βεβαιώθηκαν από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές. Τα εν

λόγω ποσά για κάθε επιχείρηση είναι σημαντικού ύψους, τα οποία ουσιαστικά

αφαιρέθηκαν από το Ταμείο του Δήμου και κατ’ επέκταση από τους νομοταγείς

Δημότες γ) η μη απόδοση των οφειλομένων αποτελεί πρόκληση και ύβρη έναντι

των επαγγελματιών εκείνων που απέδωσαν κανονικά τα οφειλόμενα τέλη δ) τα

τέλη είναι ανταποδοτικά έναντι των υπηρεσιών που παρέχει ο

Δήμος, όπως αποκομιδή απορριμμάτων, δημοτικός φωτισμός, συντήρηση

πλατειών, πεζοδρομίων, κλπ. Για όλους αυτούς τους λόγους και διότι τα χρήματα

αυτά τα έχουν παρακρατήσει και τα εκμεταλλεύονται από το 2006 μέχρι σήμερα,

περίοδο εξαιρετικά αποδοτική για αυτές τις επιχειρήσεις, ζητάμε από τους

επιχειρηματίες να προσέλθουν στην υπηρεσία του Δήμου, να αναγνωρίσουν την

οφειλή τους και από την πλευρά του Δήμου να τους γίνει ένας διακανονισμός με

τον μεγαλύτερο αριθμό δόσεων που επιτρέπει ο νόμος. Αν αυτό δεν γίνει, ο

Δήμος να βεβαιώσει τα ποσά στην Εφορία και παράλληλα για το τρέχον έτος,

μαζί με κάθε υποβολή ΦΠΑ, να βεβαιώνονται και τα αντίστοιχα Τέλη.

Μάταια, είκοσι (20) ημέρες μετά και ως συνήθως, το γραφείο τύπου του Δήμου

προσπαθεί να διαστρεβλώσει, χωρίς τεκμηρίωση, τις θέσεις μας.

2. Ζήτησαν να πληροφορηθούν που βρίσκονται τα δυο (2) μικρά λεωφορεία του Δήμου που είχαν παραχωρηθεί στο ΚΤΕΛ με σύμβαση ενός μηνός τον Ιούλιο του 2011. Με ποια απόφαση και ποιου οργάνου παραμένουν ακόμη και χρησιμοποιούνται από το ΚΤΕΛ. Υπενθυμίσθηκε ότι η «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» είχε καταψηφίσει τότε την πρόταση σύναψης σύμβασης, χαρακτηρίζοντάς την λεόντεια υπέρ του ΚΤΕΛ. Σήμερα, έξι (6) μήνες μετά, οι κάτοικοι "απολαμβάνουν" την ίδια ποιότητα υπηρεσιών, με τη σύνδεση ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ – ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ να γίνεται κάθε μια ώρα και τη σύνδεση ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ - ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ να γίνεται με μετεπιβίβαση στο Μαρκόπουλο. Ζητήθηκε να έρθει εκ νέου το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και τονίσθηκε ότι είναι απαίτηση όλων των κατοίκων να υπάρχει σύνδεση του Πόρτο Ράφτη με το Μαρκόπουλο και τον Προαστιακό κάθε μισή ώρα. Ζητήθηκε, επίσης, να χορηγηθούν αντίγραφα των αδειών κυκλοφορίας των συγκεκριμένων λεωφορείων για να διερευνηθούν οι αιτιάσεις της Δημοτικής Αρχής ότι δήθεν τα δύο λεωφορεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο από το ΚΤΕΛ, καθώς διαθέτουν άδεια για μεταφορά προσωπικού. Υπογραμμίσθηκε ότι, σκοπός μας είναι να καταστεί δυνατή η λειτουργία και εσωτερικών (τοπικών) γραμμών στις δυο πόλεις του Δήμου μας.

3. Αναφέρθηκαν, ακόμη μία φορά, στο θέμα του γηπέδου του Πόρτο Ράφτη και ζήτησαν να μάθουν πότε θα δοθούν τα στοιχεία του φακέλου ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για τα στοιχεία που δεν ήταν διαθέσιμα κατά τη συζήτηση του θέματος σε προηγούμενο Δ.Σ. Ετέθη το ερώτημα αν θα γίνει και πότε η συνάντηση του Δημάρχου, του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και του δικηγόρου που χειρίζεται την υπόθεση από την πλευρά του Δήμου με τους επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων και τους νομικούς τους συμβούλους. Ο σκοπός είναι να χαραχθεί συγκεκριμένη στρατηγική και να αποφασισθεί η ακολουθούμενη από τον Δήμο τακτική, όπως ήταν άλλωστε και η πρόταση της «ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ», στο Δημοτικό Συμβούλιο της 9/12/2011, το οποίο και την αποδέχθηκε ομόφωνα.

4. Αναφέρθηκαν στο Λιμενικό Ταμείο και τόνισαν ότι η θητεία της Λιμενικής επιτροπής, που είχε ορίσει η προηγούμενη Δημοτική αρχή, έληξε στις 31/12/2011. Το νυν Δημοτικό Συμβούλιο θα έπρεπε ήδη να είχε εκλέξει νέα, η οποία θα ήταν σε θέση να αναλάβει καθήκοντα από την 01/01/2012. Ετέθη λοιπόν το ερώτημα, υπό ποίο καθεστώς λειτουργεί από την 1η Ιανουαρίου 2012 το Λιμενικό Ταμείο και εάν τίθεται θέμα εγκυρότητας των αποφάσεων μιας επιτροπής, η θητεία της οποίας έχει επισήμως λήξει. Ενημέρωσαν δε το σώμα, με έγγραφα που κατέθεσαν στα πρακτικά, ότι ήδη με απόφαση του υφυπουργού Ναυτιλίας επτά (7) λιμενικά ταμεία Δήμων, που είχαν ήδη κινήσει τις διαδικασίες, περιήλθαν στον έλεγχό τους. Επί του θέματος ρωτήθηκε η Δημοτική αρχή αν έχει κάνει και αυτή τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε και το Λιμενικό Ταμείο Πόρτο Ράφτη (μαζί με τα πάρα πολλά έσοδα του) να περιέλθουν στον άμεσο έλεγχο του Δήμου. Η απάντηση ήταν αρνητική.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Οι εκπρόσωποι της Κίνησης, αφού ζήτησαν και έλαβαν εξηγήσεις για επιμέρους λογαριασμούς, ψήφισαν τον προϋπολογισμό για το 2012, του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ, ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ».

2. Στο θέμα της έγκρισης παράτασης της χρονικής διάρκειας ισχύος των περιβαλλοντικών όρων του έργου «Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο και Ιππόδρομος Αθηνών», βιώσαμε την αποκάλυψη ενός περιβαλλοντικού εγκλήματος που συντελείται στην περιοχή μας επί σειρά ετών και με την ανοχή όλων των φορέων. Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο ξεπερνούν κάθε φαντασία και ανέδειξαν απόλυτα το εντυπωσιακό μέγεθος του περιβαλλοντικού προβλήματος, που υφίσταται από την μη περιβαλλοντικά ορθή λειτουργία του στοιχηματικού Ιπποδρόμου. Τονίσθηκε, ότι ο μέχρι σήμερα τρόπος λειτουργίας του Ιπποδρόμου, προσβάλει κάθε έννοια νομιμότητας και δημιουργεί τεράστιους κινδύνους για την υγεία των κατοίκων. Η ομόφωνη απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο, αναφέρει: «απαιτείται η κατάργηση, συμπλήρωση, τροποποίηση ορισμένων περιβαλλοντικών όρων καθώς και η προσθήκη νέων όρων στην ΚΥΑ 109173/11-11-1999». Επίσης, συμφωνήθηκε να ζητηθεί η ακύρωση της υπ' αρ. πρωτ. οικ. 203633/21-9-2011 απόφασης του ΥΠΕΚΑ. Θα ζητηθεί, ακόμη, από τους εμπλεκόμενους φορείς να προβούν σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, ώστε να βελτιωθεί άμεσα η κατάσταση. Οι αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν στους νόμιμους ελέγχους και να θέσουν στη διάθεση του Δήμου τα αποτελέσματα αυτών. Η «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» εισηγήθηκε και έγινε ομόφωνα αποδεκτό, να συμπεριληφθεί στην απόφαση ότι: α) ο Δήμος θα ασκήσει άμεσα κάθε νόμιμο δικαίωμά του με χρήση κάθε πρόσφορου ένδικου μέσου ώστε να προστατεύσει αποτελεσματικά την υγεία και την περιουσία των κατοίκων του και β) ο Δήμος θα κινηθεί άμεσα και προς την κατεύθυνση της επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων. Τέλος, οι εκπρόσωποι της «ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ» αναρωτήθηκαν, αν οικισμοί όπως ο ΓΙΑΝΝΙΑΠΑΣ και το ΣΥΝΟΡΕΖΙ που απέχουν πάνω από ένα (1) χιλιόμετρο από το χώρο του Ιπποδρόμου, αντιμετωπίζουν τέτοιας έντασης περιβαλλοντικά προβλήματα, πώς είναι δυνατόν η Δημοτική Αρχή να προτείνει την ίδρυση σχολικού συγκροτήματος εντός του συγκεκριμένου χώρου. Υπενθυμίσθηκε δε, ότι από την πρώτη στιγμή και χωρίς να υπάρχει πλήρης γνώση της κατάστασης, είχαν τεθεί ερωτήματα για την δυνατότητα λήψης της συγκεκριμένης αδείας, που αφορά την εφαρμογή των υγειονομικών διατάξεων.

Πόρτο Ράφτη, 11/01/2012

«ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ»

το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

www.dynami-elpidas.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york