Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Α.Σ.Κ. – Ο.Τ.Α.: ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ !

116

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ !

 

Στην ημερίδα του ΥΠΕΚΑ, που έγινε χθες, για την διαχείριση των απορριμμάτων ο υφ. Εσωτερικών κ. Πάρις Κουκουλόπουλος με ωμό και κυνικό τρόπο ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης να κάνει τις νέες μονάδες διαχείρισης των απορριμμάτων με την γνωστή μέθοδο Σ.Δ.Ι.Τ. (σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα) και ξεκινώντας από τον  Φο.Δ.Σ.Α. Αττικής  να κάνει όλους τους Φο.Δ.Σ.Α.  στην Επικράτεια φορείς ιδιωτικού δικαίου και ανώνυμες εταιρείες.

Αυτό θα σημάνει μαζικές  απολύσεις στις υπηρεσίες καθαριότητας και πλήρη παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Η κυβέρνηση προκειμένου να ικανοποιήσει τους εργολάβους-επενδυτές  δεν διστάζει να καταστρέψει την ζωή χιλιάδων οικογενειών.

Το γεγονός αυτό και οι πληροφορίες ότι η νέα μνημονιακή κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει νσχ με το οποίο θα δίνεται η δυνατότητα υπογραφής επιχειρησιακών συμβάσεων, ανά δήμο για τους εργαζόμενους στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, στοχεύουν στην διάλυση του σ.κ. στους Ο.Τ.Α. και σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων και ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών καθαριότητας.

Τώρα φαίνεται το μεγάλο λάθος της πλειοψηφίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ που ανέστειλε την απεργία στην πιο κρίσιμη στιγμή, χωρίς να διασφαλίσει την αλλαγή του νόμου που δίνει τη δυνατότητα εκχώρησης της καθαριότητας σε ιδιώτες και χωρίς να ανακαλέσουν οι αρμόδιοι υπουργοί τις δηλώσεις που έκαναν κατά τη διάρκεια της απεργίας σχετικά με την κατάργηση των υπηρεσιών καθαριότητας.

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ πρέπει να απαντήσουν άμεσα με αγωνιστικό τρόπο στην απόφαση της κυβέρνησης που στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους στις υπηρεσίες καθαριότητας, αλλά και στις άλλες υπηρεσίες των ΟΤΑ.

Τα σχέδια αυτά της κυβέρνησης δεν πρέπει να περάσουν!

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι εργαζόμενοι στους Φο.Δ.Σ.Α και τις υπηρεσίες καθαριότητας, όλοι οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. πρέπει άμεσα να αποφασίσουν τις μορφές του αγώνα που θα ακολουθήσουν αξιοποιώντας και την εμπειρία της τελευταίας κινητοποίησης με συνελεύσεις,  καταλήψεις , διαδηλώσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις.

 

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ

ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

 

Αθήνα 17/11/2011                                                                                       Α.Σ.Κ. – Ο.Τ.Α.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york